Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A gyereknevelés tényleg...

A gyereknevelés tényleg önfeláldozás?

Figyelt kérdés
aug. 9. 08:49
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
21%
Nem
aug. 9. 08:51
 2/36 anonim ***** válasza:
85%
Valamilyen szinten igen. De mivel önként vállaltam, hogy feláldozom magam, így nem is önfeláldozás, hiszen igazából pont ezt akartam. :)))
aug. 9. 08:57
 3/36 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem igen.
aug. 9. 09:15
 4/36 anonim ***** válasza:
75%
Van benne önfeláldozó elem nyilván, de közben annál nagyobb az élvezet.
aug. 9. 09:19
 5/36 anonim ***** válasza:
83%
A gyereknevelés egy bonyolult feladat, ami sok lemondással és hatalmas élményekkel jár. Anyaként megismered az állandó féltést, de a határtalan szeretetet is. Nem érdemes kiemelni a csomag negatív részét, de jó, ha tudod, hogy nem csak csillámpor és mosoly az egész.
aug. 9. 09:30
 6/36 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem abszolút.

Onnantól kezdve, hogy gyermeket vállalsz szülő leszel, és ez egy visszafordíthatatlan vállalás. Igazából minden mást vissza lehet utasítani, ha mégsem jön be, a szülői létet nem. Mindegy, hogy hány bejárónő, bébiszitter, nagyszülő, bölcsi stb. segít be (vagy sem), a gyermek onnantól hogy megfogan, módosítja a döntéseidet, mindig ott van és mindig szervezni kell vele.

Szerintem az, hogy ez így van, nem feltétlenül egy negatív dolog (én abszolút semlegesnek ítélem meg, mivel az ember dönt arról, hogy vállal e gyereket vagy sem), de mindenképp szem előtt tartandó.

aug. 9. 09:45
 7/36 anonim ***** válasza:
26%
Van benne önfeláldozás. Egy csomó mindent nem tudok csinálni, amit gyerek előtt tudtam. Persze közben sok olyat tudok, amit meg gyerek nélkül nem tudtam. Én összességében jónak tartom utólag, hogy vállaltam gyereket (mármint még csak 3 éves lesz, de olyan értelemben utólag, hogy visszafordíthatatlan), de ettől még van benne önfeláldozás is.
aug. 9. 10:34
 8/36 anonim ***** válasza:
81%
Csak az ezredik ilyen kérdés. Igen, nyilván, egy szintig az.
aug. 9. 10:38
 9/36 anonim ***** válasza:
30%
Nem kötekedésből, valaki írta, hogy sok olyant tud csinálni, amit gyerek előtt nem - mit? Integetni a buszsofőrnek, bámészkodni egy építkezésnél, játszótérre menni? Nekem ezek jutnak eszembe, amiket korábban nem csináltam, de azért meglennék nélkülük.
aug. 9. 10:48
 10/36 anonim ***** válasza:
93%

9-re: nekem pl tök pozitív, hogy egy csomó velem hasonló szituációban élő emberrel megismerkedtem, ovis-sulis szülők.

Frankón élveztem (a kötelező agypéniszen túl persze) hogy átismételtem a 9.-essel a matekot, és jé, még mindig értem!

A kicsinek meg egész kicsi kora óta előjött a zenei érdeklődése, ami miatt mostanra elkezdtünk megismerni igazi zenészeket, akik frankó helyeken játszanak, és az eddig fel nem ismert groupie énem lubickol ezekben a helyzetekben :D

A középső hobbija miatt meg egy csomót kirándulunk a budai hegyekben, amit enélkül lustaságból és a távolság miatt nem tennék amúgy.

aug. 9. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!