Miért van itt annyi szoptatást ellenző Anyuka? Vagy olyan aki útálja azt aki szoptat, és minegy mit válaszol lepontozza?
Kik gerjesztik,a szopis,tápis ellentéteket?Mert ugye megkapjuk a tápszeres anyukáktól hogy ősanyák vagyunk amiért igény szerint szoptatunk?Vagy esetleg hordozzuk,és netán még melleted is alszik éjjel?Ez főbenjáró bűn?
Soha senkit nem kritizáltam amiért nem szoptat,ellenben én már sok negatívat kaptam azért mert kiállok a szoptatás fontossága mellett.
14 hónapos a babám, együtt alszunk, napi 3szor szopizik, néha éjjel is. Soha nem kapott tejpépet vagy tápszert.
A rokonok és barátok úgy néznek rám, mint valami kettyós E.T.re, de nem igazán érdekel.
A babám tökéletesen kiegyensúlyozott, egészséges picur, fizikailag és értelmileg is kb fél évvel előtte van kortársainak. Nem állítom, hogy csak és kizárólag azért, mert szoptatom, együtt alszunk, az ő igénye szerint történnek a dolgok, de van hozzá köze ez biztos.
Ő maga alakította ki az etetési időket, állt be az alvása, utasította el a pépes ételt stb. Soha semmire nem kellett szoktatni és nem is erőlködtem vele.
A szopival is így tervezem. Nekem nem megterhelő más meg nem érdekel.
A tápszeres anyukákat sem nézem le vagy tartom rossznak, vagy ilyesmi, annyiféle nevelési, csecsemőgondozási módszer van és mind a baba érdekét szolgálja csak más nézőpontból.
Ugyan egyetértek a kérdezővel, de maga a kérdés is pont, hogy gerjeszti a vitát.
Szia! Hát én még ilyet nem is hallottam. Én nem szoptattam csak 3 hónapig azt is tápszeres rásegítéssel ami miatt volt hogy furán néztek, de ilyet hogy azt utálni aki szoptat...még tényleg nem hallottam.
De hogy egy kérdésedre is válaszoljak, szerintem pont hogy a szoptatós anyukák gerjesztik ezeket az ellentéteket mert sokan közülük / és most tényleg tisztelet a kivételnek/ de szabályosan piszkálják azt aki nem szoptat. Én azt ítélem el aki nem akar szoptatni /sajna ismerek ilyet/ ezért tápszeren nőtt fel a gyermek, de örülök annak aki tud szoptatni, hiszen magam is tudom milyen jó dolog annak ellenére hogy a lányom nagyrészt tápszeres.
Én is pont így gonolom..sak nagyon bánt mikor valaki azt írja:Na megjöttek az ősanyák az éjjel nappal szoptatók!
Az ilyenek a provokálók,míg én minendkinek elfogadom a nevelési stílusát,még azt is ha nem akar szoptatni,és ha én azt mondom hogy 3 évig szoptattam akkor már egy bunkó szupperanyuka vagyok.
Ezért tulajdonképpen ki provokálja az ellentétet?
Szerintem meg azért van mert elegük van a bántásból meg a sajnálatból, meg hogy biztos önzők, mert nem facsarták le a melleiket, nem szenvedtek, éheztették a gyereket napokig, mert "szoptatni mindenki tud". Még jó hogy aztán ők is vissza pórbálnak vágni, mert ez nagyon fáj nekik!
És máshol is azt tapasztaltam, hogy aki egy kicsit is szigorú, kicsit is következetes, azt nézik le az ősanyák! Aki nem ugrik azonnal a gyereke miatt, aki nem pátyolja egy nyüsszentés miatt, aki a párjával szeretne aludni mert úgyis épp eléggé elválasztja őket a gyerek, aki nem lógatja egész nap mellen mert más nyugtató módszer is van, aki nem hagyja hogy uralkodjon rajta a gyerek, aki szerint nem a gyerek körül forog a világ hanem egy természetes valaki akinek be kell illeszkedni a családba, a már kialakult dolgokba, és be is válnak neki ezek a dolgok és boldog gyereke van és talán még magára is van ideje, mert nem fél elmenni a wc-ig úgyhogy közben sír a gyerek és nem félti a nagymamától... Az rögtön önző, meg p*csa, mit képzel hogy nem áldozza fel magát, meg a szegény gyereke vajon mit élhet át stb... Hát még jó hogy próbálnak visszavágni! De sehol sem tapasztaltam hogy az ilyen nők provkálnának. Mindenhol az ősanyákat láttam hogy, "hát én nem nézlek le... de sajnállak" meg ez biztos fensőbbségtudat, hogy ők milyen jók. Pedig ez caak egy új divatirányzat hogy most így kell nevelni...
És félreértés ne essék, én nem vagyok tápszeres se semmi, mert még nem született meg a gyerek, de én sem leszek sosem ősanya az tuti. Én még azt sem nézem le aki nem akar szoptatni mert az ő dolga!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!