Hogyan tudnánk megbeszelni a gyerekeinkkel, hogy miért is nem hívhatják meg magukhoz a barátaikat?
Nem olyan körülmények között élünk, mint a társaik zöme. Nincs autó, nincsenek hiper-szuper elektronikai berendezések, nincs külön szobájuk (2 szoba van, egy felnőtt és egy gyerekszoba), nincs új bútor, amik vannak sem éppen illenek össze és még sorolhatnám. A ház is erősen felújítasra szorul,
Semmi nem úgy alakult, mint ahogy terveztük és minden anyagi forrásunkat a gyerekek fejlesztésére kellett és kell forditanunk. Azt viszont nem szeretnénk, ha ezt úgy élnék meg, hogy miattuk nem állunk és élünk úgy, mint szeretnénk.
A legnagyobb még emlékszik a régi házunkra és szokta emlegetni, hogy milyen jó volt, mikor ott laktunk. Igen, az tényleg jó volt, de el kellett adnunk, mert nem tudtam visszamenni dolgozni, így nem tudtuk volna a hitelt és az összes többi extra kiadást fizetni.
Voltunk már pár osztálytársnál látogatóban és azt kell, hogy mondjam, hogy bár a gyerekek aranyosak, de a szülők nem feltétlenül értenék meg a helyzetet.
Ezt hogyan lehet 12, 10, 9 éves gyerekekkel megbeszélni?
Nálunk mindhárom sérült, ketten osztálytársai az ő fiának, aki szintén sérült. Pont ezért járnak alapítvanyi suliba, az osztályban minden gyerek sérült így vagy úgy. Igen, azokra a programokra, ahová a két kisebb megy szoktam vinni a nagyot is, mert nem hagyhatom őt sem egyedül.
Csak a gyereket nem hivhatom, mert 1, túl messze lakunk tőlük, autoval is legalább 1 óra. 2, azon túl, hogy mentőt hívok, nem tudnék mit kezdeni a gyerekkel ha rohama lesz, vagy megsérül (vérhigítót kap). Az enyémet, enyéimet sem vállalja úgy, ha én vagy a férjem nem tudunk ott maradni.
amúgy ugye vágod, hogy vagy kamu/túlzó a kérdésed, mert nem luxifeleség Viviennel jár együtt a gyereked suliba, és akkor kb annyi célja volt a kérdésnek, hogy téged vigasztaljunk meg szidjuk a csúnya, gonosz, képzeletbeli gazdag embert?
szerinted ha luxifeleség Vivien tényleg a gyereked legjobb barátjának az anyja lenne, eddig nem tudta volna hogy csórók vagytok és tiltja el tőle? dehogynem. itt bukik a kicsi meséd. mondom, pszichológus, a felszínesség meg a mesélgetés nem segít neked ötről a hatra jutni.
43 ők ezt nem értik, mert Ödönke a suliban is ott van. Az az anyuka sem vállalja be nélkülünk a gyerekeket, mert ha pl a kicsi túltelítődik ingerrel és elkezdi a vitrinbe verni a fejét akkor mit csináljon vagy ha a középsőnek éppen szökni támad kedve??? Pont, ahogy én sem tudom, hogy mit kezdjek az ő gyerekével, ő sem tudja, hogy mit kezdje az enyémekkel.
44 Nem tudom, hogy tudják-e, hogy hogy állunk anyagilag vagy sem. Ahogy beszélgettünk, az, hogy 3 gyerek utan fizetjük a térítesi díjat meg a fejlesztéseket, nem azt feltételezi, hogy úgy állunk és úgy élünk, ahogy ténylegesen. A férjeink kb ugyanannyit keresnek, de ők kaptak a szüleiktől ingatlant a kezdéshez és jelenleg is támogatják őket anyagilag, csak egy gyerek után kell a tandíjat megfizetni, kevesebb extra fejlesztés kell neki, nekünk több és abból is 3*, tehát ők egy olyan fizuból is jobban kijönnek. Ha nekünk is megmaradhatna az az összeg nem kellett volna eladni a régi házunkat és ez a kérdés meg sem íródott volna.
Ennyit nyafogni te jó ég.
Hagyd már abba legyszives.
Már nekem kellemetlen olvasni amiket itt osszeirsz....
Menjetek csak a játszoterre úgy prolisan, szerezzetek ugyanolyan csóró barátokat mint amilyenek ti vagytok, őket nem fogja zavarni a ház.
A suliban meg ott lesznek a gazdag kölykök a gyerekeknek, ott baratkozhatnak ha akarnak.
Ne akarj fent maradni a magasban amikor lesullyedtel, nem kell megjatszanod magad, hogy még mindig jól élsz .
Amúgy meg szerintem ha fordítva lenne a dolog, te is ugyanolyan sznob picsa lennél, aki nem engedi a gyerekét szegényekkel játszani....gáz vagy.
Ha zavaró számodra a kérdésem, akkor csak annyit tudok mondani, hogy menj nyugodtan, nem kötelezö elolvasni.
Vannak rajtuk kívül barataink, akik jönnek is, de a fiúk nem őket szeretnek áthívni, hanaem a 'legjobb' barátaikat.
Azért tudom, hogy mennyit keres a férje, mert az egész iskola tudja. Előszeretettel hangoztatja.
A privátra. Igen az. 12 havi részletre elosztva 350E/fő. Benne van a kaja és egy alap fejlesztés, logopédia, iskolapszichológus. Az ezen felüli fejlesztéseket mindenki ott oldja meg ahol gondolja.
Szerintem nincsen azzal semmi baj, ha valaki szegényebb anyagi körülmények között él. Ti alapvetően nem kerestek rosszul, de a gyerekek miatt megy el többnyire a pénz.
Szerintem aki ezt nem tudja tolerálni az így járt. Én engedném, hogy áthívják a barátaikat. Ez jó szűrő is. Ha a gyerekeket vagy a szüleit zavarja, ahogyan éltek, akkor meg jobb is, ha nem barátkoznak, mert a gyerekeik is előbb utóbb olyanok lesznek.
Nincs semmi szégyelnivaló abból, ahogyan éltek. Minden csak átmeneti. Addig is kitartást :)
Szerintem aki ezt nem tudja tolerálni az így járt.
A kérdező nem bírja elviselni, hogy vannak nála jobban élő, nem fordítva...
50, szerintem is így van.
Nem bír lépést tartani a tehetősebbekkel és ez böki a csőrét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!