Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jeleznétek, ha egy anya csak...

Jeleznétek, ha egy anya csak a gyerekről, gyereknevelésről beszél?

Figyelt kérdés

Már a terhessége alatt is ilyen volt. Akkor cukorbeteg lett, bárhová mentünk, ez volt a téma. Ha étteremben/kávézóban voltunk, mondta a pincérnek, felszolgálónak. Ha vendégségbe mentünk, akkor a házigazdának, vagy aki épp a közelében volt. Ha utaztunk, akkor a recepciósnak, stewardessnek, de olyan is volt, hogy a taxisnak kezdte mesélni, angolul.

Mikor már nagy hasa volt, akkor ezzel "haknizott", hogy ő mennyire terhes, úristen, valaki adjon neki rögtön egy pohár vizet, hozzanak egy széket, neki le kell ülni. Ha elmentünk vásárolni 4-5 boltban, biztos mindenhol előadta ezt. Ha sorban kellett állnunk valahol, fél perc után elkezdett sóhajtozni és fogdosni a hasát, amíg előre nem engedtek minket (se előtte, se utána nem volt baja).

6 hónapja szült, azóta még rosszabb... Napi 15 kép a gyerekről, mindegyiken ugyanúgy néz ki, csak az egyiken a keze oldalra van tartva, vagy épp nem a kamerában néz, hanem a kamera mellé. Volt egy közös barátnőnk szülinapja, szerveztünk neki egy meglepetés bulit, direkt napközbenre. Medencézés, koktélozás volt a terv, ő beállított gyerekkel. Jaj hangos a zene, jaj hangosak vagyunk, ne beszéljünk csúnyán a gyerek előtt, kint túl meleg van neki, bent túl hideg van, hááát ő nem meri még beletenni a medencébe, hááát ő nem mer enni a tortából, mert szoptat (???). Mondta a barátnőnk, hogy örült, amiért jött, de 3 hónapja nem is találkoztak, vele 5 mondatot nem beszélt, mert végig így a gyerek, úgy a gyerek.

Én is azt veszem észre magamon, hogy nem keresem, ha ő akarna találkozni, valami mondvacsinált okkal kibújok alóla. Azért, mert egyszerűen nem vagyok rá kíváncsi, a barátnőimmel már kb. sorsot húzunk, hogy ki beszéljen vele, ki találkozzon vele. Pedig a társaságban több baba/kisgyerek van, de senki nem csinálja ezt.

Ti mit tennétek?

Próbáljak beszélni vele, hátha kicsit észbe kap? Vagy hagyjuk "elhalni" a kapcsolatot, mert ez már jobb nem lesz?

aug. 28. 22:52
1 2
 1/16 anonim válasza:
93%
Először szerintem beszélj vele, ha nem hagyja abba, akkor meg szakítsd meg a kapcsolatot. Attól még, hogy anya, nem kéne ezt csinálnia. Ráadásul amit írtál a bulis esetről, nagyon gáz. Egy felnőtt medencés, koktélos, zenés partira nem való gyerek. Hogy gondolta?
aug. 28. 23:07
 2/16 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudom. Ha jó barátság, akkor biztosan megér egy misét, hátha észbekap. Főleg, ha többen vagytok ugyanazon a véleményen, elgondolkozhat rajta.

Ha megsértődik stb, ennyit ért a dolog.

aug. 28. 23:09
 3/16 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem engedd el. Én is kizártam már akit lehetett ilyesmi miatt, számomra az ilyen egyszerűen elviselhetetlen. Akit nem lehet teljesen lerázni mert pl munkatárs, annak egyszerűen megmondtam, hogy ne erőltessük a haverkodást, mert nem vagyunk egy hullámhosszon, mikor már többször próbáltam vele beszélni arról, hogy mi a probléma vele. Nem akarta megérteni, hogy állandóan csak a gyerek a téma részéről ami nem érdekel, fárasztó, unalmas.

Egy barátságnak oda- vissza kellene működnie, nem arról szól, hogy én vagyok a lelki szemetesládája, de ha nekem van valami mondanivalóm, azt ignorálja és újfent előveszi a gyerektémát.

aug. 28. 23:14
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
A tesóm ugyanez volt, és annyira bíztam benne, h ha idősebb lesz a gyerek, akkor kicsit visszakapjuk belőle azt az embert, akinek nem a személyisége az, hogy anya, de nem. Mióta nincsenek új babasztorik, a régieken kell vele nosztalgiázni. Napi öt új képet küld a gyerekről, de hiába 8 éves már, olyan képeket küld tesóm, ami vagy homályos, vagy ilyen random semmi, h nézd, áll a coopban a tej mellett... Aztán küld még vagy nyolc-tíz babaképet, hogy emlékszem-e, mennyit hordta azt a pulcsit, meg ezen mennyire az apia jajajaj... Én sem szívesen beszélek vele, mert ez megy folyamatosan, menni vele nem megyek sehova, mert átment tarhálós anyukába, hogy állunk a boltban, és nyomja, hogy annyira jó lenne ez meg az a gyereknek, de neki nincs szíve egy ezredik ilyet megvenni, de ugye majd én gondolok rá, ha jön az akármelyik ünnep. Már most hatszáz karácsonyi ajándék ötletet küldött, pedig még csak augusztus van. Neki van egy csomó gyerekes barátnője, nem tudom, miért nem csak azokban a körökben nyomja ezeket a sztorikat... Leállítani nem lehet, mert megsértődik. Az én gyerekem meg le van ejtve, róla soha nem mondhatok semmit, mert jaj ne versenyeztessük a két gyereket... Mintha ez lenne a célom...
aug. 28. 23:42
 5/16 anonim ***** válasza:
17%

Egyedül neveli?

A szülők ezt egymás közt szokták, talán veletek helyettesíti.

Egyébként jó nagy hülyeség volt iszsz csecsemőst meghívni egy alkoholt ivós, tortás(gondolom fél a sok cukortól) beszélgetős bulira.. nemtudom mit vàrtatok? Inni nem iszik, a teje folyamat folyik, ha csak eszébe jut a gyerek, belefolyik a medencétekbe.. fujj, tuti jó anyatejben úszni. Kb két óra alatt olyan kemény lesz a melle, hogy spriccel és fáj/feszül, fejnie kell.

Kicsit hagyjátok, meg kellene érteni, hogy ez most nehèz, de hiába mondja, nem értitek. Én elment egy szülinapra kb 4 hós gyerek mellől, nem tudtam élvezni, minden bajom volt, berugtam es csak a gyerekemmel akartam lenni. Nagyon rossz volt. Nehéz a változás, de ha ti nem alkalmazkodtok, akkor új barátok után fog nézni. Én is jobban kijövök azokkal, akik sokat foglalkoznak a gyerekükkel(és közös az értékrendünk, tehát olyanok kicsit, mint én).

Mondjuk én sosem sajnáltattam magam terhességnél, viszont ha egyhelyben kellett maradnom, az csak oldalfekvésben ment. Elmentünk egy standupra, én nagyon szeretem az ilyet, de nem tudtam ülni, mindenhol nyomott, nem tudtam nevetni a vicceken sem, pedig párnás széken ültem.. séta közben viszont nem nyom a terhesség, nem tudom miért, de állva/ülve nyom. Gondolom folyamatosan egyhelyre érkezik a nyomás, sétànál meg megoszlik(többször rövid ideig nyom ugyanott), az jobb lehet.

Az is más, kinek mennyire indultak be a kötődős hormonjai, én sem szerettem azokat, akik elláták a gyereküket és annyi.. kijönnek a személyiségibeli különbségek, sokakat rossz anyának is tartok, ridegnek.. nehéz. Változtatok, változott, hagyjátok, hogy ő is keressen.. őszintén nem hatott már meg, kinek mit mondott a pasija a főztjére, jelentéktelennek tűnt.. nagyobb volumenű dolognál tudtam figyelni, érdekelt(szakítás, halál, betegség) de kinek mit tartalmaz az új munkaköre, ki veszekedett az esti filmen a pasijával és az milyen bunkó ezért, meg ki mit látott a moziban/rendezvényen.. jelentéktelen volt számomra, nem érdekelt, pedig korábban igen. Kb a gyereke 1,5 éves korában enyhül majd ez először, amikor kibírhatatlanná kezd válni a dackorszak miatt, addig minimális kapcsolattartás javasolt..

aug. 29. 06:03
 6/16 anonim ***** válasza:
22%
5 válaszoloval értek teljesen egyett .
aug. 29. 06:14
 7/16 anonim ***** válasza:
45%

Hagyd elhalni. Nekem mindig ilyen okból értek véget a női barátságaim. Amint terhesek lettek, csak a gyerek lett a személyiségük. Abszolút nem érdekli őket semmi más.

Ha próbálkozol is megmenteni a barátságot, úgyis le fog kopni magától, mert talál majd a játszótéren hasonló kattant anyákat. Már más világ vagytok, fogadd el. Csak megsértődne ha mondanál is valamit, meg amúgy se értesz te hozzá, mivel nem vagy anya 🙄🙄🙄

Amúgy meg elmar minden igazi barátot maga mellől (az új kattant anya haverok nem igazi barátságok lesznek). Az ilyenek keresnek facebookon a barát kereső csoportban barátokat 3+ éves kölykökkel. Ennyi idő kell nekik hogy rájöjjenek, egyedül maradtak.

A férjét is tuti elhanyagolja; most már ő ANYA, nem pedig feleség, nő. ANYAAA!!! A gyerek az élete értelme, a szerelme, a gyerek mindig szereti, akkor is ha szarul néz ki blablabla

Majd apjok is beleun és elhagyja/néma csendbe megy kurvázni mert ő még férfi maradt és szeretne szexelni.

Milyen jó anyós lesz majd belőle..

Szerintem az ilyennek pszichiátriára kellene menni. Nem egészséges. Lehet van valami traumája, ami miatt ennyire rátelepszik szerencsétlen gyerekre, és nincs saját élete/személyisége.

aug. 29. 07:08
 8/16 A kérdező kommentje:

Nem egyedülálló anyuka.

"Egyébként jó nagy hülyeség volt iszsz csecsemőst meghívni egy alkoholt ivós, tortás(gondolom fél a sok cukortól) beszélgetős bulira.. nemtudom mit vàrtatok?"

Tessék? :D

Tehát egy felnőtt nőben nem lehet annyi önuralom, hogy úgy megy el felköszönteni a legjobb barátnőjét, hogy nem részegedik le, nem zabálja tele magát tortából? Nekem is vannak olyan alkalmak, mikor nem ihatok valami miatt, attól még ugyanúgy elmegyek mindenhová, maximum üdítőt, limonádét iszom. Beszélgetni sem szabad már anyukaként? Bár, olvasva a válaszod többi részét, a válasz erre a kérdésre nem.

aug. 29. 07:50
 9/16 anonim ***** válasza:
53%
Persze, hogy jelezném. Engem senki kölyke nem érdekel, főleg állandóan
aug. 29. 07:52
 10/16 anonim ***** válasza:
76%

Párat valóban otthagytam, mert a személyiségünk nem passzolt(kattant volt), de nekem vannak 6-4 éves barátságaim.

A tinibarátokkal sokat változtunk külön, mindig jó élmény lesz, meg boldogan gondolok rájuk, de más értékrendünk lett.. nagy dolgokban szerintem most is számíthatnék rájuk, de nem èlvezzük egymás társaságát..

És ja, kegyetlen rosszul esett, mikor mondták, hogy azért nem beszél a gyerekem még, mert nem ènekelve beszélek hozzá, mint az egyik rokona, akinek már másfél évesen beszélt a gyereke?! Meg ilyen fszságok. A másik meg a majd háromméteres csúszdán szólt be, minek tartom oda a kezem a másfélévesnél, túlféltem, hagyjam egyedül csúszni.. rengeteg ilyen volt. Tudom jót akartak, de más értékrend, gondolkodásmód és nagyon mélyen bántó/sértő dolgaik voltak.

Az egyik amúgy pszichológus, majd gyermekpszcihológus lett, nem tudom mit keres a pályán, őt volt a legnehezebb toleràlnom és neki volt a legnehezebb mindig barátkozni, és ő mondta a legtöbb hülyeséget is. Kb évente csekkolom mi van velük, ahogy néztem attól függően váltott mindig területet/célcsoportot, mi volt az érdeklődése. Mióta anya, anyáknak segít barátkozni, anyai problémákat oldani.

Nemtudom. Jót akartak, de na.. most a meglévő két barátságom elég mély, és olyan is van, aki inkább haver, mert a gyerekeink bírják egymást több éve, ott csak néha van eltérő véleményünk, de akkor nagyon. Inkább igyekezzük kerülni is az ilyesmit.

aug. 29. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!