Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valóban szükséges minden...

Valóban szükséges minden gyereknek külön szoba?

Figyelt kérdés

Elkezdett foglalkoztatni a 2. baba kérdése, a férjemmel mindig is 2 gyereket szerettünk volna, DE ott jön ez a fránya lakás kérdés.

Egy 3 szobás lakásban élünk, megyeszékhelyen, szuper jó helyen, minden 10 perc gyalog, tényleg álom lakás, de "csak" 3 szobás. A gyerekszoba 13,5 m2, szóval nem kicsi.

Elkezdtem a környéken nagyobb lakásokat nézni, de őszintén szerintem esélytelen, hogy nagyobba költözzünk. Régen nem volt igény ekkora lakásokra (se házakra), így minden ami 4 szobás az 2000 után épült, és 90-100 millió forint... Néztem házakat is, azok között sincs 4-nél több szobával nagy választék, de ott még bejön a lakhatatlan elrendezés, és 100 millió alatt csak olyan van amire még legalább 20 milliót rá kell locsolni, hogy a jelenlegi lakásunk színvonalát elérjük, a felújítással járó stresszről nem is beszélve.

Plusz egy szoba a jelenlegi piaci körülmények között árban duplázást jelentene a jelenlegi lakásunkhoz képest, teljesen lehetetlennek érzem ezt...

Valóban mindenki, aki 2 vagy több gyereket vállal megengedhet magának 100 milliós ingatlant? Ez valós feltétel a 2. gyerek vállalásához? Vagy minden 2 gyerekes család mucsaröcsöge alsóra költözik, ahol olcsóbb az ingatlan és minden reggel inkább órákat áll a dugóban plusz egy szobáért? (Egyáltalán mucsaröcsögén leheg 4 szobás házat kapni??) Egy tinédzsernek valóban jobb napi 2 órát ingázni az iskolába, mint egy szobában lenni a testvérével? Vagy egy gyereknek valóban jobb, ha nem születik testvére, mintha egy szobában kellene vele felnőnie?

aug. 9. 17:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 anonim ***** válasza:
66%

Nekünk jelenleg két gyerekünk van, és két szobánk (plusz a konyha).

A lányomnak vám külön szobája, a kicsi velünk van egy szobában, ami éjjel hálószoba, nappal pedig nappali

Egy éven belül bővítés lesz, lesz plusz egy szobank (a két gyereknek kulon- külön, mi maradunk a nappaliban.

Költözni nem fogunk, ezt a házat három éve vettük.

Nektek is megoldható így szerintem

aug. 9. 20:43
 32/78 anonim ***** válasza:
100%
31 a bővítés nagyon sok helyen nem megoldható, valszeg lakásban lakik a kérdező
aug. 9. 20:52
 33/78 anonim ***** válasza:
73%

Oké, akkor vállalj így másodikat, kérdező, te kérdezted a véleményünket, leírtuk, a saját tapasztalatainkat is. A kollégium 2-3 bulis éve amúgy sztem össze sem hasonlítható azzal, ha hosszú évekig nincs semmi privát szféra, föleg kamaszként.

Maximum lesz két egymást utáló, egész nap veszekedő gyereked, akik nem hálásak lesznek neked, hanem a szemedre vetik, minek vállaltatok ennyi gyereket. Max. lelépnek ők is 18 évesen, hogy szabaduljanak a szuper családi otthonból.

A te döntésed, te viseled a következményeit, nem mi. Mi max. a sajàt tapasztalatainkat tudjuk leírni, ha érdekel, én úgy látom, nem, mert már meggyőzted magad lassan még minket is meghazudtolaz, mikor azt írjuk, sz*r volr, mintha nem lehetne ezt sz*rul is megélni.

aug. 9. 21:03
 34/78 anonim ***** válasza:
65%

33: 10-es vagyok, nem törvényszerű hogy sz.r lesz a kapcsolata a tesóknak ha együtt élnek. Lásd példáim. És eszembe jutott egy volt barátom is, akik szintén együtt nőttek fel a nővérével. Szuper kapcsolatuk van.

Amit te készpénzként kezelsz, az nem az. Azt nem vitatom, hogy ideálisabb a külön szoba.

aug. 9. 21:12
 35/78 anonim ***** válasza:
77%

34, nem azt írtam, hogy törvényszerű, csak hogy erősen benne van a pakliban, mert rengeteg ilyen is van. De ismétlem keress rá itt is ilyen kérdésekre, több a negatív, mint a pozitív sztori.

Főleg akkor, ha külön neműek a gyerekek, azért kamasz fiút és lányt egy szobába rakni nagyon gáz.

aug. 9. 21:16
 36/78 anonim ***** válasza:
75%

"Nekem ez a minden ruhánkat itt tároljuk, itt aludjunk, ahol eszünk tényleg fura lenne. "

Ha te nem vagy képes ennyi kompromisszumra, ne a meglévő és a leendő gyerekedtől várd el, hogy alkalmazkodjanak, hogy nektek a saját hálótokon kívül még legyen egy nappali is.

aug. 9. 21:19
 37/78 A kérdező kommentje:

#33 Szerintem te vagy az aki gyári melózni ment 18 évesen.

Az értelmes emberek 18 évesen nem gyári munkásnak mennek, hanem egyetemre, kollégiumba vagy albérletbe, amit a szülők finnanszíeoznak. 100 milliós ingatlant nem tudunk magunknak megengedni, de piacképes diplomás emberekként annyit remélhetóleg meg fogunk tudni engedni magunknak hogy 2 gyereket is TÁMOGASSUNK abban, hogy 18 évesen igenis menjen el itthonról. TANULNI. Egy egeszséges 18 éves egykeként sem szeretne a "családi otthonban" maradni, mert önállóságra vágyik, amiben nem a testvére akadályozza, hanem akaratlanul is szülők. Nem a közös szoba ellenőrzi hányra érsz haza, nem a közös szoba szól rád, hogy ne chipset vacsorázzál, nem a közös szoba mondja meg hogy hány naponta van ágynemű mosás vagy kritizálja hogy már megint miben mész ki az utcára. Akinek nincs testvére ugyanúgy le akar lépni 18 évesen, mint akinek van, mert nem (csak) a testvérek, hanem a szülők a zavaró tényezők az egyenletben.

Néha én is azt kívánom bárcsak a földön se lenne a testvérem, de amikor végiggondolom, hogy milyenek lettek volna gyerekként a nyaralások nélküle, mit csináltam volna egyedül a 12 órás autóutakon, vagy hogy kivel beszélném meg akár most az életem nagy döntéseit,akkor azért értékelem, hogy van és értékelem, hogy a gyerekemnek legalább unokatestvére van, ha esetleg testvére nem is lesz.

aug. 9. 21:45
 38/78 anonim ***** válasza:
67%
Hát én biztos nem fogom támogatni a 18 éveseimet, hogy menjenek el itthonról... o.O Eleve 20-21 évesen fognak érettségizni (évvesztesség, nyek, technikum), addig meg senki nem megy sehova, ha nem muszáj... De nekem az is teljesen természetes, hogy az ember otthon lakik egyetem végig, amíg nincs saját keresete. Miért kéne elrohanni kollégiumba meg albérletbe??? Majd költözzön össze a párjával, ha együtt szeretnének lenni. De addig meg tök jó, ha van egy külön kuckója, ahol élhet.
aug. 9. 21:54
 39/78 anonim ***** válasza:
79%

"Az értelmes emberek 18 évesen nem gyári munkásnak mennek, hanem egyetemre, kollégiumba vagy albérletbe, amit a szülők finnanszíroznak"

Tehát, akinek nem finanszíroznak semmit a szülei 18 évesen, az nem lehet értelmes? Most én tehetek róla, hogy nekem nem finanszíroztak ilyesmit, nem értem?

Igen, inkább elmentem gyárba dolgozni, csak legyen már egy kis privát szférám egy albérleti szoba tekintetében, de ha alaposan elolvastad volna a kommentem, benne volt, hogy mellette tanultam(!). Levelezőn, egyetemen.

De továbbra sem értelek, talán csak jobban tudom, milyen rossz dolog volt nekem mással egy szobában laknom kamaszként, ismét kérdezem, te meghazudtolod más ember tapasztalatát, mert szerinted semmi nem lehet másként, csal ahogy elképzeled?

Ha ilyen fix ideád van erről, hogy nem rossz az, akkor minek tetted fel egyáltalán a kérdést? Hazudjunk neked, hogy jó volt és biztos, hogy nálatok is jó lesz, ezt szeretnéd?

Ismétlem: van, akik kijönnek egy szobában és vannak, akik nagyon nem. Neked kell vállalni annak a kockázatát, ha esetleg nem, mert te fogod megszívni, nem én. Az én gyerekeimnek van külön szobája, mert vettük a fáradtsàgot, és ilyen nem túl értelmes emberként megteremtettük azt, ami nektek olyan roppant értelmes emberként mégsem megy.

aug. 9. 21:56
 40/78 anonim ***** válasza:
78%

32, nekik alapból van 3 szoba, arra írtam, hogy lehetne ez a megoldás, a két gyereknek egy egy szoba, nekik a nappali.

Nem értem miért kell ebből ekkora ügyet csinálni...

aug. 9. 22:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!