Kinek mi a véleménye? Mi az, ami mindenképpen szükséges mielőtt gyereket vállal az ember szerintetek?
Nekem (!) az alábbiak fontosak egy gyerekhez:
- több éves jól működő kapcsolat amiben már feleség vagyok
- egy ház/lakás ahol csak mi lakunk ketten (saját a legjobb)
-legalább az egyikünknek legyen rendes jól fizető munkája (nyilván a legjobb ha mind a kettőnknek van, de minimum az egyik félnek legyen, hisz ma már bármelyik fél aki jogosult, igényelhet gyedet, az apa is
Nekem ez a 3 a legfontosabb ahhoz hogy gyereket vállaljak.
Számomra az álábbiak a legfontosabbak!
Biztos, stabil, jól működő párkapcsolat, ami több éve tart (nekem nem feltétel a házasság)
Mindkettőnknek jól fizető munkahely.
Saját lakás/ház, amiben ketten lakunk (tehát nem a szülőkkel)
Minimum egy autó
Egy kis megtakarítás
Stabil anyagiak
Es nyitottság tanulni gyermekgondozasrol, lelelktan, fejlodes, stb
Stabil párkapcsolat.
Önálló lakhatas -hogy ez alberlet vagy saját lakás, az mindegy, lényeg hogy nem a szülők nyakára szülunk.
Mindkét fél számára minimum a gyedhez szükséges ledolgozott munkaidő.
Minimum 6 hónapi teljes jövedelem tartalék.
Azonos elképzelés a gyerek nevelésről és az ellátásáról, a háztartási feladatok beosztasarol.
Mi pont ez előtt állunk :)
Tehát:
- stabil párkapcsolat (nem feltétlen házasság)
- két önmagát/egymást eltartani tudó és akaró ember
- állandó, viszonylagosan jól fizető állás lehetőleg mindkét félnél
- az előzőből kifolyólag min. 1 éves munkaviszony, a TGYÁS és GYED miatt
- szülőktől külön élettér (de mégsem elérhetetlen távolság tőlük)
- nagyjából egyforma látásmód a gyereknevelési módszerek terén
- és bár ez nem alapfeltétel, de mindenképp előny 1 autó a családban
Kb mindenki ezeket írta, de szerintem van még egy plusz tényező, ami nagyon-nagyon fontos: a lehető legjobb "belső" környezet megteremtése. Tudatos tervezés előtt álló pároknál, legalább a nőknél ajánlatos szerintem egy átfogó vérkép (pajzsmirigy és folsav mindenképp szerepeljen benne), és nőgyógyászati vizsgálat.
Ésss ha valaki tényleg tudatosan készül, akkor nyilván ilyenek, hogy alkohol és cigi elhagyása már hónapokkal a babaprojekt előtt, lelki felkészülés, egészségesebb táplálkozás, vitaminok szedése (vérkép alapján) stb stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!