Miért olyan megvetendő sok ember számára azok a fiatal párok akik úgy vállalnak gyereket, hogy nincs még saját lakásuk?
Mert régebben az emberek könnyen vettek házat. Manapság sokkal nehezebb és ezt sokan nem értik meg. Magasak a kamatok, kell önerő de alig tud az ember félrerakni, ha nem keres úgy.
Aztán lehet még a kiszolgáltatottság is. Sokan nem adják ki kisgyerekeseknek az albérletet illetve bármikor el tudnak küldeni onnan. Saját háznál nyilván ez nem eshet meg.
Aztán a mi van, ha elhagy a párod kérdés. Hogy fogsz egy gyereket és még egy albérletet is fenntartani egyedül.
Ez csak néhány dolog, amit pl ismerősnek mondtak. Nekik nincs még házuk és úgy akarnak vállalni gyereket.
Nem megvetendő, de hosszútávon anyagilag elég nagy felelőtlenség.
Ahogy az 1-es írja, régen könnyebb volt ingatlanhoz jutni, most egy olyan pár, aki gyerek nélkül sem tudja félrerakni az önerőhöz valót még egy kis 1-2 szobás lakáshoz sem, az gyerekek mellett hogy fogja?
Sehogy. Viszont kibérelni egy akkora ingatlant, amiben normálisan elfér két gyerek, azt a többség nem tudja megfizetni. Arról nem beszélve, hogy gyerekeseknek azinte senki nem akar lakást kiadni, ha új albérletet kell keresni, elég nagy gáz van. Vagy igen, ha apuka lelép, anyuka hogy tart majd fent egyedül egy albérletet (ha már hitelt fizetnek, legalább el lehet adni az ingatlant és a hitel visszafizetése után mindkettejüknek marad egy kis pénz).
Ma albérletbe gyereket vállalni egyszerűen anyagi öngyilkosság.
Nem megvetendo, nyilvan mindenki lehetosegihez merten eljen.
Csak szopas az alberlet gyerekkel amugy, ez egy olyan teny, amit nem lehet vitatni.
De ha ez van, akkor ez van. A lenyeg, hogy ne ugy vallaljunk gyereket, hogy naprol napra elunk es a honap vegen mar mittudomen, gyogyszert nem tudsz venni a gyereknek, ha beteg lesz.
Ez a gaz. Az alberlet csak egy nehezito korulmeny.
Számomra nem megvetendő, de én nem vállaltam volna a már említett bizonytalanságok miatt. Viszonylag "későn" is lettünk szülők emiatt.
Mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné, semmi közöm hozzá.
Én albérletbe vállaltam, nem érdekelt ki mit mond.
Majd csokkal lett saját ingatlan, elváltunk, új kapcsolatban is van már egy gyerekem. Nagyon nagy szerencse, hogy annyit emelkedtek az ingatlanárak, hogy ha eladjuk is mindketten tudunk másikat venni egy kevés hitelfelvétellel.
Különben az életben soha nem lett volna saját ingatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!