Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális, hogy a férjem nem...

Normális, hogy a férjem nem engedi a mosogatógèpet, holott tudja, hogy évek óta nagyon szeretnék?

Figyelt kérdés
Ezzel rengeteg időt spórolnánk. Pláne, hogy 2 pici gyerekünk is van, az egyik még baba.

nov. 14. 01:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/97 anonim ***** válasza:
0%
90-es, Akkor viszont javaslom menj el dolgozni, ha csak a gyesből spórolt pénzed van.:( Sajnálom.
tegnapelőtt 19:47
 92/97 anonim ***** válasza:
100%

86# Szerintem normál családban ez így működik, igen. Egyrészt a házimunka közös és ha könnyíthetünk a dolgunkon, vagyis a mosogatás helyett mondjuk sétálhatunk egyet együtt a családdal, keret is van rá, akkor miért ne?

És bár én egy háztartási gépet nem hasonlítanék egy hobbihoz, de igen. Felénk ez úgy megy, hogy valamelyikünk kimondja, hogy "de jó lenne egy motor/szobabicikli/álló porszívó/új autó/családi ház/tengerparti nyaralás/akármi", a másik elmondja a véleményét, amiben lehet vannak olyan érvek/ellenérvek, amire az ötletgazda nem is gondolt. (Pl. mint itt a kérdező, hogy átalakításokkal járna.) Majd kialakul egy kompromisszum, ami lehet az, hogy "ez ennyi pénzt nem ér", "most nem fér bele", "legyen x éves cél", "oké, vegyük meg, csináljuk" és még nagyon sokféle. A lényeg, hogy egyetértésre kéne jutni valamilyen formában. Azt nem mondanám egy kapcsolatra nézve jó ómennek, ha valamit az egyik fél "nem enged". Nem alá-fölé rendeltség van jobb esetben, hogy valamit nekem a férjem/feleségem ne engedjen meg. De ugyanez igaz részemről programokra is, amikor valaki azt mondja, hogy "a feleségem nem enged el". He!?

tegnap 08:34
 93/97 anonim ***** válasza:
100%
#92 Igen, nálunk is így ment, míg a férjem élt. Mindenről közösen döntöttünk. Ahogy már leírtam, nálunk én mondtam le a gépről a vele járó felfordulás miatt, az a kis könnyebbség, amit a gép jelentett volna, nem érte volna meg. Ezt a "nem engedi"-t azért nem kellene szó szerint venni.
tegnap 08:48
 94/97 anonim ***** válasza:
51%

93# Ez rendben, ti egyezségre jutottatok, ennyi.

A "nem engedit" viszont nem tudom nem szó szerint érteni, ha egyszer így szól a kérdés. :) Szólhatna máshogy is, ha nem szó szerint kell érteni.

Szerintem ezért írták sokan, hogy vegye meg és kész. Mert ha nekem valamit nem engedne a házastársam, én is tuti biztos megvenném, csak hogy érezze a törődést. :D Szerintem olyan nincs egy házasságban, hogy valaki valamit nem enged és ez egy erős jelzés lenne erre... :)

tegnap 09:02
 95/97 anonim ***** válasza:
#94 A kérdező maga beismerte, hogy nulla műszaki ismerettel rendelkezik, és a férje nélkül nem tud intézkedni. Mindegy, ez az egész nem ér ennyi vitát. Azt kellene megérteni, hogy nincs jogunk egy hirtelen felindulásból feltett kérdés miatt mások életébe beleavatkozni.
tegnap 09:30
 96/97 anonim ***** válasza:
67%
Azért nem tudom eldönteni hogy röhejes vagy elkeserítő hogy ilyen apró dolgokból ekkora vita kerekedik ki. A mai modern társadalomban már túltolják az emberek az önérzetet. Azt látom hogy a másik iránti megértés lent van.
tegnap 11:00
 97/97 anonim ***** válasza:
#96 Rövid és tömör megfogalmazása ennek az egésznek.👍 Túlságosan ráérünk, az a baj.
tegnap 12:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!