A gyereknevelés tényleg önfeláldozás?
Dehogy is,minden csalupa csupa rózsaszín unikornis puki,ami rozsaillatu. A gyermek kiteljesedes,mint tudjuk minden csak szervezés kérdése. Elég megbeszélni már a méhen belül a gyerekkel,hogy ő egy eszik alszik elnézését baba lesz,de hát ha hordozót és odaadóan figyelsz nem lehet probléma! Az is alap,hogy mindenkinek minimum egy hadrafoghato nagymama,nagypapa,babysitter jut,de ha ez sem, akkor legalább bejárónő jár,és a minőségi étel is házhoz jön. Amit persze nyugodtan,ülve fogyasztasz el,utána békésen megkavezva,addig a gyerek elnézését,vagy ha azt nem,akkor miért nem adsz avalmit a kezébe,hiszen elvan vele nem? De gond be a kávézásba is! Vagy persze vannak olyan példakép értékűek,kiknek mindez fél kézzel megy, mar délelőtt tízre kész van minden is.
Ugyanúgy eljarhatsz ahová szeretnél,akkor amikor szeretnél,mert mi tart vissza? Hát vond be a babát,gyereked,mindenbe is! Csak nem vagy szaranya,hogy nem? Édesem,ez egy csoda szivárvány,csak mi földi halandók nem érünk fel a kis labujjuk közé szorul piszok magasságába sem!
Ja,és remélem,művel úgyis csak otthon vagyunk,mindenki műveli a szabadidős tevékenységek legszélesebb körét? Megvan már a felsőfokú albán nyelvvismzsga,kötöttek pulóvert télre,teszed el a befőttet,ugye?
Irónia vége,remélem,azért a többségnek leesett
A hatszazhuszonotezredik ilyen kérdés,aminek a célja valószínűleg egy jó kis egymásnak ugradsztas lenne.
És hogy válaszolják is azért rá: igen,az. Akinek nem annak vagy nem voltak soha semmilyen vágyai a gyereken kívül ( nincs ezzel sem baj!) vagy van elég segítsége, vagy eszik alszik elvan babát kapott,vagy a fentebb említett szuperanyu kategória,akihez soha nem érhet fel mezei halandó.
Biztos vannak mazohistak.
Én is sok mindent tudok,amit gyerek előtt nem. Értékelni egy kbsztt fogmosast is,ha nem zavar meg senki,lenott gyes konttyal a fejemen,lebufozett pólóban (ott vettem észre) kajtatni a Lidl sorok között, a heti bevásárlást egyedül intézve,miután a férjem hazajött végre a munkából én meg mehetek tejfölt és hasonlókat venni. Élmény. Ahogy az is,ha úgy takarithatok,hogy nincs otthon senki,és végre nem ötezer részletben kell mindent emg sibalni. Vagy úgy ajulok be az ágyba,hogy másnap nen is emlékszem az elalvás rá,az utolsó pillanat az,hogy fekszem le,és kész,rendszer lekapcs. O,majd minden áldott este.
Végülis nézőpont kérdése. Ilyeneket tényleg nem csináltam gyerek előtt,vagyis nem az a kategória volt,amit hu de várok
Épül ám le az ember rendesen...
Persze ez megint irónia,és jó esetben felnő az a gyerek,mi még visszakapunk valamit,ami nyomokban,megkopva, de talán talán anya előtti onmagunkat is tartalmazza.
"Dehogy is,minden csalupa csupa rózsaszín unikornis puki,ami rozsaillatu."
Hol írtam, hogy szerintem ebből áll a gyereknevelés?
Általános iskolás szövegértés 5-ös..
#16 'Irónia vége,remélem,azért a többségnek leesett' havent you read or what
Mondom én,hogy provokatív a kérdés,már kezdi is a szokiforgatast.
Jó apát választottam, szóval az önfeláldozás nem csak engem érint, hanem őt is. Ennyiben segít a dolog, hogy legalább neki nem úgy zajlik tovább az élete, mintha mi sem történt volna :D Egyébként de, marhára önfeláldozás. Egy jó cél érdekében, ami miatt maximálisan megéri, de attól még önfeladás. Már eleve a terhességnél, konkrétan a tested kölcsönadod valaki más javára, aki persze utána megszületik és kicsit jobb lesz neked, de kb ez a folyamat évekig tart, hogy még más lesz a prioritás, nem te magad.
Egyetértek az egyik válaszolóval az első oldalról: a teljes képet kell nézni, nem szabad csak a negatívumokat kiemelni, de jó ha tud róla az ember, hogy azért vannak árnyoldalai is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!