Primitívvé és demotiválttá tett a gyereknevelés. Másnál is van ilyen? Mikor növöm ki ezt?
Régebben minden nap olvastam híreket, képben voltam, néztünk a férjemmel dokumentumfilmeket. Gyerek előtt edzeni jártam, figyeltem arra mit eszem, csinos voltam, állandóan a fodrásznál ültem, szőkítettem a hosszú hajam. Az utcára smink nélkül és hajvasalás/göndörítés nélkül ki sem léptem volna. A férjemmel jártunk vacsizni, moziba, színházba.
Az első gyerek után még a hírolvasás, valamennyi hajfestés megmaradt + megszereztem a közgazdász diplomám. Már elkezdtem hízni, ritkábban jártam fodrászhoz, de kikapcsolódni sosem mentem.
Na mióta megszületett a kistesó úgy érzem minden napom a túlélésről szól. A korábban írt dolgok közül semmi nem maradt meg. Kényszerevő lettem, a gyerekek ordításait hallgatva idegből édességgel tömöm magam. Ha az éjszakai szoptatásoknál időm tableten a férjem által "szarként" említett sorozatokat nézem, ami csak szórakoztat. Énidőm 0. Fogalmam nincs róla mi megy a világban, itthoni ruhában, leélten járok el itthonról és a legrosszabb, hogy az ég adta egy világon semmilyen belső kényszert nem érzek arra, hogy változzak. Csak vagyok. A férjem tegnap màr szóvá tette elég keményen, hogy szégyell engem. Ha felidegesít ő vagy a gyerekek akkor azonnal megyek édességet enni.... Utálom ezt.
(A gyerekeimmel vért izzadok, segítségem nincs.)
Jobb lesz szerintetek valaha? Visszakapom önmagam?
Azért szégyell, mert nem menő a hajad, vagy mert nem tetszik neki a sorozat, amit nézel? Vagy mert feljött pár kiló a sütik miatt? Neked rossz kapcsolatod van, nem a gyerekek a gond.
Ugyan a kényszerevésről nekem az ugrik be, hogy megeszem a gyerek maradékát a sajátomon felül(nem akarom kidobni és nem akarom csak azt enni utána).. de a többi normális. Menj, vágass egy frizurát, amit nem kell szárítgatni, legyen olyan hajszíned, amit elég kéthavonta festeni, mert közel áll a valódihoz és akkor meg is van a külső. Pár kiló nem a világ, edzeni sem muszáj.
Vidd a kicsiket a közeli játszóházba/játszótérre, az elég napi mozgás, de a szoptatás önmagában fogyaszt legalább 300kcal naponta mínuszba. Lehet fogócskázni az udvaron, az utcán, az is fogyaszt.
Ne edd a sütiket, helyette rágd a körmöd:) Ezen nem tudok segíteni, nekem nagyon furcsa, hogy akkor is megeszed ha nem akarod..
Üdv a való világban és a klubban!
Az előző életed volt egy látványos cukormázas fos, ami csak másoknak szólt, nem pedig a valóságról.
Ez a mai anyai valóság, amit most tapasztalsz.
Én is igencsak "alábbadtam"
Se fodrász, se műköröm. Mondjuk eljárni ugyan úgy felöltözök, mint elötte. De otthon akár szakadtba is.
Én a stressztől hízok, így 10kg plusz van rajtam. Pedig tényleg nemsokat eszem.
Tv nem megy nálunk, max mesékkel. Egy jó filmet kb 2 éve néznék. De mire elaltatom őket, elalszok.
1 éve visszajöttem dolgozni. De nem érzem jól magam. Új ruhákat nem vettem, nem akarok. A gyerekek elöttieket hordom, ami ugye 10kg-val ezelött álltak jól.
Minden egyes nap megfogadom, hogy lefogyok. De se erőm, se időm rá.
Viszont a férjem nyugtat, hogy ő így szeret ahogy vagyok. Ő bíztat, ne csak a gyerekeknek vegyek ruhát, magamra is gondoljak.
Gyerekek elött havi 2-3 könyvet kiolvastam. 5,5 éves a nagy, 3 éves a kicsi. Kb 1 éve kezdtem el olvasni is csak. De örülök havi 1 könyvnek.
4-es, ezzel vitatkoznék.
Nem mindenkinek ilyen a valóság, szerencsére.
Kérdező!
Változtatni csak te tudsz.
A férjed lehet, keményen fogalmazott és bántón, de valahol azért igaza van... Te mit szólnál, ha ő hagyná el magát és hízna el, lenne olyan férfi, akivel nem lehet semmiről beszélgetni már, nem lehet vele megjelenni pl. társaságban? Gondolom, te sem tapsikolnál örömödben.
Nem kell hetente a fodrásznál ülni, lehetsz igényes magadra úgy is, ha mondjuk 6 hetente elmész színt frissíttetni, formát igazíttatni.
Ami fontos szerintem, hogy próbálj meg kiszakadni az otthoni légkörből, a mókuskerékből. Igenis öltözz fel reggelente csinosabban, ne hordd 3 napig ugyanazt a kajafoltos pólót, mondván, úgysem lát senki. Csinosnak kényelmes ruhában is lehet lenni, nem kell farmerben, magassarkúban ülni otthon. De más az összkép, ha rendbe szeded magad reggel, nem a reggeli csipával a szemedben ülsz még délután 5-kor is a kanapén.
Találj valami hobbit, ami feltölt, boldoggá tesz, amit örömmel vársz, hogy csinálj. Nem muszáj edukatívnak lennie, lehet pl. festés, horgolás, akármi. De érezd, hogy feltölt és szereted csinálni.
A mozgást fokozatosan építsd vissza az életedbe, tűzz ki napi, heti célokat. Például naponta 10.000 lépés, minden 2. nap mellé valamilyen edzés otthon. Ha ez már megy, akkor mondjuk hetente 2 edzőtermi edzés az otthoni mellet.
Szia! Kezdetnek szerintem a kényszerevést próbáld megszüntetni vagy egészségesebb nasira(bogyós gyümölcs, aprított zöldség) cserélni. Én dohányos voltam, de abbahagytam terhesség és szoptatás idejére. Nagyon kívánom a cigit, de mivel nem lehet, így nassolok. Csak az vált be, hogy nem tartok édességet itthon, mert bezabálom az összeset.
Mennyi idősek a gyerekek? A férjed nem tud vigyázni rájuk míg kikapcsolódsz? Fodrászhoz elszoktam járni havonta, mert 16 éves koromtól őszülök, gyorsan lenő(derékig ér, így otthon nem szórakozok vele). 2 hónapos volt a pici, mikor először mentem. Fejtem tejet, apuka vigyázott rá.
Esetleg fizetett segítség?
Legalább egy pár órára próbálj kiszakadni.
Kitartást!
Köszi a válaszokat!
Ha ez lenne a könyörtelen valóság, akkor második gyerekek nem igen születnének.😁 Az egy dolog, hogy nálunk (és sok helyen) ez van, de azért szoktam csinos, kiegyensúlyozott anyukákat látni.
Itt az a gond, hogy a kicsi 8 hós és nem tudok elmenni tőle még hajat mosni sem. A férjem jár edzeni helyettem is... a nagyobb gyerekkel elvan, de a kicsire 10 percre sem akar vigyázni. Elég sírós sokszor, így idegenre főleg nem bíznám. Anyukám ritkán jön, akkor keveset van itt. Az az idő semmire sem elég.
Na várjunk. Akkor most mi a probléma? Az, hogy nincs időd magadra, mert a férfjed nem segít, vagy meg tudnád oldani, csak nulla motivácód van rá?
Ha a férjednek probléma az, hogy hízol, nem jársz fodrászhoz és egyre igénytelenebb trampli vagy, akkor bizony be kellene segítenie a gyereknevelésben, és akkor lenne időd magadra is.
Nem ártana ezt megbeszélni vele. Könnyű pofázni, ha neki van ideje elmenni ide-oda, neked meg nincs, mert arra nem hajlandó, hogy addig foglalkozzon a gyerekkel, míg hajat mosol....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!