Mindenképp szükséges a légzésfigyelő?
Én két dolgot tennék még hozzá:
1. Mindenki, aki ettől nyugodtabbnak érzi magát, vegyen légzésfigyelőt - a baba egészséges fejlődésének igen is része kell, hogy legyen egy nyugodt, nem aggodalmaskodó szülőpár.
2. Olyan sok anyuka van itt, aki mindig a gyógyszergyárak rablásairól beszél. Érdekes kérdés a vélt biztonság megvásárlásának "biznisze" is. Neonatológusok által végzett klinikai kutatások bizonyítják, hogy a légzésfigyelőt vásárlók és nem vásárlók között egyenlő gyakorisággal fordul elő a a bölcsőhalál, szélesebb spektrumú kutatások pedig azt is, hogy a légzésfigyelők megjelenésével nem csökkent a bölcsőhalálban elhunyt babák száma (ennek okaként leginkább a rizikófaktorok kiküszöbölése említhető - azon családok, ahol légzésfigyelővel igyekszenek a gyermek biztonságáról gondoskodni, általában ezeket is elkerülik, ahol pedig nem kerülik el, mert van légzésfigyelő, ott így is, úgy is megtörténhet a baj). Tehát a számuk stagnál, gyakorlati, bizonyított haszna nincsen. A férjem orvos, náluk a rizikócsoportba tartozó csecsemőket ellátják valódi légzésfigyelővel (nem a bolti vásárlására biztatják őket, hogy miért ebbe nem folynék bele), a többieknek pedig nem javasolják.
Még egy cikk a témában, hiteles ember szájából, és üzleti/egyéb érdekektől mentesen (Machay professzor Mo. egyik legelismertebb gyermekorvosa):
Köszönöm az összes kommentet, úgy döntöttem nem kockáztatok, körbekérdezősködtem, és sikerült kölcsönkérnem barátnőmtől egy légzésfigyelőt! Így nyugodtabb leszek, ez biztos! :-)
További szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!