Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen a legtöbb férfi?

Miért ilyen a legtöbb férfi?

Figyelt kérdés
Azt látom a környezetemben a legtöbb családnál, hogy ahogy megvan a gyerek, apuka ugyanúgy éli tovább világát, otthon tévézget, telefonozgat, eljár edzeni, haverozni, ha nincs kedve pelenkát cserélni, nem csinálja, kb. mintha nem is született volna gyereke, hanem csak a lakótársa gyerekére nézne rá napi nettó 10 percre, amíg kicsit elszórakoztatja és ennyiből áll náluk a dolog. Eközben a nő nemhogy edzeni járni nem tud, de nem alszik, nincs ideje rendesen semmire, egyik barátnőm egy filmet se tudott megnézni az utóbbi 1 évben, mert folyton ott a gyerek és ugye rá káros lehet, az apja egyszer nem mondaná, hogy “kicsim most foglalkozok én pár órát a gyerekkel, addig csinálj, amit szeretnél”. Az egyik ismerősnél apuka át is költözött egy másik lakásba hétköznapokra, mert szegény nem tud aludni a gyereksírástól😂😂És az érdekel valakit, hogy anyuka sem alszik? Nekem ezek miatt már teljesen elment a kedvem a gyerekvállalástól, mert tudom, hogy az én életem tönkremenne, minden felelősség és vele járó dolog az én nyakamba szakadna, én főzzek mossak takarítsak lássam el egész nap a gyereket, olyan férfit egyszerűen nem látok sehol, aki tényleg kivenné a részét a gyereknevelésből, gyerekgondozásból. Nemhogy 50-50 arányban, de legalább 70-30-ban. Ez miért van? Miért vállalnak gyereket, ha nem is akarnak foglalkozni vele?

2024. jún. 4. 07:24
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
72%
18-as vagyok! Elismerem, hogy párom jobban kiveszi a részét a gyerek rendezésben mint én ez tény! De én tartom rendben a kocsit, füvet nyírok, porszívózok és mosni is szoktam a lépcső is felmosom. Egyrészt nem vagyok lusta másrészt én is szeretem ha rend van. Foglalkozok én is a gyerekkel és nem kell mindent egyedül csinálnia. 32F
2024. jún. 4. 09:17
 22/51 anonim ***** válasza:
100%
A 10-essel értek egyet. A saját és az ismerőseim körében is azt látom nagyon nagyrészt, hogy amelyik pasi a kapcsolathoz is normálisan áll, amikor még csak ketten vagyunk, ill. a közös teendőkhöz, az nagy valószínűséggel nemcsak 10 perces apuka lesz, hanem abból is ki fogja venni arányosan a részét. Ja, és nemcsak a kellemes dolgokból, mint mondjuk a játék, hanem pelenkacsere, hányás takarítása stb.
2024. jún. 4. 09:19
 23/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem aki kitud nézni bármit is egy férfiből az a párja, senki más. A társ pedig sokszor ferdíthet ezzel becsapva magát is. Azért vannak árulkodó jelei, hogy milyen apa lesz valaki. Ismerek olyat, ahol vállalkozó a férj, napi 12+ órát dolgozott gyerek előtt és utána is, az asszonyka meg szét savazza, hogy alig van otthon. Kérdem én, előtte ez nem tűnt fel?

Árulkodó, hogy mennyit segít valaki a háztartásban, mennyire szeretne gyereket, hogyan viszonyul a kötelezettségeitekhez, a közös projektekhez, vagy akár ahhoz is, ha beteg vagy. Ilyen formán hülyeség azt állítani, hogy nem voltak jelei, hogy valaki sz*r apa lesz, csak nem akartad észrevenni, vagy nem figyeltél rájuk. És akkor még a hozott családi mintákat nem is említettük, amiben a mi generációnk szerintem tipikus bukta, hiszen 90% azt hozza, hogy anyuka meggebed, apuka meg hereverél a kanapén. A kérdés, hogy ebből a mintából mit alkotnak.

Én egyébként a környezetemben pont jó apákat látok, akik munka után, vagy aki HO-zik, az munka mellett is bőségesen kiveszi a részét. Én sem panaszkodhatok a férjemre. Az tény, hogy mivel én vagyok itthon, enyém az oroszlán része és ezt ő sem tagadja, de ez ilyen. Azt el kell fogadni, hogyha apuka dolgozik, akkor sosem lesz 50-50.

2024. jún. 4. 09:24
 24/51 A kérdező kommentje:

“És akkor még a hozott családi mintákat nem is említettük, amiben a mi generációnk szerintem tipikus bukta, hiszen 90% azt hozza, hogy anyuka meggebed, apuka meg hereverél a kanapén.”

Konkrétan ez az a mondat, amiről én is papolok és amiről az egész kérdés szól, mégis úgy adod elő, mintha tévednék :D

2024. jún. 4. 09:34
 25/51 anonim ***** válasza:
100%

Leírom a mi esetünket, hogy árnyaljam az arányokat.

Férjemmel megegyeztünk gyerekvállalás előtt, hogy az elején én leszek itthon a babával, aztán pedig cserélünk. Ezt be is tartotta, sőt, 10 hónap után már váltottunk, azóta én dolgozom, ő pedig otthon van a gyerekkel.

A gyerek előtt annyi jele volt annak hogy ez működni fog, hogy itthon a kutyával is foglalkozott, meg még régebben otthon is a sajátjukkal, pedig akkor ott vidéken ez nem volt szokás.

2024. jún. 4. 10:28
 26/51 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező nem, félreértesz. Én családi minta alatt azt értem, hogy mi, most gyerekvállaló korban lévő fiatalok mit hozunk a saját szüleinktől. Én erre mondom, hogy 90%-ban az a helyzet, amit te írsz, hiszen mondhatni szerintem nagyjából a szüleink generációjánál kezdtek gyökeresen átalakulni a szerepek (anyuka is dolgozik, apukának több szerepet KÉNE vállalni otthon, stb.). Én pl. tipikusan abban nőttem fel, hogy anyu meggebed, apu meg nem csinál semmit (lakásban laktunk, így az udvarra sem lehetett fogni). Én pl. ezzel a mintával azt kezdtem, hogy tudtam, hogy én így NEM akarok élni, vagyis vagy olyan társam lesz az életben aki partner mindenben, vagy nem lesz sem társam, sem gyerekem. Valaki meg ezt látta otthon, ezt vinné tovább. Ha mindkét félnek megfelel a felállás, az tök oké. Ha az egyik ilyen, a másik olyan, az nem lesz hosszútávon működőképes. De erre mondom én azt, hogy ennek vannak más jelei, szóval ne mondjuk már, hogy "nem tudhattam milyen apa lesz". 23-as voltam
2024. jún. 4. 11:08
 27/51 anonim ***** válasza:
100%
10es vagyok, persze, az is igaz, hogy rossz irányba is változhat bárki, de akinek már a kapcsolat alatt is a haverok meg a buli fontosabbak attól ne várd, hogy ha szülsz neki gyereket megváltozik. De aki a gyerek előtt se volt annyira eljárós nem túl gyakori, hogy utána elkezdi, vagy ha igen akkor ott más problémák is vannak
2024. jún. 4. 11:12
 28/51 anonim ***** válasza:
86%

Nem a legjobb mint a te környezeted. Az én köreimben nemhogy a sajátjukról gondoskodnak a férfiak, de még a nevelt gyerekekről is (akiknek más az apjuk).

De persze én is hajlok arra, hogy sok ilyen férfi van. A feleségem elmondása szerint én egészen jól kivettem és veszem a részem az egészből, de mondjuk nekem az volt az álmom hogy apa lehesssek.

A magam tapasztalatából annyit el tudok mondani, hogy a gyerek születése után egy férfinak sokkal nehezebb kötődni a gyerekhez. Nekem legalábbis az volt. Sokszor voltam féltékeny, hogy mennyire jól el van az anyjával és az anyja is vele. Nekem nagyon meg kellett erőltetnem magam. De egy idő már jó volt, nagyon jól esett hogy éjszaka akár 1-2 órát is tarthattam az ölömben mert csak úgy aludt jól. De gondolom vannak akik nem tudják ezt leküzdeni.

Korábban valaki írta, hogy a férfi 8-12 órát dolgozik. Ez igaz, én is dolgozom, de szerintem egész nap otthon lenni a gyerekkel és mellette vinni a háztartást is nagyon nehéz, legalábbis én úgy láttam a feleségemen, pedig nálunk még nagyszülők is besegítettek mindig. Nagyon fárasztó ám.

2024. jún. 4. 11:44
 29/51 anonim ***** válasza:
96%

Bocs, nyolcas, én anyaként szerinted a tkömet vakarászom egész nap? Elég szomorú, hogy így gondolod, és piedesztára emeled apukát, amiért melózik.

Én nem? Ja, a háztartásvezetés, főzés, takarítás, mosás, gyereknevelés tényleg nem munka.

Bocs, a bébiszitter akkor miért is keres kva sokat? Ugyanazt csinálja - sőt, KEVESEBBET, mint én, csak neki pénz jár azért a nyolc óráért.

2024. jún. 4. 11:49
 30/51 anonim ***** válasza:
79%

Látok én is ilyet a környezetemben, de ott mindegyik pasi ilyen volt előtte is. Nem vett részt a házimunkában például egyik sem. Van olyan barátnőm akinek ez tök oké, míg másnak elege van, de csak a szája jár.

A férjem nem ilyen. Ő rohan haza amint végez, hogy velünk lehessen. Imádja a babát mindent csinál körülötte.

A családi mintában van igazság. Hárman vagyunk testvérek és a szüleim mindig együtt gondoskodtak rólunk együtt neveltek. Apám tud főzni, mosni takarítani. Nem.egyszer hallottam amikor a kollégái szívták a vérét, hogy papucs,mert a nőnek ki kell szolgálni a férjet. Apukám mindig elküldte a fenébe őket. Nekem természetes volt, hogy a férfi is kiveszi a részét, így lehet ez is közrejátszott, hogy olyan férfi nem kellett aki semmit nem csinál.

2024. jún. 4. 13:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!