Normális, hogy a férjem nem engedi a mosogatógèpet, holott tudja, hogy évek óta nagyon szeretnék?
11
De minek vállaljon plusz munkát? Elég munka a 2 pici.
Pl én egész eddig dolgoztam és jó pénzért leszek itthon a gyerekkel. Miért kellene pluszt vállalnom?
Nem mindenki pucér picsára szül ám. Lehet te igen, de nagyon sokan nem.
#11 milyen bekötés árát??
Konnektorba bedug, vízhez és az elfolyóhoz csatlakoztat. Káromkodásokkal, szerszámért szaladgálással, kézmosással is 30perc körül van.
Valamint utána kevesebb vizzel és energiával mosogat el. Az energiát nem úgy értem, hogy fáradtság kézzel mosogatni és csak be kell pakolni. Hanem valamivel felmelegszik neked a víz a mosogatáshoz is, hogy kellő hőfokon tudj mosni. Ez a kis gép magasabb hőfokon mos, de mivel kevesebb vizet használ így nem igényel annyi befektetett energiát a melegítés miatt. Hosszabb távon nemhogy vissza hozza az árát, hanem még spórolni is lehet vele. Azért ha valaki folyóvíz alatt mosogat az rengeteg vizet fogyaszt. Álló víznél is rengeteg vizet enged az ember, majd azt is leöblíti. A víz meg duplán számolódik a csatornázás miatt. Nem jobb, ha van egy gép ami tényleg 4-5 literrel elmosogat?? Ráadásul a kis kedves feleségünknek, barátnőnknek vagy akár saját magunknak is időt spórol?? Mindezt úgy, hogy valóban gazdaságosabb és higénikusabban mosogat, mint ahogy kézzel el tudnánk mosogatni.
Hát nálunk pl a villanyhálózatot is át kellett alakítani, mert nem bírta volna el az addigi a mosogatógépet az indukciós tűzhely mellett. Ez mondjuk nem 30 perc volt és nem is két fillér. Na mindegy.
A férjed mit mond, miért nem akarja?
13
Mondtam hogy nem mindenki pucèr picsára szül. Miért olyan elképzelhetetlen ha a nőnek nem csak 280 ezer a bevétele? Más honnan nem lehet pénze?
Előtte nem spórolhatott?
Én pl a munkahely mellett őstermelő is vagyok. Ez évi 2-3 millió plusz, a terméstől függően. Csak elég nem?
De akkor sincs igazatok ha ez nincs.
Normális férfi igyekszik megkönnyíteni a felesége életét és ha anyagilag belefér már megkellett volna venni a mosogatót. Most már nagyon kevés ismerősömnek nincs mosogatója. A javának van. Sőt még szárítója és robot porszívója is.
Ezek lassan alapok lesznek.
Ne hogy már 2 gyerek melett ne legyen idöd elmosogatni ?
Én Mai napig kézel mosogstok pedig 3 gyerekem van .
Vagy mikora csak egyik pici másik kicsik Volt ügy IS ment.
Mig kicsik addig nincs sok mosogatni valo.
16
Nekem van mosogatógépem és szárítóm, robotporszívóm nincs és nem is lesz. Az ismerőseim között van, akinek van mosogatógépe, van, akinek nincs és olyan is, akinek volt, de kiszedette, mert neki nem kellett. Egyéni döntés. Illetve konkrétan családi döntés kell hogy legyen, az együtt élő pár döntése. Ok, a nő akarja, q férfi nem. De miért nem akarja a ferfi? Ez a kérdés. Ez a "saját penzem" dolog fura egy házasságban, mert ott eleve közös a vagyon. Legalábbis egy normális házasságban, ott nincs én pénzem, te pénzed, ott mi pénzünk van. Arról pedig közösen döntünk. Attól, hogy A szerint kell valami, még nem biztos hogy B szerint is. Nálunk pl ilyen volt a szárítógép. A férjem nem értette, minek az. A mosókonyhában lehet teregetni, ha kint nincs jó idő, totál felesleges egy szárítógép, ami hangos, nagy, nem két fillér és áramot is fogyaszt, ergo folyamatos költség. Szerintem meg ha kint mar hűvös van és nyirkos idő, bent meg még nem kapcsol be a fűtés, mert ahhoz nincs elég hideg, akkor a ruhák még 3 nap után is nyirkosak. Nos, igen, azóta van a szárítógép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!