Ha egy 16 éves (még iskolás) lány szül egy kisbabát, akkor a szülést ellenző nagyszülőknek kötelessége suliidő alatt ellátni az unokát?
Hát már eleve, ha nem vállalják az unoka gyámságát, mivel a szülők 18 alattiak, akkor a baba akár állami gondozásba is kerülhet.
Ha viszont vállalják, az ő felellősségük.
Hát elvileg míg valamelyik,, gyerek " szülő nagykorú nem lesz csak úgy vihető haza a baba,ha egy felnőtt korú családtag, legtöbbször szülő, gyámja lesz a babának.Ha a gyámságot elfogadta akkor kell vigyázni a babára.
Viszont akár az anyuka is lehet magántanuló és akkor csak vizsgázni kell bejárni,pár órára meg gondolom a nagyszülő is vigyazna a kicsire
Nem kötelességük.Ha a lány babázni akart, akkor babázzon ne lőcsölje másra. Majd ha bölcsődés lesz a gyerek akkor menjen vissza tanulni, vagy esti tagozaton. 16 év a tanköteles kor úgyhogy akár dolgozni is mehet hogy ne a szülei nyakára potyogtasson.
Vagy hogy gondolod, Anyád rugassa ki magát hogy a te gyerekedre vigyázzon? Aztán meg vergődnél he nem jutna enni neked meg a kölöknek igaz?
16 éves korig tart jelenleg a tankötelezettség! Szóval a kismama nyugodtan abbahagyhatja a sulit,hogy vigyázzon a babára az apuka pedig elmehet dolgozni.
A másik lehetőség pedig, a magántanulói státusz.
Én abortuszellenes vagyok, szóval megértem, ha meg akarod szülni. De azt nem értem, hogy mégis miért gondolod, hogy anyukádnak bármi kötelessége lenne ez ügyben?
Ahogy mások is írták, 16 év a tankötelesség, szóval otthagyod az iskolát, és ellátod a gyereket, 2 évesen megy bölcsibe, és befejezed estin.
Anyukádnak ez nem a dolga, ez a te dolgod.
Az más kérdés, hogyha az én lányom kerülne ilyen helyzetbe, és segítenék neki, de alapvetően nem értem a felháborodásod.
Én anyagilag tudnék neki segíteni, nem mennék helyette GYES-re, nem mondanék fel a munkahelyemen emiatt. Apuka hol van, neki mi a véleménye a dologról?
Itt az az alapvető tévedés, hogy "nem teheti ki őket".
A lányát valóban nem teheti ki, ugyanis az első végzettsége megszerzéséig eltartási kötelezettsége van felé (függetlenül attól, hogy mennyi a tankötelezettségi kor, ez két külön dolog), viszont a születendő unoka gyámságát alapból nem köteles vállalni.
Tehát a lány hazamehet, de a babát nem adják ki neki a kórházból, ha a nagyszülők nem vállalták a gyámságot, azaz nem is lesz otthon semmilyen kisbaba, akit el kelljen látniuk. A baba megy gondozásba valahova, vagy apukához.
Amúgy nem tudom, miért kell ezt a kérdést minden héten feltenni mostanában. Te vagy a 16 éves lány?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!