Mindenképp szükséges a légzésfigyelő?
Ezt neked kell megítélni. Számomra fontos. Ismerek olyat,akinek a kisfia 3évesen(!!!!) halt így meg,ráadásul úgy,hogy a nagymama vigyázott épp rá.
Olyat is hallottam(nem ismerős),hogy a halála után derült csak ki,hogy valami rejtett baja volt a babának.
Régen pedig nagyon sok baba halt meg így,csak persze akkor ez valamivel szokásosabb volt,azért nem hallani annyit azokról. A halálozási arány jóval magasabb volt.
Nem azt mondom,hogy mindentől óvni kell,de nem tudnám magamnak megbocsájtani,ha azért történne a baj,mert feleslegesnek,netán pénzkidobásnak tartottam a légzésfigyelőt.
Ja és még annyi,hogy persze,sokakkal nem történik meg,de ha a te babáddal is csak egyszer történik meg... gondolj bele.
De ez csak az én véleményem. :)
3 évesen? Jézusom, az borzalmas lehetett. Persze ha egy pár hónapos babuci hal meg, akkor is nagyon fájdalmas... Nem tudom, féltem őt nagyon, viszont ha tévesen bejelezhet, akkor valószínű visszafele is működik a dolog, azaz elfelejt jelezni. Belebolondulnék az biztos...
34 hkm
Én is használok légzésfigyelőt,mert nekem koraszülött lett és alacsony súllyal született a kisfiam,de szerintem ha nem így lett volna is használnék.
1 éves koráig mindenképp.
Nem vettem,hanem bérlek egy AngelCare-t havi 1500 Ft-ért.
Sokszor volt már ebből vita ezen a fórumon, pedig nagyon egyszerű a képlet.
A bölcsőhalálnak vannak rizikófaktorai. De akkor is megtörténhet, ha ezek egyike sem áll fenn, csak kisebb a kockázata. Jó azt olvasni, hogy hányan nem használták, és mégis felnőtt a babájuk. De mi van akkor, ha pont a tiéd esik bele abba az 1 ezrelékbe? Vigasztalna, hogy másoké életben maradt?
Sokan mondják, hogy időnként indokolatlanul beriaszt. Én ilyet talán 3-szor tapasztaltam, pedig a negyedik gyerekkel használom ugyanazt a példányt. Elmozdult kábel, érzékelőről lemászó baba okozta. De inkább keltem feleslegesen, minthogy egyszer ne vegyem észre ha baj van.
Az árra is szoktak hivatkozni. Használtan 10000 ft körül megveheted (egy temetés azért jóval drágább), szinte tönkretehetetlen, és jól tesztelhető a működése.
Olyat is hallottam, hogy úgysem tudnál segíteni a babán. Tudni kell, hogy sokszor már riasztás hangjától megindul a spontán légzés, vagy elég ráfújni, megsimogatni a babát. De érdemes megkérni a gyerekorvost, hogy mutassam meg az újraélesztési technikát. A neten is jó videók vannak erről.
Szóval gondold át. Ellene szól a pénz, hogy esetleg fölöslegesen megijedsz egy téves riasztástól, hogy utólag kiderül, nem is volt rá szükség.
És mi szól mellette? Hogy életet menthet.
ez olyan kérdés, amit neketek kell a pároddal eldönteni.
mi úgy döntöttünk, hgy nem lesz légzésfigyelőnk és nem aggodalmaskodtunk emiatt.
de ha valakit ez nyugtat meg, akkor igen, be kell szerezni.
nálunk sincs asztma, légzésprobléma a családban. és mellettünk aludt a babánk. külön szobánál már elgondolkodnék.
A kérdező és azoknak a figyelmébe ajánlanám ezt a kérdést, akik szerint csak olcsó kampány az egész, el kéne kicsit gondolkodni arról, hogy valóban kampány-e:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Sírtam a gép előtt, mikor elolvastam.. :(
Mi egy- másfél éves koráig fogjuk használni, mert beleőrülnék, ha bármi történne vele, az én könnyelműségem miatt. Eddig háromszor jelzett be azért, mert lemászott róla a baba.. Igaz, hogy szívgörcsöt kaptam, de inkább jelezgessen ilyen okból, mint egyszer komolyan.
Ismerőstől vettük, egyáltalán nem volt méregdrága: 10.000 forint volt. Ezen nem spórolunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!