Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Valóban szükséges minden...

Valóban szükséges minden gyereknek külön szoba?

Figyelt kérdés

Elkezdett foglalkoztatni a 2. baba kérdése, a férjemmel mindig is 2 gyereket szerettünk volna, DE ott jön ez a fránya lakás kérdés.

Egy 3 szobás lakásban élünk, megyeszékhelyen, szuper jó helyen, minden 10 perc gyalog, tényleg álom lakás, de "csak" 3 szobás. A gyerekszoba 13,5 m2, szóval nem kicsi.

Elkezdtem a környéken nagyobb lakásokat nézni, de őszintén szerintem esélytelen, hogy nagyobba költözzünk. Régen nem volt igény ekkora lakásokra (se házakra), így minden ami 4 szobás az 2000 után épült, és 90-100 millió forint... Néztem házakat is, azok között sincs 4-nél több szobával nagy választék, de ott még bejön a lakhatatlan elrendezés, és 100 millió alatt csak olyan van amire még legalább 20 milliót rá kell locsolni, hogy a jelenlegi lakásunk színvonalát elérjük, a felújítással járó stresszről nem is beszélve.

Plusz egy szoba a jelenlegi piaci körülmények között árban duplázást jelentene a jelenlegi lakásunkhoz képest, teljesen lehetetlennek érzem ezt...

Valóban mindenki, aki 2 vagy több gyereket vállal megengedhet magának 100 milliós ingatlant? Ez valós feltétel a 2. gyerek vállalásához? Vagy minden 2 gyerekes család mucsaröcsöge alsóra költözik, ahol olcsóbb az ingatlan és minden reggel inkább órákat áll a dugóban plusz egy szobáért? (Egyáltalán mucsaröcsögén leheg 4 szobás házat kapni??) Egy tinédzsernek valóban jobb napi 2 órát ingázni az iskolába, mint egy szobában lenni a testvérével? Vagy egy gyereknek valóban jobb, ha nem születik testvére, mintha egy szobában kellene vele felnőnie?

aug. 9. 17:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 anonim ***** válasza:
89%

Uk-ban sem törvèny külön tenni a gyerekeket, hanem az önkormyzati hàzakban onnantól jàr nekik külön szoba.

Gàz hosszú tàvon a gyerekeknek egy szobàban lakni, kell mindenkinek szemèlyes tèr.

aug. 9. 19:18
 22/78 anonim ***** válasza:
76%
Ha választanom kellene a testvérem és a külön szoba között, én speciel utöbbit választanám.
aug. 9. 19:19
 23/78 anonim ***** válasza:
100%

Mi elb...tuk. 2 szobába vállaltunk 2 gyereket azzal, hogy majd veszünk nagyobbat mire kell. Csak azzal nem szamoltunk, hogy ennyire elszállnak az árak.

Mi is jó környéken lakunk, ahol nincs nagyobb. Sokkal kijjebb kellene köktöznünk, ami sok lemondással járna és nem tudom hogy megérné-e összességében majdnem kétszer annyit fizetni egy egy szobával nagyobbért, mint a mostanink.

Jelenlegi lakásunk ér ~55 milliót, a keresett méretet 80-90-ért árulják.

30-40 millió hitelt felvenni is ijesztő.

aug. 9. 19:27
 24/78 anonim ***** válasza:
91%

A mostani gyerekszoba elég nagy a maga 13 m2-ével, szerintem a legideálisabb az lenne, ha különválasztanátok.

Nekünk kisiskolás korunkig volt közös szobánk a tesómmal, utána szüleim beköltöztek a gyerekszobába, az addigi nappali meg gipszkarton fallal ketté lett választva, így lett külön szobánk.

aug. 9. 20:13
 25/78 A kérdező kommentje:

#24 A szobának egy ablaka van, nem lehet külön választani. Ha felhúznék egy falat a szoba közepére akkor egy sötét átjáró lenne ami létrejön.

A konyhából szoba hasonlóan értelmetlen, egy francia ágy nem férne be a konyhába, egy 90x200-as ággyal egy alvó lyuk lehetne belőle, de akkor hol az igazság, hogy az egyik gyerek egy kB 4m2-es lyukat kap a másik meg egy 13m2-es szobát? A nappali meg kB megszűnne, mert egy nagy konyhává alakulna cirka 10 millió forintból.

Nyilván ezek a megoldások magamtól is átfutottak a fejemben, de szerintem élhetetlenebbek, mint a közös szoba. (És a befektetést pénz ellenére a lakás értékét csökkentik az ilyen bóvli átalakítások)

aug. 9. 20:23
 26/78 anonim ***** válasza:
79%

De komolyan, nem árultad el, hogy képzeled el egy különböző nemű kamasz vagy fiatal felnőtt testvérpár együttélését egy szobában?

Szerinted ők ezt elfogadhatónak tartják majd, miközben azt látják, hogy mindemki másnak külön szobája lesz, szerinted nem fogják szégyellni?

aug. 9. 20:28
 27/78 anonim ***** válasza:
19%
Millióan nőttek fel a testvérükkel egy szobában 🤷
aug. 9. 20:30
 28/78 anonim ***** válasza:
37%
Hol a p.csában van ilyenkor az a sok exkoleszos?Mert a kilencvenes években és ma is százak, ezrek lakbak koleszban. Nem, nem csak egyetemen, vannak középiskolai kollégiumok is. Ha az összes ilyen kérdésnél kiderül, hogy mindenki lelki sérült lett, aki egy szobában volt a testvérével, akkor mi lehet azokkal, akik több IDEGENNEL kerültek egy szobába? Mind öngyilkos lett?
aug. 9. 20:30
 29/78 A kérdező kommentje:
#28 Nekem egyetemen volt olyan évfolyamtársam, aki Pannonhalmára járt az egyházi bentlakásos fiú iskolába. 10-en!!! laktak egy szobában. És nem a 90-es években, hanem 2008 és 2012 között.
aug. 9. 20:38
 30/78 anonim ***** válasza:
55%
28: a kollegiumot kar idekeverni, nem relevans. Az mas temakorbe tartozik. Arra nem gondoltal, hogy van az ilyennek otthona, ahova hazamegy a testverevel kozos szobaba ott is osszezarva? ;-)
aug. 9. 20:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!