Mindenképpen szükséges a babakarám egy gyereknek?

Nem.
Jó esetben kanapéba, szekrények, komódok szélébe kapaszkodva is tud mászkálni. Ha nincs biztonságos felület, aminek mentén tud kapaszkodva menni, akkor is elég lehet egy járássegítő.

Nálunk nem volt!
Jár a fiam, fel is tud és szokott állni! :D
A kanapé segítségével húzta fel magát, illetve bútorokba kapaszkodott :)
Én szándékosan nem akartam, sokak szerint praktikus, de Én nem akartam 'bezárni'.

Nem
De ha kell is, pont amiatt nem ajánlott, amit a szüleid mondanak…
A karám arra való, hogy ha nem tudod gyerekbiztossá tenni a környezetet, akkor ott biztonságban van, amikor nem tudsz 100%-ban figyelni rá.

Nem szükséges. A babakarám akkor kell, ha egy területet el szeretnél tőle különíteni a lakásban, ahol a rá veszélyesebb dolgok vannak. Nem azért van, hogy abba kapaszkodva álljon fel.
Nálunk nem kellett, karám nélkül is bababiztosra tudtuk rendezni a házat.

Nem.
Én a hülye fejemmel megvettem 40000-ért mert a védőnő szerint jó lenne.
Pár alkalom után összecsuktam mert üvöltött benne a gyerek. Nem tudta megszokni.
Kidobott pénz volt.
Bárhol megkapaszkodik.
Az enyém pl a cipősnél állt fel először. Azóta is az a törzshelye.
Szerintem feleslegesen ne dobd ki a pénzt mert nagyon drága.

Nem volt sosem babakarámunk, biztonságossá tudtam tenni a lakást anélkül is, és amúgy sem volt rá szükség.
10 hónaposan kezdett el járni, szóval nem hiszem, hogy nagyon hiányzott. Bútorok gondolom attól még vannak a lakásban, a lányom képes volt a falba kapaszkodni, mint valami kis pókember, hogy felálljon, szóval nem ezen múlik. Évezredek alatt megtanultak gyerekek milliói járni babakarám nélkül is, tehát annyira nem lehet létfontosságú :D

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!