Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg szükséges a légzésfigy...

Tényleg szükséges a légzésfigyelő? Mennyi ideig kell lesnem a babám légzését, hogy e nélkül is biztosan tudjam, hogy aludhat saját szobájában?

Figyelt kérdés
Ez nekem már kicsit sok lenne!Nem az árával van baj(20 ezer körül van jó)de a sok 20 ezer forint már elég sokacska!
2009. jún. 30. 13:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Nekünk nincsen, szerencsére nem volt semmi gond emiatt, de mi egy szobában alszunk a gyerkőccel (nemsokára 1 éves).

Egyébként sok helyen lehet kölcsönözni is pl védőnőtől, úgy olcsóbb.

2009. jún. 30. 13:37
 2/15 A kérdező kommentje:
Mi is 1 szobában alszunk majd,de később azért kell egy picit együtt lenni apuval,de félek,hogy nehogy baj legyen!Kb. hány hét után nem történhet baj a légzésével?
2009. jún. 30. 13:39
 3/15 anonim ***** válasza:

Mi nem vettünk és nem is béreltünk. Azt'szem 6 hónapig érdemes figyelni, de az első évben végül is történhet még légzési probléma.

Én valahogy nem éreztem, hogy nekünk fontos lenne, pedig utánaolvastam, sokat gondolkoztam, de végül nem béreltünk. Ki is ment a fejünkből.

2009. jún. 30. 13:42
 4/15 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Fél éves korig ajánlják a légzésfigyelőt.

Vehetsz használtan is, vatera teszvesz oldalain 10ezerért is van.

Ha nem figyeled közvetlen közelről a babát, nem veszed észre, hogy mikor nem vesz levegőt. És éjjel nappal nonstop figyelni, ahányszor csak alszik... Hát mindenki maga dönti el, hogy használja e a masinát, vagy nem.

15 hós a fiam,de a mai napig használjuk. Megnyugtat!

Sajnos hallottam a településünkön egy fiúcskáról, aki 3 évesen halt meg, bizonyítottan azért, mert álmában nem vett levegőt.

2009. jún. 30. 13:44
 5/15 anonim ***** válasza:
En is hasonlo cipoben jarok, de ugy dontottunk a parommal, hogy veszunk egyet. Ebay-en mar 20£-ert-6.000Ft lehet rendelni Angelcare-t, a Babysense is kb 50£, ami 10.000Ft-nak felel meg (nem fontos hogy uj legyen).Szerintem ez az egyik legfontosabb dolog amit be tudsz szerezni, hiszen akar eletet is menthet, es ha esetleg valami rosszul sul el, nehogy mar azon a 10.000Ft-n muljon a gyerekem elete! Ha a keresobe beirod a legzesfigyelo szot talasz egy csomo valaszt a kerdesedre, olvasd at oket, engem meggyoztek!
2009. jún. 30. 13:46
 6/15 anonim ***** válasza:
47%
szia!nekem 2 gyerkőcöm van és egyiknél sem volt légzésfigyelőnk,5 éve mikor a fiam született még nem is volt divat.szerencsére soha nem volt gond velük,pedig a fiam elég kis fuldoklós volt baba korában.most várjuk a harmadikat és ha csak nem lesz rá valami komoly indok akkor most sem fogok beruházni rá.én baromi drágának tartom a légzésfigyelőket,jó persze ha életet mentenek az nagyon jó,és soha nem tudhatja az ember,de azért sztem 15 családból minimum 6 nem engedheti meg magának anyagilag azt a 20-30 ezer ft-ot.persze ez az én véleményem.üdv 39 hetes kismama
2009. jún. 30. 13:48
 7/15 anonim ***** válasza:

Szia!Magad megnyugtatása érdekében érdemes beszerezni egyet,nem kell megvenni feltétlenül,elég,ha kölcsönzöd!

A babákra nézve kritikus időszak a 2-6 hónapos korban van,de ennél fiatalabb,vagy idősebb korban is megtörténhet a légzéskimaradás.

Én használom,megnyugtat és ezzel plusz egy dolgot tettem a babám biztonsága érdekében.

2009. jún. 30. 13:53
 8/15 anonim ***** válasza:
Arra hívnám fel a figyelmet, hogy a légzésfigyelőnek csak akkor van értelme igazán, ha cselekedni is tudsz a bajban. Érdemes elmenni olyan tanfolyamra, ahol megtanulod az újraélesztést, lélegeztetést baj esetére. Mert hiába jelez a gép, ha tényleg leáll a légzése, keringése, míg kiér a mentő már meghalhat a baba. Pesten a Madarász utcai kórházban pár ezer forintért van ilyen tanfolyam, néhány órás. Egyébként a legbiztosabb, ha egy szobában alszotok a babával. Kimutatták, hogy a szülők légzése, mocorgása készteti légzésre.Azért ez ennél össztettebb, olvass utána ha érdekel.
2009. jún. 30. 14:00
 9/15 anonim ***** válasza:

nekem van, az én gyerekem nagyon jó alvó, órákat alszik, éjszaka egyben 10 órát, pedig még csak 3 hónapos. ha nem lenne alatta a figyelő, tuti állandóan zargatnám, hogy él-e még. egyébként kimutatták, hogy a bölcsőhalál főleg hason altatott fiúbabákat értinti, főleg a téli hónapokban. 1000ből kb. 3 gyerek hal meg így. ezeknek a gyerekeknek a 97%-a fél éves kor előtt, a maradék 3% egy éves kor előtt. tudom, minimális a sansz, hogy bekövetkezzen, de kérdezték, mit vegyenek, és már minden más megvolt a kislányomnak, úgyhogy ezért kértem a figyelőt.

amúgy én pont az ellenkezőjét hallottam: azért felejtenek el lélegezni, mert hallják az anya légzését, azt hiszik, a pocakban vannak, és így nekik nem kell levegőt venni.

egy szó mint száz: nem árt, ha van, mert életet menthet, de ha nem teheted meg, ne legyen emiatt lelkifurdalásod, minimális az esély, hogy bármi baja legyen. ezrelékekről beszélünk.

2009. jún. 30. 14:09
 10/15 anonim ***** válasza:
67%
13:46-nak: MNB szerint 321,5-tel zárt az angol font, azért ne nagyzoljuk el ennyire az átváltást. + szállítási költség. nem kötekedésből.
2009. jún. 30. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!