Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Primitívvé és demotiválttá...

Primitívvé és demotiválttá tett a gyereknevelés. Másnál is van ilyen? Mikor növöm ki ezt?

Figyelt kérdés

Régebben minden nap olvastam híreket, képben voltam, néztünk a férjemmel dokumentumfilmeket. Gyerek előtt edzeni jártam, figyeltem arra mit eszem, csinos voltam, állandóan a fodrásznál ültem, szőkítettem a hosszú hajam. Az utcára smink nélkül és hajvasalás/göndörítés nélkül ki sem léptem volna. A férjemmel jártunk vacsizni, moziba, színházba.

Az első gyerek után még a hírolvasás, valamennyi hajfestés megmaradt + megszereztem a közgazdász diplomám. Már elkezdtem hízni, ritkábban jártam fodrászhoz, de kikapcsolódni sosem mentem.

Na mióta megszületett a kistesó úgy érzem minden napom a túlélésről szól. A korábban írt dolgok közül semmi nem maradt meg. Kényszerevő lettem, a gyerekek ordításait hallgatva idegből édességgel tömöm magam. Ha az éjszakai szoptatásoknál időm tableten a férjem által "szarként" említett sorozatokat nézem, ami csak szórakoztat. Énidőm 0. Fogalmam nincs róla mi megy a világban, itthoni ruhában, leélten járok el itthonról és a legrosszabb, hogy az ég adta egy világon semmilyen belső kényszert nem érzek arra, hogy változzak. Csak vagyok. A férjem tegnap màr szóvá tette elég keményen, hogy szégyell engem. Ha felidegesít ő vagy a gyerekek akkor azonnal megyek édességet enni.... Utálom ezt.

(A gyerekeimmel vért izzadok, segítségem nincs.)

Jobb lesz szerintetek valaha? Visszakapom önmagam?

ma 10:07
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
70%
Ha ennyire szarul érzed magad a bőrödben, és már az első után se volt jó a helyzet, miért döntöttetek amellett, hogy szülsz még egy gyereket?
ma 10:22
 2/27 anonim ***** válasza:
95%

Azért szégyell, mert nem menő a hajad, vagy mert nem tetszik neki a sorozat, amit nézel? Vagy mert feljött pár kiló a sütik miatt? Neked rossz kapcsolatod van, nem a gyerekek a gond.

Ugyan a kényszerevésről nekem az ugrik be, hogy megeszem a gyerek maradékát a sajátomon felül(nem akarom kidobni és nem akarom csak azt enni utána).. de a többi normális. Menj, vágass egy frizurát, amit nem kell szárítgatni, legyen olyan hajszíned, amit elég kéthavonta festeni, mert közel áll a valódihoz és akkor meg is van a külső. Pár kiló nem a világ, edzeni sem muszáj.

Vidd a kicsiket a közeli játszóházba/játszótérre, az elég napi mozgás, de a szoptatás önmagában fogyaszt legalább 300kcal naponta mínuszba. Lehet fogócskázni az udvaron, az utcán, az is fogyaszt.

Ne edd a sütiket, helyette rágd a körmöd:) Ezen nem tudok segíteni, nekem nagyon furcsa, hogy akkor is megeszed ha nem akarod..

ma 10:24
 3/27 A kérdező kommentje:
Annyira nehéz volt az első gyerekkel, hogy azt hittem ennél csak könnyebb esetű gyerekem lehet (már ha egészségesen születik). Az esetek nagyrészében a baj még mindig a nagyobbal van. Csak tőle már kikapcsolódni el tudnék menni, de a kisebbtől nem.
ma 10:24
 4/27 anonim ***** válasza:
81%

Üdv a való világban és a klubban!

Az előző életed volt egy látványos cukormázas fos, ami csak másoknak szólt, nem pedig a valóságról.

Ez a mai anyai valóság, amit most tapasztalsz.

ma 10:25
 5/27 anonim ***** válasza:
84%

Én is igencsak "alábbadtam"

Se fodrász, se műköröm. Mondjuk eljárni ugyan úgy felöltözök, mint elötte. De otthon akár szakadtba is.

Én a stressztől hízok, így 10kg plusz van rajtam. Pedig tényleg nemsokat eszem.

Tv nem megy nálunk, max mesékkel. Egy jó filmet kb 2 éve néznék. De mire elaltatom őket, elalszok.

1 éve visszajöttem dolgozni. De nem érzem jól magam. Új ruhákat nem vettem, nem akarok. A gyerekek elöttieket hordom, ami ugye 10kg-val ezelött álltak jól.

Minden egyes nap megfogadom, hogy lefogyok. De se erőm, se időm rá.

Viszont a férjem nyugtat, hogy ő így szeret ahogy vagyok. Ő bíztat, ne csak a gyerekeknek vegyek ruhát, magamra is gondoljak.

Gyerekek elött havi 2-3 könyvet kiolvastam. 5,5 éves a nagy, 3 éves a kicsi. Kb 1 éve kezdtem el olvasni is csak. De örülök havi 1 könyvnek.

ma 10:27
 6/27 anonim ***** válasza:
33%
Jobb lenne ha szeretettel fordulnal a gyerekeid felé, mert az erőt, pozitívumot adna. Így hogy tegerkent eléd jég és kenyszerekbe menekülsz.. Valószínű nem is akartad te őket. A fodrász stb is valami kényszer fele lehetett mert nem a személyiségedet tartozott, ugyanis akkor most is természetes lenne, mert a megoldáson lennél, nem a kifogáson. Sajnálom hogy így érzel, pedig mindened meg van. Csak te tudsz változtatni, napi rendel, programokkal stb. Pszichológus talán segíthet.
ma 10:29
 7/27 anonim ***** válasza:
45%

4-es, ezzel vitatkoznék.

Nem mindenkinek ilyen a valóság, szerencsére.

Kérdező!

Változtatni csak te tudsz.

A férjed lehet, keményen fogalmazott és bántón, de valahol azért igaza van... Te mit szólnál, ha ő hagyná el magát és hízna el, lenne olyan férfi, akivel nem lehet semmiről beszélgetni már, nem lehet vele megjelenni pl. társaságban? Gondolom, te sem tapsikolnál örömödben.

Nem kell hetente a fodrásznál ülni, lehetsz igényes magadra úgy is, ha mondjuk 6 hetente elmész színt frissíttetni, formát igazíttatni.

Ami fontos szerintem, hogy próbálj meg kiszakadni az otthoni légkörből, a mókuskerékből. Igenis öltözz fel reggelente csinosabban, ne hordd 3 napig ugyanazt a kajafoltos pólót, mondván, úgysem lát senki. Csinosnak kényelmes ruhában is lehet lenni, nem kell farmerben, magassarkúban ülni otthon. De más az összkép, ha rendbe szeded magad reggel, nem a reggeli csipával a szemedben ülsz még délután 5-kor is a kanapén.

Találj valami hobbit, ami feltölt, boldoggá tesz, amit örömmel vársz, hogy csinálj. Nem muszáj edukatívnak lennie, lehet pl. festés, horgolás, akármi. De érezd, hogy feltölt és szereted csinálni.

A mozgást fokozatosan építsd vissza az életedbe, tűzz ki napi, heti célokat. Például naponta 10.000 lépés, minden 2. nap mellé valamilyen edzés otthon. Ha ez már megy, akkor mondjuk hetente 2 edzőtermi edzés az otthoni mellet.

ma 10:34
 8/27 anonim ***** válasza:
64%

Szia! Kezdetnek szerintem a kényszerevést próbáld megszüntetni vagy egészségesebb nasira(bogyós gyümölcs, aprított zöldség) cserélni. Én dohányos voltam, de abbahagytam terhesség és szoptatás idejére. Nagyon kívánom a cigit, de mivel nem lehet, így nassolok. Csak az vált be, hogy nem tartok édességet itthon, mert bezabálom az összeset.

Mennyi idősek a gyerekek? A férjed nem tud vigyázni rájuk míg kikapcsolódsz? Fodrászhoz elszoktam járni havonta, mert 16 éves koromtól őszülök, gyorsan lenő(derékig ér, így otthon nem szórakozok vele). 2 hónapos volt a pici, mikor először mentem. Fejtem tejet, apuka vigyázott rá.

Esetleg fizetett segítség?

Legalább egy pár órára próbálj kiszakadni.

Kitartást!

ma 10:42
 9/27 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ha ez lenne a könyörtelen valóság, akkor második gyerekek nem igen születnének.😁 Az egy dolog, hogy nálunk (és sok helyen) ez van, de azért szoktam csinos, kiegyensúlyozott anyukákat látni.

Itt az a gond, hogy a kicsi 8 hós és nem tudok elmenni tőle még hajat mosni sem. A férjem jár edzeni helyettem is... a nagyobb gyerekkel elvan, de a kicsire 10 percre sem akar vigyázni. Elég sírós sokszor, így idegenre főleg nem bíznám. Anyukám ritkán jön, akkor keveset van itt. Az az idő semmire sem elég.

ma 10:50
 10/27 anonim ***** válasza:
88%

Na várjunk. Akkor most mi a probléma? Az, hogy nincs időd magadra, mert a férfjed nem segít, vagy meg tudnád oldani, csak nulla motivácód van rá?

Ha a férjednek probléma az, hogy hízol, nem jársz fodrászhoz és egyre igénytelenebb trampli vagy, akkor bizony be kellene segítenie a gyereknevelésben, és akkor lenne időd magadra is.

Nem ártana ezt megbeszélni vele. Könnyű pofázni, ha neki van ideje elmenni ide-oda, neked meg nincs, mert arra nem hajlandó, hogy addig foglalkozzon a gyerekkel, míg hajat mosol....

ma 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!