Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az igaz, hogy a nőknek választ...

Az igaz, hogy a nőknek választaniuk kell a gyereknevelés és a karrier között, mert a kettő nem megy egyszerre?

Figyelt kérdés

Olvastam múltkor egy cikket az interneten, amiben azt írták, hogy az anyaság és a karrier nem fér meg egymás mellett, szóval választani kell, hogy melyik legyen, illetve az anyaság a karrier rovására megy.

De akkor minden anyukának el kell dobnia a karrierjét? Ti hogy vagytok ezzel?

okt. 11. 15:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
60%
Nem feltétlen van így. Függ a választott karriertől is. Ahol 1 év után elfelejtenek ha nem vagy ott, akkor biztos gallyra megy a karriered. De ahol várnak vissza és nem számít az idő, hanem lassan építgeted magad ott nem oszt vagy szoroz egy gyerek.
okt. 11. 15:58
 2/15 anonim ***** válasza:
57%

Egyáltalán nem igaz. A cikket valószínűleg nem hozzáértő írta, vagy nem járta körül az összes nézőpontot.

Nem mondom, hogy könnyű a kettő egyszerre. Nem az.

Az persze nem mindegy, hány éves a gyerek. Mennyi segítség van (apuka, nagyszülők, bébiszittert stb.). Hány évet hagy ki a nő, amíg otthon van a gyerekkel (üvegplafon jelenség).

Vagy pontosan milyen karrier? Vezetőről beszélünk vagy sem, és milyen munkakör, terület, iparág stb? Ugyanis nem mindenki lesz vezető, mégis szép a karrierje, és szereti a munkáját, és közben anya is. Egy színésznek, akinek a teste a munkaeszköze, megint más a nehézség a karrierben gyerekkel, mint egy marketingesnek, programozónak, kutatónak stb.

Vezető is lehetsz anyaként. Kapásból 3 női vezetőt ismerek, aki anya, és ez csak a saját munkahelyem. Vállalkozót is sokat ismerek.

okt. 11. 16:00
 3/15 anonim ***** válasza:
38%

Karrier alatt azt érted, amikor egy irodista egész életében alkalmazottként csicskáskodik a főnöknek, hogy megszánják, és egy fokot feljebb léphessen +100.000 fizetésért?

Vállalkozásunk van, a férjemmel csináljuk, nem sínyli meg a családi életünk.

4/15 anonim ***** válasza:
89%
Vannak nagyon ügyes nők, akik össze tudják egyeztetni a kettőt. De ez nem mindig rajtuk múlik, sok más dolog is kell hozzá. Problémamentes terhesség, könnyű, egészségügyi következmények nélküli szülés, egészséges, nyugodt gyerek, jó családi, pénzügyi háttér. Egyik ismerősünk a bölcsész doktoriját csecsemő mellett csinálta. Mesélte, hogy akkor volt a legkönnyebb tanulni, mert megetette, letette aludni, csend volt. De ez már borul, ha kifogsz egy rossz evő, rossz alvó, folyton síró gyereket, vagy a munkahelyen már nem számolnak veled, ha a férjed elveszíti a munkáját vagy megbetegszik.... Sorolhatnám.
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem nagyban függ attól is, mit nevezünk karriernek. Ha a klasszikus kiskosztümben rohangáló nőt, aki heti 60 órát dolgozik, de ha kell, hétvégén is bemegy és egy nagyobb cég múlik minden egyes fingásától, akkor az valóban nem annyira gyerekkompatibilis. Nekem nem ilyen karrierem van, fogorvos vagyok, kicsi gyerek mellett csinálom a szakképzést, és menet közben váltottam teljes magánrendelésre. Én azt gondolom, büszke lehetek lehetek a munkámra, hiszen sok tanulás van mögötte és még több felelősség, de gyerekkel azért csak össze tudtam egyeztetni. Igen, sokszor vannak olyan programjaim, amelyekről nem igazán lehet hiányozni, ez nem az a munkahely, ahol minden második héten elvonulhat az ember táppénzre, mert hát beteg a gyerek, de egy perccel nem vagyok többet távol tőle, mint bárki más sőt, még talán kevesebbet is, például a péntekjeim fixen szabadok, de csütörtökön is sokszor már 1 fele itthon tudok lenni. A férjem segít, ő is fogorvos, meg tudjuk egymás között oldani a hiányzásokat is, meg egyszerre egyikünk “karrierje” épül, jelenleg az enyém, a másik ott van háttérországnak.
okt. 11. 19:16
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen, valamit valamiért. Döntést kell hozni, mert ha mindkettőt gőzerővel akarja csinálni valaki, amíg a gyerek pici, kölcsönösen a másik rovására mennek.
okt. 11. 20:50
 7/15 anonim ***** válasza:
12%

Nem igaz.;)

Nézz körül ott van a Sarka Kata, Várkonyi Andrea,Gaál Cecilia , mindnek több gyerek született és mégis mindenki ismeri őket és sikeresek abban amit csinálnak.

okt. 11. 21:21
 8/15 anonim ***** válasza:
57%

#7 Ők azok akik a karriert építették és a családi élet sínylette meg...

Szerintem egy seggel egyszerre 2 lovat nem lehet megülni. Egy nap 24 óra mindenkinek.

De nyilván nem mindegy mit nevezünk karriernek és mit értünk anyaság alatt, mert egy 1 éves mellett nem lehet karriert építeni úgy, hogy ne a gyerek rovására menjen, de egy 15 éves "gyerek" mellett már igen. Karriernek nevezzük-e, ha valaki mondjuk egy kiváló pedagógus, aki megcsinálja a mesterpedagógus fokozatot? Vagy csak az a karrier, ha valaki egy multinacionális vállalat vezérigazgatója lesz? Vagy már azt is karriernek nevezhetjük, ha valaki heti 2x kismama jógát tart és van egy nagyon szép Facebook oldala?

Én baba mellett tanulok, és érzem, hogy már ez is a gyerek rovására megy. Pedig egy nagyon könnyű levelező szak, de akkor is időt vesz el tőle. Úgy érzem az eredeti szakmámba nem tudok visszatérni, nekem az nem fér bele, hogy minden hétköznap beadjam reggel 7-kor a gyereket az oviba és délután 5-kor menjek érte télen-nyáron, nem szeretném, hogy így nőjjön fel.

okt. 11. 22:48
 9/15 anonim ***** válasza:
81%
#7 Ezek a nők, akiket itt példának felhoztál, gazdag férfiak feleségei, szép nők, akiknek az úgynevezett karrierje elsősorban a külsejükön alapszik. Ne hasonlítsuk már össze egy fiatal mérnökkel, közgazdásszal vagy jogásszal, akik, ha évekig otthon vannak a gyerekkel, a szakmájukban menthetetlenül lemaradnak. Nem mindenki abból él, hogy márkás estélyi ruhában felékszerezve pózol a kamerák előtt. Egyébként még mindig nem derült ki, mi motiválja a kérdezőt, hogy ebben a témában kutakodjon.
okt. 12. 06:38
 10/15 anonim ***** válasza:
55%
A gyerekek számán is múlik a dolog. Egy gyerek mellett, ha 2 év után visszamész dolgozni, szerintem működhet a karrier és a gyerek egymás mellett. 2 év alatt nem felejtenek el a munkahelyen, te sem esel ki úgy a munka világából, és egy gyerek mellett később is több idő fog jutni a karrieredre, a gyerekre, sőt még esetleg magadra és a párkapcsolatodra is. Egyébként vannak nagyon ügyes nők, akiknek több gyerek mellett is megy, de nekem nem menne.
okt. 12. 08:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!