Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen a legtöbb férfi?

Miért ilyen a legtöbb férfi?

Figyelt kérdés
Azt látom a környezetemben a legtöbb családnál, hogy ahogy megvan a gyerek, apuka ugyanúgy éli tovább világát, otthon tévézget, telefonozgat, eljár edzeni, haverozni, ha nincs kedve pelenkát cserélni, nem csinálja, kb. mintha nem is született volna gyereke, hanem csak a lakótársa gyerekére nézne rá napi nettó 10 percre, amíg kicsit elszórakoztatja és ennyiből áll náluk a dolog. Eközben a nő nemhogy edzeni járni nem tud, de nem alszik, nincs ideje rendesen semmire, egyik barátnőm egy filmet se tudott megnézni az utóbbi 1 évben, mert folyton ott a gyerek és ugye rá káros lehet, az apja egyszer nem mondaná, hogy “kicsim most foglalkozok én pár órát a gyerekkel, addig csinálj, amit szeretnél”. Az egyik ismerősnél apuka át is költözött egy másik lakásba hétköznapokra, mert szegény nem tud aludni a gyereksírástól😂😂És az érdekel valakit, hogy anyuka sem alszik? Nekem ezek miatt már teljesen elment a kedvem a gyerekvállalástól, mert tudom, hogy az én életem tönkremenne, minden felelősség és vele járó dolog az én nyakamba szakadna, én főzzek mossak takarítsak lássam el egész nap a gyereket, olyan férfit egyszerűen nem látok sehol, aki tényleg kivenné a részét a gyereknevelésből, gyerekgondozásból. Nemhogy 50-50 arányban, de legalább 70-30-ban. Ez miért van? Miért vállalnak gyereket, ha nem is akarnak foglalkozni vele?

2024. jún. 4. 07:24
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
16%

Nem vitatom a kérdés jogosságát, csak egy észrevételem lenne:

Az megvan, hogy amíg anyuka babázik otthon 2-3 évig, addig a férfinak ugyanúgy kell dolgoznia, és kipihenten megjelennie a munkában?

Mert teszem azt, egy buszvezető pl adott esetben akár egyszerre több ember életét is kockáztathatja, ha nem pihente ki magát a gyerek miatt.

Mindazonáltal azzal én is maximálisan egyetértek, hogy nem a haverok, meg az edzés kéne a legfontosabb legyen, ha egyértelműen látszik, hogy minden egyszerre nem fér már bele az életébe…

2024. jún. 4. 13:34
 32/51 anonim ***** válasza:
87%

31es

Végülis egy anya meg csak a saját gyereke életét kockáztatja, ha nem alussza ki magát. Pl akinek rossz alvó a gyereke és esténként 30 percenként kel az mit csináljon? Anyukának meg másnap ugyanúgy kell ellátnia a picit. Neki nincs szabadnapja. Ha beteg akkor is el kell látni. Nyilván ez egy szélsőséges eset de az apukának nem csak az a dolga, hogy játszon a gyerekkel. Hanem pelenkázza, etesse és ha kell este keljen hozzá. Nyilván nagy része így is az anyukára marad de akkor is. 2 szülő akarta 2nek is kell nevelnie.

2024. jún. 4. 14:11
 33/51 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem ez sok sebből vérzik. Nagyon sok embernek nem kéne gyerek, nemtől függetlenül. Sokaknak van mélyen gyökerező, fel nem dolgozott családi traumája, aminek feloldása a sikeres párválasztás és családalapítás előfeltétele LENNE.

Ehhez képest lelkileg eltorzított nők keresik, meg nem kapott szeretetüket olyan férfiakban, akik hasonló induló csomagjukat maszkolják el bármivel, ha kapnak végre egy anyát maguk mellé.

Ebbe az eltorzult, mikor mivel álcázott kapcsolati dinamikába csöppen bele a legtöbbször az a gyerek, aki aztán bombaként robbantja szét a játszmákkal elfedett illúziós kis hígfost, amit sokan "biztos alapnak" hisznek.

Sok olyan családot ismerek, ahol nem ez van, de ott mindkét fél előbb dolgozott saját magán, minthogy gyereket vállalt volna. Illetve ismerték a korlátaikat, tehát nem vállaltak több gyereket, vagy fizetnek segítséget, hogy mindenkinek jó legyen, és nem tekintik erénynek, ha valaki egyedül belegebed a teendőkbe.

2024. jún. 4. 14:11
 34/51 anonim ***** válasza:
100%
Ne általánosíts. A te környezeted nem reprezentatív azért, és szerintem tulzol is, hogy tényleg mindenki ilyen körülötted :) na meg káros a gyerekre, ha anyuka tévézik? Hagyjuk már. Ennyire ne védjük a széltől is a gyereket, igen, senki ne üljön mellette egész nap a tévé mellett, ő se azon nőjön fel, de semmi baja nem lesz tőle. Amúgy az en férjem pl bármikor kicserel egy pelenkát, segít a gyerek körül, amennyit tud, és szeret vele időt tölteni. Emellett hazimunkat is sokat végez. Azért ne kövezzük meg a férfiakat, mert dolgoznak napi rengeteg órát általában, mert napi 8 órából már sok család nem el még sajnos, aztán néha van kedvük kicsit elmenni szórakozni. Az én férjem ilyen, de nekem is fel szokta ajánlani, hogy pl menjek el barátnőkkel ide-oda, csak nekem nem nagyon van erre igényem.:) vannak here férfiak valóban, de azért nem mind. Ha viszont neked tudod, hogy nem jönne be a családanya szerep, és nem vágysz rá, akkor ne csináld, és kész.
2024. jún. 4. 14:32
 35/51 anonim ***** válasza:
19%
Jajj hogy oda ne rohanjak te nagyon okos értelmiségi nő 😂😂😂
2024. jún. 4. 14:37
 36/51 anonim ***** válasza:
41%

egyik barátnőm egy filmet se tudott megnézni az utóbbi 1 évben, mert folyton ott a gyerek és ugye rá káros lehet,

durva, hogy a gyerek egy év alatt nem aludt két órát egyben soha...

2024. jún. 4. 15:52
 37/51 anonim ***** válasza:
73%

Mi tudunk gondolkodni.

Érdekes módon mégis a te ismeretségi körödben forsul elő, amit leírsz, állítólag minden pasi ilyen egy kivétellel. Akkor az értelmiségi barátaid mégse annyira tudnak gondolkodni?

2024. jún. 4. 15:54
 38/51 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező!

Szerintem ne szülj, és ne is házasodj, ha ilyennek látod a magyar férfiakat.

Öregedj meg egyedül, és majd pelenkáznak halálodig az értelmiségi fizetésedből félretett pénzedből. Ez is egy lehetséges opció, ha neked ez jobb élet, mint házasodni, saját családban élni.

2024. jún. 4. 16:06
 39/51 anonim ***** válasza:
0%

Az ismeretségi környezet nem egyenlő azzal, hogy mindenki barát is. 🤷‍♀️

2024. jún. 4. 16:16
 40/51 anonim ***** válasza:
61%

Gyereket nem azért vállalunk, hogy halálunkig ők pelenkázzanak. Idejük sincsen rá rendes munka mellett.

2024. jún. 4. 16:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!