Normális, hogy a férjem nem engedi a mosogatógèpet, holott tudja, hogy évek óta nagyon szeretnék?
86# Szerintem normál családban ez így működik, igen. Egyrészt a házimunka közös és ha könnyíthetünk a dolgunkon, vagyis a mosogatás helyett mondjuk sétálhatunk egyet együtt a családdal, keret is van rá, akkor miért ne?
És bár én egy háztartási gépet nem hasonlítanék egy hobbihoz, de igen. Felénk ez úgy megy, hogy valamelyikünk kimondja, hogy "de jó lenne egy motor/szobabicikli/álló porszívó/új autó/családi ház/tengerparti nyaralás/akármi", a másik elmondja a véleményét, amiben lehet vannak olyan érvek/ellenérvek, amire az ötletgazda nem is gondolt. (Pl. mint itt a kérdező, hogy átalakításokkal járna.) Majd kialakul egy kompromisszum, ami lehet az, hogy "ez ennyi pénzt nem ér", "most nem fér bele", "legyen x éves cél", "oké, vegyük meg, csináljuk" és még nagyon sokféle. A lényeg, hogy egyetértésre kéne jutni valamilyen formában. Azt nem mondanám egy kapcsolatra nézve jó ómennek, ha valamit az egyik fél "nem enged". Nem alá-fölé rendeltség van jobb esetben, hogy valamit nekem a férjem/feleségem ne engedjen meg. De ugyanez igaz részemről programokra is, amikor valaki azt mondja, hogy "a feleségem nem enged el". He!?
93# Ez rendben, ti egyezségre jutottatok, ennyi.
A "nem engedit" viszont nem tudom nem szó szerint érteni, ha egyszer így szól a kérdés. :) Szólhatna máshogy is, ha nem szó szerint kell érteni.
Szerintem ezért írták sokan, hogy vegye meg és kész. Mert ha nekem valamit nem engedne a házastársam, én is tuti biztos megvenném, csak hogy érezze a törődést. :D Szerintem olyan nincs egy házasságban, hogy valaki valamit nem enged és ez egy erős jelzés lenne erre... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!