Miért ilyen a legtöbb férfi?
Figyelt kérdés
Azt látom a környezetemben a legtöbb családnál, hogy ahogy megvan a gyerek, apuka ugyanúgy éli tovább világát, otthon tévézget, telefonozgat, eljár edzeni, haverozni, ha nincs kedve pelenkát cserélni, nem csinálja, kb. mintha nem is született volna gyereke, hanem csak a lakótársa gyerekére nézne rá napi nettó 10 percre, amíg kicsit elszórakoztatja és ennyiből áll náluk a dolog. Eközben a nő nemhogy edzeni járni nem tud, de nem alszik, nincs ideje rendesen semmire, egyik barátnőm egy filmet se tudott megnézni az utóbbi 1 évben, mert folyton ott a gyerek és ugye rá káros lehet, az apja egyszer nem mondaná, hogy “kicsim most foglalkozok én pár órát a gyerekkel, addig csinálj, amit szeretnél”. Az egyik ismerősnél apuka át is költözött egy másik lakásba hétköznapokra, mert szegény nem tud aludni a gyereksírástól😂😂És az érdekel valakit, hogy anyuka sem alszik? Nekem ezek miatt már teljesen elment a kedvem a gyerekvállalástól, mert tudom, hogy az én életem tönkremenne, minden felelősség és vele járó dolog az én nyakamba szakadna, én főzzek mossak takarítsak lássam el egész nap a gyereket, olyan férfit egyszerűen nem látok sehol, aki tényleg kivenné a részét a gyereknevelésből, gyerekgondozásból. Nemhogy 50-50 arányban, de legalább 70-30-ban. Ez miért van? Miért vállalnak gyereket, ha nem is akarnak foglalkozni vele?2024. jún. 4. 07:24
1/51 anonim válasza:
Miért szülnek a nők ilyen férfinak?
2/51 anonim válasza:
Hát akkor elég proli környezetben élsz, én nem ezt látom, sőt.
3/51 A kérdező kommentje:
#1 nem tudni előre mindnél, hogy ilyenek lesznek. A felsoroltak közül én személy szerint egynél tudtam előre, hogy a kisujját nem fogja mozdítani, a másik kettő nagyon rendes odaadó faszinak tűnt, de ha még az ilyenek se csinálnak semmit, akkor kitől lehet várni, hogy jó apa lesz?
2024. jún. 4. 07:35
4/51 A kérdező kommentje:
#2 egyáltalán nem. Kétdiplomás vagyok, az ismerősi köröm is értelmiségi, tehetősebb.
2024. jún. 4. 07:36
5/51 anonim válasza:
Az én ismeretségi körömben ritka ez, de azért előfordul. Ott a csaj inkább arra használja az esetet, hogy kipanaszkodhassa magát a léhűtő férjéről, változtatni nem akar a dolgon. Ha változna, nem lenne miről panaszkodni. Pedig megoldás az lenne bőven.
6/51 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, én egyetlen egy ellentétes példát ismerek csak, ő tényleg példamutató apuka, de ez azért nagyon gyenge arány.
2024. jún. 4. 07:44
7/51 anonim válasza:
A férfiaknak kevesebb dolgot kell csinálni a háztartásban, ehhez szoknak hozzá, aztán ettől el is tudnak szemtelenedni.
8/51 anonim válasza:
Véletlenül kimaradt a felsorolásból, hogy apuka a tévézgetés, telefonozgatás, edzegetés előtt/után napi 8-12 órát dolgozik, hogy legyen valami bevétele a családnak.
9/51 anonim válasza:
A kisbabás időkben valóban több hárult rám, bár a 10 percnél azért többet tett bele. :) Viszont mivel nincsen jogsim, a kamaszkori logisztika 90%-a az övé. Szerintem ez így elég fair O:)
10/51 anonim válasza:
Az alapvető probléma ott kezdődik, ahogy írtad, hogy ugyanúgy éli tovább az életét. Egy normális férfi már onnantól, hogy van egy komoly kapcsolata, majd felesége nem úgy éli az életét, mint előtte. A háztartás vezetése, rendrakás, főzés stb nálunk pl közös feladatok, a férjem mindent ugyanúgy megcsinál, sőt pl az edzés is úgy működik, hogy felváltva megyünk és akkor a másik vigyáz a gyerekre, mivel a gyereknevelés sem csak a nő dolga. De amúgy ha olyan pasival vállalsz gyereket, akinek a párja mellett is fontosabbak a haverok, az edzés meg a saját kis megszokott dolgai, akkor nem kell csodálkozni, én is ismerek ilyeneket és sose fognak megváltozni, az ilyennek te szülhetsz 5 gyereket is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!