Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem teszünk rosszat ezzel a...

Nem teszünk rosszat ezzel a mai gyereknevelési elvvel a gyerekeinknek?

Figyelt kérdés
Igen, a kötődő nevelés az valóban nagyon fontos, viszont sok kiskamasz már így nevelkedett, az ő viselkedésükön pedig nem az látszik, hogy annyira jót tett volna velük. Például, hogy baba koruk óta azonnal ki vannak elégítve az igényeik, azonnal mellre vannak rakva, kicsit sem voltak sírva hagyva, minden gondjuk bajukat azonnal megoldjuk, így olyanok lettek, hogy kicsit sem tudnak várni, elvárják hogy segítsenek nekik, egyedül nem tudnak ellenni, önzőbbek, követelőzőbbek. Nincs "alvástanítás", így évekig (sőt lehet hogy soha)nem képesek egyedül elaludni,hosszan, pihentetően aludni segítség nélkül. Rettenetesen türelmetlenek is. Elvárás, hogy a szülők folyamatosan szórakoztassák őket, így pedig nem jönnek rá, hogy hogyan játszanak egyedül. A kreativitásuk is kisebb így, mert kb mindig meg van mondva, mutatva, hogy ezzel a játékkal így meg úgy kell játszani és nem lehet másképp. Mivel mindig a gyerek igénye az első, így szinte a szülőké a legutolsó helyre szorul, ami olyan mintha a legtöbben a saját gyerekeik szolgáivá váltak volna. Tudom, hogy az itt jelenlévő szülők mind kivételek.... Mostanában olyan, mintha a legtöbb szülő azt hinné, hogy a gyerekeik nem fogják őket szeretni, ha nem reagálnak azonnal minden szükségletükre. Ahol meg ikrek vagy kis korkülönbséggel vannak tesók, ott meg teljes bűntudat van a szülők részéről, ha az egyik a másik gyerek miatt kicsit sírva van hagyva. Mintha nem találnánk el az arany középutat a nevelésben és egyik rossz végletből a másikba esnénk.
2022. febr. 27. 10:25
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
55%
Igen valószínű, hogy ha soha nem fognak tudni egyedül aludni 🤦
2022. febr. 27. 10:44
 2/20 A kérdező kommentje:

Levágtad a lényeget, látom..🤦‍♀️

Igen, nagyon sok tizenéves van, aki nem képes rá. Nagyon sokan "félnek a sötétben" csak hogy legyen egy példa.

2022. febr. 27. 10:49
 3/20 anonim ***** válasza:
84%
1 év van a gyerekeim közt, semmilyen bűntudatunk nincs ezzel kapcsolatban, sőt… szerintünk csak jót tettünk ezzel velük. 3 és 4 évesek, egyedül alszanak pici éjszakai fénnyel (én is lámpával alszom 30 évesen), türelmesek, alkalmazkodóak.
2022. febr. 27. 10:55
 4/20 anonim ***** válasza:
79%
Akinek lóg a bele a sok gyerek körüli gürizéstól, szórakoztatástól és egy idegroncs mert magát és a házasságát is teljesen beáldozta a gyereknek, az se fogja SOHA bevallani hogy igazad van. Mert az most nem menő. Magadat és mindent feláldozni a gyerek miatt az menő. Ez van.
2022. febr. 27. 11:01
 5/20 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem a kötődő nevelés nem egyenlő azzal hogy márazonnyomban kielégítem a gyerek igényeit.

A lányom mikor kicsi volt ugyan úgy várt, mint most az ikrek.

Nagyon nem mindegy h azért/addig hagyom sírni még pisilek, vagy azért mert úgy gondolom h ettől majd leszokik az éjjeli kelésről, és 5 napig ordít éjszaka

2022. febr. 27. 11:12
 6/20 anonim ***** válasza:
87%

Ez nem a kötődő nevelés amit leírtál. Én sokkal szigorúbb vagyok, mint sok ismerősöm, aki baromságnak tartja a kötődő nevelést. Ugyanis a határok meghúzása a legfontosabb. És ugye te sem gondolom, hogy az igény szerinti szoptatástól lesz elkényeztetett a gyerek :D

Te úgy nevelsz ahogy akarsz, ameddig nem bántod, bár tudom primitívéknél ez ma is divat. De kérlek, ne mondj olyanról véleményt amihez nem értesz!

2022. febr. 27. 11:15
 7/20 anonim ***** válasza:
91%

Egy kisbaba igényeit ki kell elégíteni, mert egy tehetetlen kis ösztönlény.

Aztán ahogy nő, úgy lehet nevelni az alkalmazkodásra.

Normális család nem megy tönkre attól, hogy egy síró csecsemőt nem hagy magára.

Ugyanis egy normális férfi nem babaszerepbe vedlik vissza, hanem felméri, hogy egy kisbaba a szüleinek kiszolgáltatott és nem féltékenykedik. Sőt besegít a babázásba.

Gondolom neked nincs gyereked, láttál valami rossz példát, idióta szülőkkel és általánosítasz.

2022. febr. 27. 11:18
 8/20 A kérdező kommentje:

Mihez nem értek 6-os? Akkor okíts ki, ha te tökéletesen tudod csinálni.

Nem tudom, miért csak 1 nektek nem tetsző dolgot ragadtok ki és arra reagáltok.

2022. febr. 27. 11:19
 9/20 anonim ***** válasza:
76%

Újabb provokáló kérdés...

Például, hogy baba koruk óta azonnal ki vannak elégítve az igényeik, azonnal mellre vannak rakva,

Miért? Te nem eszel, ha éhes vagy? Vársz még pár órát?

kicsit sem voltak sírva hagyva, minden gondjuk bajukat azonnal megoldjuk,

Azért sír, mert gondja, baja van. Azért sír, mert nincs más eszköze, hogy kifejezze, ha valami nem jó.

Nem hagyom félbe a wc-zést, ha felsír... Nem ugrok ki a zuhany alól félkészen, hanem gyorsan befejezem. De ezeken kívül ugyan miért kellene sírni hagyni???? Segítséget kér valamiben, amit nem tud megoldani. Hagyjam magára???

így olyanok lettek, hogy kicsit sem tudnak várni, elvárják hogy segítsenek nekik, egyedül nem tudnak ellenni, önzőbbek, követelőzőbbek.

Ezt miből vontad le? Ismersz többezer kötődően nevelt gyereket?

Nincs "alvástanítás", így évekig (sőt lehet hogy soha)nem képesek egyedül elaludni,hosszan, pihentetően aludni segítség nélkül.

Mert ha berakom az ágyba, és megvárom, hogy álomba sírja magát, akkor az pihentető alvást eredményez?

2022. febr. 27. 11:24
 10/20 anonim ***** válasza:
89%
kedves kérdező! mivel T/1-ben tetted fel a kérdést, légyszi fejtsd ki, te hogy neveled a gyerekeidet? mit tartanál a követendő nevelési elvnek?
2022. febr. 27. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!