Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenképp szükséges a légzésf...

Mindenképp szükséges a légzésfigyelő?

Figyelt kérdés
Tanácstalan vagyok, hisz nekünk sem volt annak idején, sőt a családból senkinek, még aki pár éve szült, nekik sem, és minden rendben volt. Persze ha valaki nem teljesen egészséges babát szül (légzésproblémákra gondolok, asztma, allergia stb.) oda persze, egyértelmű. De ha egészséges? Mit gondoltok?

2012. ápr. 17. 10:12
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
100%

Én két dolgot tennék még hozzá:

1. Mindenki, aki ettől nyugodtabbnak érzi magát, vegyen légzésfigyelőt - a baba egészséges fejlődésének igen is része kell, hogy legyen egy nyugodt, nem aggodalmaskodó szülőpár.

2. Olyan sok anyuka van itt, aki mindig a gyógyszergyárak rablásairól beszél. Érdekes kérdés a vélt biztonság megvásárlásának "biznisze" is. Neonatológusok által végzett klinikai kutatások bizonyítják, hogy a légzésfigyelőt vásárlók és nem vásárlók között egyenlő gyakorisággal fordul elő a a bölcsőhalál, szélesebb spektrumú kutatások pedig azt is, hogy a légzésfigyelők megjelenésével nem csökkent a bölcsőhalálban elhunyt babák száma (ennek okaként leginkább a rizikófaktorok kiküszöbölése említhető - azon családok, ahol légzésfigyelővel igyekszenek a gyermek biztonságáról gondoskodni, általában ezeket is elkerülik, ahol pedig nem kerülik el, mert van légzésfigyelő, ott így is, úgy is megtörténhet a baj). Tehát a számuk stagnál, gyakorlati, bizonyított haszna nincsen. A férjem orvos, náluk a rizikócsoportba tartozó csecsemőket ellátják valódi légzésfigyelővel (nem a bolti vásárlására biztatják őket, hogy miért ebbe nem folynék bele), a többieknek pedig nem javasolják.

Még egy cikk a témában, hiteles ember szájából, és üzleti/egyéb érdekektől mentesen (Machay professzor Mo. egyik legelismertebb gyermekorvosa):

[link]

2012. ápr. 20. 14:02
 42/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm az összes kommentet, úgy döntöttem nem kockáztatok, körbekérdezősködtem, és sikerült kölcsönkérnem barátnőmtől egy légzésfigyelőt! Így nyugodtabb leszek, ez biztos! :-)

További szép napot mindenkinek!

2012. ápr. 29. 11:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!