Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen saját "szabályokat",...

Milyen saját "szabályokat", elhatározásokat hoztatok a baba születése előtt vagy után?

Figyelt kérdés

Pl. A nagyszülők nem nevelhetnek max tanácsot adhatnak vagy Csak nagyon indokolt esetben kap cumit a baba vagy A bababszoba, kiegészítők, ruhák csak neutrális színűek lehetnek...

Minden érdekel ami ilyenkor felmerülhet.

#szabály #gyereknevelés #Elhatározások
nov. 5. 15:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%

Hát én nem nevezném kemény szabályoknak, csak gondolatoknak.

Pl

-én nem akartam köztünk altatni. 8 hónapig sikerült is tartani, azóta hajnalban elgyengülök és mellettem köt ki.

- Nem fogom a cumit minden áron a szájába dugni. Nem vagyok teljesen cumi ellenes, az elején próbáltuk, szerencsére nem kellett neki, de azt sose értettem, ha el van a gyerek, nincs egy hangja sem akkor miért kell a szájába tenni a cumit? Főleg nagyobb gyerek, ha játszik, el van, nem is keresi miért kell visszatuszkolni, a szájába... (Értem én, hogy ott nem lesz koszos, de akkor se..)

- Nem lesz asztalnál tablet, telefon. Tartjuk is, asztalnál felnőttek se telefonoznak, a gyereknek meg még annyira sincs rá szüksége. (1 éves)

Most ennyi jut eszembe.

nov. 5. 15:09
 2/20 anonim ***** válasza:
62%

Nem volt ilyen.

Max annyi, hogy ne szóljon bele senki, hogy nevelem a gyerekem.

nov. 5. 15:25
 3/20 anonim ***** válasza:
68%

Semmi ilyen szabályt nem hoztam, egyedül az étkezés volt amit kiemeltem, hogy blw elveit követjük, nincs semmi pépesítés.

Neutrális színektől rosszul vagyok, így jöhetett minden szí

nov. 5. 15:30
 4/20 anonim ***** válasza:
85%
Én azt szoktam mondani, hogy az elveim egyik felét a szülőszobán húztam le a vécén, a másik felét meg a gyermekágyas osztályon. Azóta sodródok az árral, és az adott helyzetből igyekszem a lehető legjobbat kihozni.
nov. 5. 15:33
 5/20 anonim ***** válasza:
88%

Fu, sok elkepzeles volt, a legtobb ment a levesbe.

-Nem kap cumit (kapott)

-Nem hasznalunk babakocsit, nem is vettem elore, csak hordozni fogom (Hordozast annyira nem szerette, de a babakocsit, amit ugye szules utan vettem meg kapkodva vegul, imadja a mai napig :DD).

-Szoptatom minimum 1 evig es nem lesz tapszeres (2 honapig szoptattam, nem ment tovabb, tapszeres lett)

-Nem alszunk egyutt (1 eves korig ezt tartottuk, azota nem )

-Nem nez tv-t/ kepernyot (Na ezt sikerult egyelore betartani, 1,5 eves most)

- Csak es kizarolag szuperegeszseges kajat fog kapni (neha igaz, de tobbszor nem. Van hogy ures kenyeret eszik egesz nap es nem tudok mit csinalni vele 🥲).

-Nem fogok neki tul sok jatekot vasarolni es egy db muanyag jatekunk se lesz (naggyon csunyan bebuktam. Tul sokat vasarolok es van muanyag jatek is. )

De a jatekos reszhez annyit azert mondanek, hogy nem egyszerre van elol az osszes jatek. Ezt legalabb sikerul tartani, a legtobb egy szekrenyben van es cserelgetjuk oket 1-2 hetente.

Es amugy meg biztosan van egy millio hasonlo elkepzeles, de ezek a fobb pontok.

nov. 5. 15:53
 6/20 anonim ***** válasza:
80%

Pl, hogy:

Nem kap cumit - Kapott, mert úgy láttam, hogy segítene neki, de folyton kiköpte. Így végülis nem kapott, sosem cumizott.

Amint mindent eszik és kint vannak a fogacskák, nincs több cici - Ez 15 hónapos korában valósult meg.

Nem lesznek villogó, éneklő, zenélő játékok - Nincsenek. Ezt a családtagok is megértették.

Vannak zenei stílusokat bemutató Pepe könyvei, használhatja az én rendes hangszereimet, az ukulelém, a szájharmonikám nagyon tetszik neki.

Vannak neki is hangszerei, amikkel akkor játszik amikor akar.

Nincs köztünk alvás - Félig-meddig megvalósult, mert amikor fogzott, vagy csecsemő korában túlstimulálódott és nyugtalan volt sokszor került közénk.

Illetve amikor belefáradtam az éjszakai szoptatásokba.

De simán vissza tudtam rakni a saját ágyába több hónap köztünk alvás után is.

Nem lesznek Disneys/Marveles/mindenféle márkajelzéses cuccai - Nincsenek. Ha ilyet kaptam tovább ajándékoztam. Majd ha ő kéri kaphat ilyen cuccokat, de addig nem lesz "reklámtábla"

Vannak színes, mintás cuccai.

Nem lesz tv, telefon, bolti édesség az első 1 évben és utána sem ha nem muszáj - 21 hónapos, nem néz tévét, nem néz telefonon mesét. Tudja, hogy melyik mire jó, a távoli rokonokkal videó csetelni szokott.

Én meg nem omlok össze, ha vendégségben esetleg megy a tévé. De itthon nincs. És nem is igényli.

Édesség, nasi ugyanez. Ha vendégségben ott van a bolti akármi nem verem ki a kezéből, ehet, ihat belőle, de itthon nem kap.

Szívesen sütök én neki, abban is van cukor, só, fűszerek, olaj. Nem paleo étrendet van.

Étkezésnél nem kínálok fel neki 2-3 féle ételt - Ezt is tartjuk. Azt kapja ő is amit mi, ha nem szimpatikus neki, akkor így járt. Éhen halni nem fog.

A következő étkezésnél azért igyekszem ezt azzal kompenzálni, hogy olyat kap ami tápláló és amit tudom, hogy szeret :)

De szerencsére kevés étel van amit nem szeret.

Nem erőltetem rá sem az apukájára, sem a mamára azokat a dolgokat amik nálam beválltak - annyi az elvárásom, hogy a napirendi pontok kövessék egymást.

De pl velem beszélgetve, összebújva alszik el.

Apukájával másként, mamával megint másként.

Szóval a legtöbb "szabályunkat" betartottuk és a rokonság sem akadékoskodott.

nov. 5. 17:15
 7/20 anonim ***** válasza:
0%
Látok jelen vannak a szuper anyuk...
nov. 5. 17:22
 8/20 anonim ***** válasza:
83%
Én egy valamihez ragaszkodom, ezt kértem a nagyszülőktől is: 0 képernyőidő. Eddig bejött, 2 éves a fiunk, 1 a lányunk.
nov. 5. 19:26
 9/20 anonim ***** válasza:
80%

Nem sokára fogok szülni és csak 1 dolog van amit igazán fontosnak tartok.

Nem lesz telefonozás, főleg nem a kiságyban 1 évesen, nem lesz a kocsiban, evés közben. Majd 4 èvesen nézhet a tv ben mesét akkor amikor bekapcsolom és nem órákig hanem 15-20 perc szerintem elég.

Mi is úgy nőttünk fel, hogy nem volt mese nézés a kocsiban mégis elvoltunk. Nem volt 1 évesen tablet a kezünkben stb…

Szerintem a 1,5 éves gyerek rajzoljon, színezzen, ilyeneket csináljon, ne a telót nyomja.

nov. 5. 19:35
 10/20 anonim ***** válasza:
83%

Mindenki a saját ágyában alszik. Ez félsiker, mert éjjel valóban, de csak akkor, ha én is, illetve cserébe nappal sehol. Pontosabban útközben mindenki a saját babakocsijában, ami nekem nincs😂

Nincs komfortcici, az csak kaja. Az is csak 10hónapig, nagyon max. 1év.Ezt annyiban kellett módosítani, hogy nonstop kaja sincs. Az idő intervallum még nem derült ki.

Cumi csak alváshoz. Ezt tartjuk, bár mostanában ahhoz se nagyon kell neki. 2,5 hónapos.

nov. 5. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!