Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Több gyereket vállalnál, ha...

Több gyereket vállalnál, ha lenne állandó segítséged?

Figyelt kérdés

Állandó segítség lehet nyugdíjas nagyszülő is, aki bármikor tud (és akar) segíteni és fizetett segítség is, mondjuk egy megbízható babysitter, aki heti pár alkalommal jön segíteni a gyerekek körül.

Lehet ettől szar anya vagyok, mert mindenki magának szül gyereket, de én biztos hogy vállalnék még legalább egy babát a meglévő gyerekem mellé ebben az esetben, így viszont hogy mindenre ketten vagyunk a férjemmel, valószínű egyke marad a kisfiam. A férjem is így gondolja, hogy kettőnkre túl sok lenne több gyerek, nem tudunk többet feladni magunkból és a kapcsolatunkból, hiába imádjuk a kisfiunkat.

Érez még valaki így? Ti vállalnátok több gyereket, ha több segítségetek lenne?

aug. 13. 13:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Ha az a segítség egy férj lenne, lehet. Egyedül biztos nem vállalok többet.
aug. 13. 13:09
 2/18 anonim ***** válasza:
23%
Így erre a kérdésre nem a válaszom, de megfordítva igen, azért (is) van 3 gyerekünk, mert tudtam, hogy számíthatok a 3 pár nagyszülőre.
aug. 13. 13:11
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem, akkor sem. Ha lenne is segítség, az sem garancia semmire. Ki tudja, a nagyszülő meddig van olyan állapotban, hogy segíteni tudjon. Bébiszitternek meg nem szülök.

Ha azt érzem, amit a férjed is, hogy nekünk 1 a max, amennyit bírunk, akkor mi motiváljon abban, hogy ketten legyenek? Legyen testvére? Jaj, az lutri, milyen tesók lesznek. Nekem kettő is van, mindig egyke akartam lenni.

aug. 13. 13:11
 4/18 anonim ***** válasza:
71%

Van valamennyi segitsegunk, aztan megse lesz tobb gyerekunk egyelore:D Vagy soha, nem tudjuk, nyitva hagytuk azert ezt a kerdest, de most nem is gondolkozunk ezen. 2 eves lesz a kisfiunk, szeptembertol megyek vissza dolgozni, en most ennek egy picit orulok is, nem vagynek babazni megint.

Mindenki erzi szerintem, hogy mit bir el.

Van, aki 0 segitseggel bevallal 4 gyereket is, van, akinek meg 1 is epp eleg, szoval tok valtozo.

aug. 13. 13:12
 5/18 anonim ***** válasza:
37%
Mivel az volt az egyik legnyomósabb érvünk, hogy miért nincs még egy gyerekünk, mert nincs fix segítségünk és az első 1,5-2 évben ebbe majdnem rámentünk, így a válaszom: igen.
aug. 13. 13:13
 6/18 anonim ***** válasza:
82%

Én tudtam, hpgy csak a férjem a segítségem. De férjem is reggeltől estig dolgozik. Így vállaltam 2 gyereket. Simán bírjuk.

Ha öbb segítségem lenne sem vállalnék többet.

aug. 13. 13:22
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
NEM!!
aug. 13. 13:23
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy nem.
aug. 13. 13:53
 9/18 anonim ***** válasza:
80%

Igazából két okból nem vállalunk harmadik gyereket: mert nincs rá pénzünk és nincs segítségünk. Oké, anyósom vigyáz rá 1,5-2 havonta egy délelőttöt, de többet nem nagyon akar vállalni.

Szóval önmagában a plusz segítséggel nem vállalnánk, mert anyagiag akkor se férne bele, de ha beleférne, segítség hiján akkor sem.

aug. 13. 14:06
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ha a világ segítsége az enyém lenne, akkor se vállalnék a jelenleginél többet.

Csak annyit, amennyivel KETTEN elbírunk a férjemmel. Így van kettő.

Az ok:

Sose tudhatod. Mit csinálsz, ha a segítség kiesik/meghal? Persze persze a gyerekek apja is meghalhat/lerokkanhat, de kisebb eséllyel, mint a nagyszülők.

Fizetett segítségre meg vagy lesz pénzed, vagy sem.

Nyilván az is kockázat, ha elválunk, de ha apának addig jó volt, talán nem zakkan meg utána annyira.

aug. 13. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!