Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenképp szükséges a légzésf...

Mindenképp szükséges a légzésfigyelő?

Figyelt kérdés
Tanácstalan vagyok, hisz nekünk sem volt annak idején, sőt a családból senkinek, még aki pár éve szült, nekik sem, és minden rendben volt. Persze ha valaki nem teljesen egészséges babát szül (légzésproblémákra gondolok, asztma, allergia stb.) oda persze, egyértelmű. De ha egészséges? Mit gondoltok?

2012. ápr. 17. 10:12
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Mert valakinek nincs jobb dolga, azért...

Köszönöm a válaszokat! :-)

2012. ápr. 17. 12:06
 32/42 anonim ***** válasza:
100%

Mi vettünk, egy Baby Controll márkájút, 20 000 Ft körül volt. Szerencsénkre, egyszer riasztott, tévesen, lemászott róla a fiam.

Amikor egy éves lett, kivettem, kölcsönadtam a szomszédban lakó barátnőmnek, éppen akkor született a kislánya. Másfél hetesen leállt a légzése. Mázli, hogy pont akkor akarta szopiztatni az anyuka. És miért nem ő írja ezeket a sorokat? Mert ma mentek vissza a kórházba ellenőrzésre. A baba magzatvizet nyelt, fertőzést kapott, tüdőgyulladása lett. Kivédhetetlen, megtörténhet bárkivel. Ő mesélte, hogy hány baba van benn a Heim Pálban légzéskimaradás miatt...

Ha van egy szerkezet, amivel nagyobb biztonságba tudhatjuk a gyermekünket, miért ne vegyük meg? Annyi felesleges vackot veszünk meg így is, pont egy hasznos dolgot hagyjunk ki, csak mert másnál nem történt baj?!

2012. ápr. 17. 12:45
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha az a kérdés, hogy szükséges-e egészséges babánál, akkor nem, nem szükséges. DE,

a kislányom teljesen egészségesen, időre született, mégsem tudtam volna nyugodt szívvel aludni éjjel légzésfigyelő nélkül. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, ez volt az első, amire azt mondtam, hogy KELL, és nem érdekel mennyibe kerül. Egyszerűen így voltam nyugodt. Egyszer sípolt be vakriasztásra, de inkább sípoljon többször, mint ne legyen. Történetesen nem csak a betegség vagy tüdőgyengeség lehet az oka annak, ha egy baba nem vesz levegőt álmában - amit ugye nem lehet meghallani. Mindenkinek szíve joga, hogy hogy tud nyugodtabb lenni. A lányom most 14 hós, most már nem használom, mert szó szerint "felkanyarodik" a kiságy oldalára, és akkor nem érzékeli őt a légzésfigyelő.

2012. ápr. 17. 12:51
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egészségesen született a kisfiam, de nem tudom, hogy itt szuszogna-e még mellettem, ha nincs légzésfigyelőnk...

20mp-s riasztás volt, nem lélegzett mikor bementem Hozzá. Kiságyból ki, gyengéd rázás, ráfújás, légutak ellenőrzése után vett 2 mély lélegzetet és utána minden rendben volt.

Igen, valóban ritka a bölcsőhalál, de mi van ha ő az 1000-ből az az 1???

Szóval én nem tudnék nélküle nyugodtan aludni.

2012. ápr. 17. 13:13
 35/42 anonim ***** válasza:
83%
Olyanról hogy nem riasztott még nem halottam
2012. ápr. 17. 13:26
 36/42 anonim ***** válasza:
95%

Engem is lepontoztak,mert veszek,és egészséges,gyönyörű babát kívántam a kérdezőnek.

Még mindig úgy gondolom,hogy a gyermeknek,akire 9 hónapot várok,-és most a körülményeim miatt megengedhetem magamnak-veszek légzésfigyelőt.Nehogy már még az újraélesztés és visszatérés esélyét is elvegyem azzal,hogy nem veszem észre,amikor nem vesz levegőt.

A lepontozgatóknak pedig szép napot kívánok!

2012. ápr. 17. 13:31
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

Két-iskolás-gyerekes nővérem terhességem idején egyetlen dolgot mondott, amit ő sajnált, hogy nem vett meg: a légzésfigyelőt! Hál'isten nem volt gond náluk.

Most 7 hónapos a kislányom, még mindig használjuk. Bár 2-szer beriasztott már, én is inkább kelek "feleslegesen", minthogy baj történjen vele. Hogyan bocsátanám meg magamnak, hogy azt a párezer forintot sajnáltam az életéért?! (Inkább lemondok a bébihintáról, az extracare pelusról, a játszószőnyegről, a pelenkatárolóról stb.stb.- máris bőven megvan a pénz rá.)

2012. ápr. 17. 13:34
 38/42 sumergo ***** válasza:
95%
Fél éves koráig bérelem a Baby Controllt. Volt egy éjszakánk, mikor 4x is riasztott. A lányom lélegzett ugyan, de nagyon ritkán, és ez már akkor is riaszt. A vége az lett, hogy teljesen felébresztettem, felráztam, mert már nagyon aggódtam. Utána többször nem volt ilyen. De belegondolni is rossz, hogy mi lehetett volna, ha nem szól a légzésfigyelő! Ringató szék nélkül mindenki felnő, légzésfigyelő nélkül nem biztos!
2012. ápr. 17. 14:03
 39/42 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy elnézem a válaszokat a kedves légzésfigyelő-gyűlölő válaszoló "társunk" igencsak magára maradt a véleményével. :-))))))) További jó GOMBnyomkodást! :-))))))))
2012. ápr. 17. 14:58
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
akkor csatlakozom en is a legzestamogatokhoz: a lanyom is 40-dik het utan szuletett, teljesen egeszsegesen, egy kicsit a nyakizmai voltak merevek, de jartunk tornara. aztan amikor megtanult oldalra fordulni ugy aludt, de a merev nyaka miatt mindig egy kicsit hatrafele volt a nyaka. Egyik este beriasztott a figyelo, es amikor bementem teljesen hatra volt a feje hajtva, amint megigazitottam nagy levegot vett. Nalunk is nagy valoszinusegel eletet mentett, nem tudom hogyan fogok tudni majd nyugodtan aludni, ha mar nem fogjuk hasznalni
2012. ápr. 17. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!