Valóban szükséges minden gyereknek külön szoba?
Elkezdett foglalkoztatni a 2. baba kérdése, a férjemmel mindig is 2 gyereket szerettünk volna, DE ott jön ez a fránya lakás kérdés.
Egy 3 szobás lakásban élünk, megyeszékhelyen, szuper jó helyen, minden 10 perc gyalog, tényleg álom lakás, de "csak" 3 szobás. A gyerekszoba 13,5 m2, szóval nem kicsi.
Elkezdtem a környéken nagyobb lakásokat nézni, de őszintén szerintem esélytelen, hogy nagyobba költözzünk. Régen nem volt igény ekkora lakásokra (se házakra), így minden ami 4 szobás az 2000 után épült, és 90-100 millió forint... Néztem házakat is, azok között sincs 4-nél több szobával nagy választék, de ott még bejön a lakhatatlan elrendezés, és 100 millió alatt csak olyan van amire még legalább 20 milliót rá kell locsolni, hogy a jelenlegi lakásunk színvonalát elérjük, a felújítással járó stresszről nem is beszélve.
Plusz egy szoba a jelenlegi piaci körülmények között árban duplázást jelentene a jelenlegi lakásunkhoz képest, teljesen lehetetlennek érzem ezt...
Valóban mindenki, aki 2 vagy több gyereket vállal megengedhet magának 100 milliós ingatlant? Ez valós feltétel a 2. gyerek vállalásához? Vagy minden 2 gyerekes család mucsaröcsöge alsóra költözik, ahol olcsóbb az ingatlan és minden reggel inkább órákat áll a dugóban plusz egy szobáért? (Egyáltalán mucsaröcsögén leheg 4 szobás házat kapni??) Egy tinédzsernek valóban jobb napi 2 órát ingázni az iskolába, mint egy szobában lenni a testvérével? Vagy egy gyereknek valóban jobb, ha nem születik testvére, mintha egy szobában kellene vele felnőnie?
3 szoba. A ti szobatok lesz egyben a nappali ha már a gyerekek igénylik a külön szobát.
Mi a gond?
Valóban mindenki, aki 2 vagy több "gyereket vállal megengedhet magának 100 milliós ingatlant?"
Te most a született feleségekben élsz vagy itt kelet európában?
Azért nem mindegy a gyerekek életkora és neme. Viszont 13 nm kicsi két gyereknek, nem mindig lesznek kicsik. Kell majd nekik a privát szféra.
Ha lesznek barátai nem hívhatja át őket egy kis lazulásra úgy, hogy ne zavarja őket más? Ha nem tetszik akkor is lesz kapcsolatuk ahol szeretnének kettesben lenni, ez inkább legyen otthon egy biztonságos környezetben, mint ki tudja, hogy hol.
De egyszerűen gondolj bele a saját fiatal korodba: nem kellett neked saját tér?
Azt írtad 3 szobás lakásban laktok és a 2. gyerek vállalásán gondolkodtok. Tehát a matek szerint 1 hálószoba és 2 gyerekszoba kialakítása lehetséges. Gondolom az egyik szobát nappalinak használjátok jelenleg... hát erről le kell mondani. Ennyi az egész. 😀
Egyébként akkor gáz a közös szoba, ha a gyerekek ellentétes neműek. Még azonos nemű testvérek között is az az egészséges, ha megvan mindenkinek a saját intimszférája. De fiú-lány felállásban különösen fontos!
Persze szükség törvényt bont! Vannak, akik egymás nyakán nőnek fel. Kisgyerekként még buli, de serdülőként már bosszantó. Én nem tenném ki ennek a gyerekeimet. Mindenki tanuljon nyugodtan, aludjon nyugodtan, és öltözködjön nyugodtan, anélkül, hogy egymást zavarnák vagy bujkálni, szégyellősködni vagy bosszankodni
kelljen.
3 szobás lakásban kivitelezhető a 2 gyerekszoba!
Első vagyok, van erre egy hasznos találmány érdemes venni egy ilyet belőle a leendő hálószobátokba ami egyben nappali is lesz:
#3 Én egy szobában nőttem fel a testvéremmel egy 1+2 félszobás lakásban. Igen, jó lett volna a külön szoba, de azt hogy ne legyen nappalink kevésbé tudnám elképzelni.
A napnak a nagyrészét az egész család együtt a nappaliban töltötte, ez most is így van, nem bezárkózva a saját szobájába.
Nekem 30 év alatt sose volt saját szobám, 3 éves koromig a szüleimmel aludtam egy szobában, utána a testvéremmel, kollégiumban szobatárssal, utána a férjemmel.
Nem is annyira csak konkrét szituációba vonatkozik a kérdés, hanem inkább az elmélet, hogy tényleg létszükséglet-e a külön szoba, minek az árán...
Mi Budapesten 2,5 szobában nőttünk fel. Mi tesómmal (4,5 évvel fiatalabb öcsém van) egy szobában voltunk végig. Sokáig könyörögtem, hogy megkapjam a fél szobát. (Mert az “csak” dolgozószoba volt. Anyámék a nappaliban aludtak kihúzható kanapén - nekik nem volt klasszikus hálószobájuk King beddel) de ez sosem jött össze. Úgyhogy 22 évesen onnan jöttem el és költöztem össze a barátommal.
Férjem 1+2fél szobásban nőtt fel - Nah az nekem is elképzelhetetlen. Az egyik fél szoba a szülők hálója volt, a másik (egy emeletes ágy + 2 íróasztal fért be, slussz pásssz) a gyerekeké (két fiú, 5,5 év korkülönbséggel). Ott a szerencsésebb helyzet, hogy férjem 14 évesen elment másik városba tanulni, és koleszban lakott. Bár mikor hazaköltözött, akkor a tesója még ott volt. De túlélték. Mondjuk egyikük sem volt nagy csajozós hogy lányokat vitt volna fel meg ilyenek.
Lehet azt mondani hogy nem ideális, de nem ördögtől való és a gyerekek túlélik.
Nekünk úgy van 100 millás (1 nappali + 3 szobás Mucsaröcsögén, Pesttől 25 km-re), hogy még 2016ban építettük, amikor még nem 100 Misi volt hanem “csak” 28. És isteni szerencse meg a csillagok együttállása kellett hozzá, mert se előtte fél évvel, se utána nem tudtuk volna meglépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!