Szeretnénk egy harmadik babát de félek hogy a meglévő kettő /fiúk/ olyan jól elvannak párban, /2 és 7 évesek/ a harmadik nem lenne-e folyton kívülálló? Háromgyerekesek írjatok!
Szerintem a 3.at nem fogják bevenni a csapatba, vagy éppenséggel fordul a kocka, és a legidősebb lesz egyedül, mert ott nagy a korkülönbség. Mi is 3an vagyunk testvérek, nővéremmel szinte szóba sem állunk, öcsémmel pedig nagyon jó barátok vagyunk. Nővéremmel 3 év van köztünk, öcsémmel 1,5 év. És ez nem is olyan sok, mégis öcsémmel mindig jobban kijöttem. A saját példánkból tudok kiindulni, sokszor öcsémmel kicsiként szétszivattuk nővéremet, ha egyedül maradtunk és vigyázott ránk, mert előadta a pedánsat, mi pedig csak azért is rosszalkodtunk :( Sztem nem véletlenül mondják, hogy felesleges harmadik, viszont ha öcsém nem lenne, nem lett volna ennyire vidám gyerekkorom, nagyon szeretem, vele mindent őszintén megbeszélhetek :) Neked kell mérlegelned, sok sikert hozzá :)
22/L
Bár nálunk még kicsik a gyerekek,így nagyon nagy hasznát nem igen fogod annak venni,hogy írok,de azért engedd meg,hogy (részben) válaszoljak a kérdésedre!
A gyerekeim közt 2 év van. A két nagy tök jól elvan már,a 3 éves is szerepjátékot játszi a nővérével,így eleinte nem is foglalkoztak a húgukkal,és ugye ekkor még nem is kellett foglalkozniuk vele! Bár még nincs 1 éves a kicsike (hamarosan 10 hónapos),de azért már a középső gyakran oda megy a kicsihez,próbálja nevettetni,ha kérem,mind a kettő rohan játékért a kicsinek... Imádják egymást!!
A kicsi,amikor este jó éjt puszi osztás van,és a karomban van,vagy leteszem a nagyok közzé,akkor oda vergődik az egyik tesójához, "baba puszit" adni,majd a másikhoz is... A nagyok is adnak Neki puszit,majd békésen alszanak.
Bár a két nagy jól össze szokott párost alkot- nálunk egy időben a 2. gyerek kiállt a nagyért,és megvédte! - Mégis "befogadták" maguk közzé a harmadikat is :-)
Bár még kicsik,nem tudni mit hoz a holnap,de én azt mondom,nem lesz gond,később sem!!
Vágjatok bele bátran a 3. "baba projektbe" !!!
Sok sikert,mielőbbi babázást!!! :-)
Üdv: 3 lányos,9hkm
Ja,és ne haragudj,de az első és a második válaszadó sem írt hülyeséget! Az első igaz film béli,de akkor is egy példát írt arra,hogy a 3 gyerek nem feltétlen jelenti azt,hogy a 3. csak egy kivülálló! Még ha nem is fogalmazta meg így,de ez a lényege!
A második válaszadó pedig arra próbált rávilágítani,hogy valószínű, a másodiknál sem gondolkoztatok el,hogy "kell e az elsőnek egy kistesó?" Valószínű a nagyod nagyon szépen eljátszott magában,amikor még nem volt meg a 2.,vagy amikor még olyan kicsi volt a tesó,hogy nem tudott még vele mit kezdeni.
Bár ezek igazán hasznos "példák" (válaszok) nem voltak,de nem kellett volna kibukni a válaszaikon!-szerintem!!
Bár gondolom miután ki dultad-fultad Magad,Te is rájöttél,hogy igazándiból a kérdésedre válaszolt az első kettő válaszadó!
Üdv: 3 csajos,9hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!