Tényleg szükséges a légzésfigyelő? Mennyi ideig kell lesnem a babám légzését, hogy e nélkül is biztosan tudjam, hogy aludhat saját szobájában?
Nekünk nincsen, szerencsére nem volt semmi gond emiatt, de mi egy szobában alszunk a gyerkőccel (nemsokára 1 éves).
Egyébként sok helyen lehet kölcsönözni is pl védőnőtől, úgy olcsóbb.
Mi nem vettünk és nem is béreltünk. Azt'szem 6 hónapig érdemes figyelni, de az első évben végül is történhet még légzési probléma.
Én valahogy nem éreztem, hogy nekünk fontos lenne, pedig utánaolvastam, sokat gondolkoztam, de végül nem béreltünk. Ki is ment a fejünkből.
Szia!
Fél éves korig ajánlják a légzésfigyelőt.
Vehetsz használtan is, vatera teszvesz oldalain 10ezerért is van.
Ha nem figyeled közvetlen közelről a babát, nem veszed észre, hogy mikor nem vesz levegőt. És éjjel nappal nonstop figyelni, ahányszor csak alszik... Hát mindenki maga dönti el, hogy használja e a masinát, vagy nem.
15 hós a fiam,de a mai napig használjuk. Megnyugtat!
Sajnos hallottam a településünkön egy fiúcskáról, aki 3 évesen halt meg, bizonyítottan azért, mert álmában nem vett levegőt.
Szia!Magad megnyugtatása érdekében érdemes beszerezni egyet,nem kell megvenni feltétlenül,elég,ha kölcsönzöd!
A babákra nézve kritikus időszak a 2-6 hónapos korban van,de ennél fiatalabb,vagy idősebb korban is megtörténhet a légzéskimaradás.
Én használom,megnyugtat és ezzel plusz egy dolgot tettem a babám biztonsága érdekében.
nekem van, az én gyerekem nagyon jó alvó, órákat alszik, éjszaka egyben 10 órát, pedig még csak 3 hónapos. ha nem lenne alatta a figyelő, tuti állandóan zargatnám, hogy él-e még. egyébként kimutatták, hogy a bölcsőhalál főleg hason altatott fiúbabákat értinti, főleg a téli hónapokban. 1000ből kb. 3 gyerek hal meg így. ezeknek a gyerekeknek a 97%-a fél éves kor előtt, a maradék 3% egy éves kor előtt. tudom, minimális a sansz, hogy bekövetkezzen, de kérdezték, mit vegyenek, és már minden más megvolt a kislányomnak, úgyhogy ezért kértem a figyelőt.
amúgy én pont az ellenkezőjét hallottam: azért felejtenek el lélegezni, mert hallják az anya légzését, azt hiszik, a pocakban vannak, és így nekik nem kell levegőt venni.
egy szó mint száz: nem árt, ha van, mert életet menthet, de ha nem teheted meg, ne legyen emiatt lelkifurdalásod, minimális az esély, hogy bármi baja legyen. ezrelékekről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!