Nem teszünk rosszat ezzel a mai gyereknevelési elvvel a gyerekeinknek?
Levágtad a lényeget, látom..🤦♀️
Igen, nagyon sok tizenéves van, aki nem képes rá. Nagyon sokan "félnek a sötétben" csak hogy legyen egy példa.
Szerintem a kötődő nevelés nem egyenlő azzal hogy márazonnyomban kielégítem a gyerek igényeit.
A lányom mikor kicsi volt ugyan úgy várt, mint most az ikrek.
Nagyon nem mindegy h azért/addig hagyom sírni még pisilek, vagy azért mert úgy gondolom h ettől majd leszokik az éjjeli kelésről, és 5 napig ordít éjszaka
Ez nem a kötődő nevelés amit leírtál. Én sokkal szigorúbb vagyok, mint sok ismerősöm, aki baromságnak tartja a kötődő nevelést. Ugyanis a határok meghúzása a legfontosabb. És ugye te sem gondolom, hogy az igény szerinti szoptatástól lesz elkényeztetett a gyerek :D
Te úgy nevelsz ahogy akarsz, ameddig nem bántod, bár tudom primitívéknél ez ma is divat. De kérlek, ne mondj olyanról véleményt amihez nem értesz!
Egy kisbaba igényeit ki kell elégíteni, mert egy tehetetlen kis ösztönlény.
Aztán ahogy nő, úgy lehet nevelni az alkalmazkodásra.
Normális család nem megy tönkre attól, hogy egy síró csecsemőt nem hagy magára.
Ugyanis egy normális férfi nem babaszerepbe vedlik vissza, hanem felméri, hogy egy kisbaba a szüleinek kiszolgáltatott és nem féltékenykedik. Sőt besegít a babázásba.
Gondolom neked nincs gyereked, láttál valami rossz példát, idióta szülőkkel és általánosítasz.
Mihez nem értek 6-os? Akkor okíts ki, ha te tökéletesen tudod csinálni.
Nem tudom, miért csak 1 nektek nem tetsző dolgot ragadtok ki és arra reagáltok.
Újabb provokáló kérdés...
Például, hogy baba koruk óta azonnal ki vannak elégítve az igényeik, azonnal mellre vannak rakva,
Miért? Te nem eszel, ha éhes vagy? Vársz még pár órát?
kicsit sem voltak sírva hagyva, minden gondjuk bajukat azonnal megoldjuk,
Azért sír, mert gondja, baja van. Azért sír, mert nincs más eszköze, hogy kifejezze, ha valami nem jó.
Nem hagyom félbe a wc-zést, ha felsír... Nem ugrok ki a zuhany alól félkészen, hanem gyorsan befejezem. De ezeken kívül ugyan miért kellene sírni hagyni???? Segítséget kér valamiben, amit nem tud megoldani. Hagyjam magára???
így olyanok lettek, hogy kicsit sem tudnak várni, elvárják hogy segítsenek nekik, egyedül nem tudnak ellenni, önzőbbek, követelőzőbbek.
Ezt miből vontad le? Ismersz többezer kötődően nevelt gyereket?
Nincs "alvástanítás", így évekig (sőt lehet hogy soha)nem képesek egyedül elaludni,hosszan, pihentetően aludni segítség nélkül.
Mert ha berakom az ágyba, és megvárom, hogy álomba sírja magát, akkor az pihentető alvást eredményez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!