Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen a legtöbb férfi?

Miért ilyen a legtöbb férfi?

Figyelt kérdés
Azt látom a környezetemben a legtöbb családnál, hogy ahogy megvan a gyerek, apuka ugyanúgy éli tovább világát, otthon tévézget, telefonozgat, eljár edzeni, haverozni, ha nincs kedve pelenkát cserélni, nem csinálja, kb. mintha nem is született volna gyereke, hanem csak a lakótársa gyerekére nézne rá napi nettó 10 percre, amíg kicsit elszórakoztatja és ennyiből áll náluk a dolog. Eközben a nő nemhogy edzeni járni nem tud, de nem alszik, nincs ideje rendesen semmire, egyik barátnőm egy filmet se tudott megnézni az utóbbi 1 évben, mert folyton ott a gyerek és ugye rá káros lehet, az apja egyszer nem mondaná, hogy “kicsim most foglalkozok én pár órát a gyerekkel, addig csinálj, amit szeretnél”. Az egyik ismerősnél apuka át is költözött egy másik lakásba hétköznapokra, mert szegény nem tud aludni a gyereksírástól😂😂És az érdekel valakit, hogy anyuka sem alszik? Nekem ezek miatt már teljesen elment a kedvem a gyerekvállalástól, mert tudom, hogy az én életem tönkremenne, minden felelősség és vele járó dolog az én nyakamba szakadna, én főzzek mossak takarítsak lássam el egész nap a gyereket, olyan férfit egyszerűen nem látok sehol, aki tényleg kivenné a részét a gyereknevelésből, gyerekgondozásból. Nemhogy 50-50 arányban, de legalább 70-30-ban. Ez miért van? Miért vállalnak gyereket, ha nem is akarnak foglalkozni vele?

2024. jún. 4. 07:24
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
69%

Imádom ezt a ha a nő otthon van, akkor a pasi tuti el kell tartsa és kuss a neve dumát 🤣

Majdnem 800 000 ft a CSED-em (pont beleesett a számításba egy nagyobb bónuszom), max GYED-et fogok kapni (300 000 HUF kb.)

A nettóm volt kb 400 000 ft míg dolgoztam, a férjem keres 350 000et full time home officeban, uh látom mennyit dolgozik, nem szakad bele.

Így már elvárhatom, hogy emelje meg a seggét ha sír a KÖZÖS gyerekünk?

Bár vele mázlim van, mert szerencsére mindig is közös teherviselés volt itthon, de vicc mikor a pasik a "többet keresek" szöveggel hárítják a feladatokat, meg ilyenkor mind bányász meg hivatásos sofőr, véletlenül se irodista..

2024. jún. 4. 19:38
 42/51 anonim ***** válasza:
34%

Én FÉRFI létemre feladtam a jól fizető állásomat is, hogy közel egy éven át édesanyámat haláláig ÉN ápolhassam és pelenkázhassam, és hogy ne kelljen egy rideg Hospice intézetben töltenie élete utolsó évét a gyógyíthatatlan betegsége miatt.

Igazad van, nem ezért vállalt az édesanyám. Csupán szerelemből...

És most már elkezdhetsz gondolkodni azon, hogy rajtad kívül vannak más gondolkodású és más hozzáállású emberek is...

2024. jún. 4. 19:56
 43/51 anonim ***** válasza:
13%
41# na egy az, hogy a legtöbb nő nem kap 800.000 forint csedet, nem kell verni a melled arra, hogy jól tudtál helyezkedni...a másik, hogy itt szerintem nem is azzal van a baj, hogy a kérdező általánosít (De amúgy azzal is, de ez a kisebbik gond), hanem mert ő is olyan üres, kérkedő liba, mint te, hogy szerinte azért, mert van két diplomája, ő szrta a spanyolviaszt, ez lejon minden szavabol.
2024. jún. 4. 19:57
 44/51 anonim ***** válasza:
64%

Kedves utolsó.

Oké, nem verem a mellem, ha a pasik se..de lássuk be még mindig az sajnos az általános tévhit, hogy apa keresi a pénzt, anya meg gebedjen meg otthon mert ELTARTJÁK.

Hát pedig manapság nem tartják el, a Csed több mint a fizetés volt, GYED is jár ha dolgozott a nő. Akkor áruld már el, hogy hol a jósistenbe van eltartva???

Még ha nem is ilyen szerencsés mint én, azért ha kap 2-300 000 ft-ot, az igenis komoly hozzájárulás a kasszához.

(Én pedig nem dicsekedni akartam, mázlim volt a cseddel, csak jelezni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a férj visz haza több pénzt a munkájából. Simán lehet ám, hogy az anya kerül ilyen szerencsés helyzetbe mint én, és akkor már nagyon nem áll meg az apa keresi a pénzt, anya ezért egyedül viszi a háztartást klisé)

2024. jún. 4. 20:54
 45/51 anonim ***** válasza:
55%

Meg kell gondolni, hogy kinek szülsz. Ha egy férfi 30 évesen mamahotelban lakik, és anyuka ágyba viszi a reggelit, nem fog megváltozni, csak azért, mert lett egy gyereke.

Az én férjem egyébként elég sokat segít.

2024. jún. 4. 21:06
 46/51 anonim ***** válasza:
40%

Ott már nagy baj van, ahol a férj vagy a feleség (esetleg már mindketten) azt számolják, hogy ki visz haza többet, és ki tart el kit.

Ott már elkezdődött a final countdown... LOL

2024. jún. 4. 21:07
 47/51 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt is hozzátenném, hogy bármilyen meglepő, vannak már olyan családok, ahol a nő nem otthon ül 3 évig a gyerekkel, hanem ő is vállal munkát és dolgozik amikor az apuka vigyáz a gyerekre. Nálunk pl mivel közös vállalkozás van ugyanúgy dolgozok én is, gyakorlatilag mindent közösen oldunk meg, közösen keressük a pénzt is, a gyerek körüli teendők is meg vannak osztva, szóval azon kívül, hogy a gyereket nekem kellett megszülni az apuka is mindenben kiveszi ugyanúgy a részét. Sőt én ismerek olyan családot is, ahol Apuka maradt otthon a gyerekkel és Anyuka ment vissza dolgozni, mivel neki külföldi munkahelye van és ő kereste a több pénzt. Szóval amik itt le vannak írva már elég elcsépelt dolgok manapság. Mondok akkor még durvábbat, olyanról is tudok, ahol a gyerek fél éves kora óta mindkét szülő dolgozik és a nagymama van otthon a gyerkőccel. Szerintem manapság már az a ritkább mikor a nő 3 évig otthon ül, mondjuk amellett a 20ezer Ft mellett amit kap a 3. évben ez elég nagy luxus is lenne
2024. jún. 5. 07:48
 48/51 anonim ***** válasza:
0%
Azért ilyen a legtöbb férfi, mert a legtöbb nő úgy megy férjhez, hogy kényszeríti rá a férfit, mivel jön a gyerek, szerencsétlen meg muszájból belemegy a házasságba.
2024. jún. 5. 11:42
 49/51 anonim ***** válasza:
100%

Húzzon gumit, oszt nem jön a gyerek. 🚬A gyerek meg házasság nélkül is képes a megszületésre. Nem úgy fogan sosem, hogy megnézi van-e papír vagy nincs a házasságról.

2024. jún. 5. 11:50
 50/51 anonim ***** válasza:
Na, megjött a szegény áldozat, akit bepaliztak. Amúgy is egy ilyen hozzáállással a nők és a párkapcsolat irányában, nyilvánvalóan minden nő álma.
2024. jún. 12. 18:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!