Miért szolgalelkűek a magyar nők? Miért ők viszik a munka oroszlánrészét a gyereknevelésben, háztartásban, ha egyszer ők is dolgoznak?
Én pl azért, mert ő egyszerűen nem csinálja meg. Én meg nem nézem el a koszt.
A gyereket sem hanyagolom el azért, mert hogy egyenlően osszuk el.
Igen, tényleg szar. És tudom, miért mentem hozzá, miért nem hagyom el, stb... Ez ennél bonyolultabb kérdés, épp ezen szenvedek.
Pénz.
4 vagyok. Pénz is, nyilván könnyebb két keresetből megélni, de nem csak ennyi.
Tudod, attól még lehetnek jó tulajdonságai, vannak jó dolgok is. Ez inkább ilyen mérleg, mi a több, a jó, vagy a rossz?
Nem olyan, hogy soha-soha nem segít, vagy soha-soha nincs a gyerekkel. Ilyen nincs. Azért nehéz, mert amikor néha jót kapsz, akkor meginogsz, hogy elszánd-e magad valami drasztikus lépésre. Meg ott a gyerek, oké, hogy nem felhőtlen a viszony, de vajon mi jobb neki?
Na nem válaszokat várok ezekre, csak hogy értsd, milyen dilemma ez.
Szerintem azért, mert itt tovább maradtak háztartásbelik a nők és a mai napig sokkal hosszabb itt a gyed ideje, mint pl a nyugati országokban. Én pl egy nyugati országban születtem, fél éves korom után muszáj volt anyukám is visszamenjen dolgozni, ergo apumnak is ki kellett venni mindenből az 50%-ot, mert nem volt más lehetőség. Én pedig ebben a normában nőttem fel, így én nem csinálok meg mindent a férjem helyett.
Ő a tipikus a nő kell minden házimunkát csináljon családban nevelkedett, eleinte nagyon szokatlan volt neki, hogy pl nem fogok azért felkelni 6-kor, hogy kávét főzzek neki és nem ágyazok be utána, a mosást pedig magának kell elindítania, ha nincsen tiszta ruhája. Nem is tudta kezelni a mosógépet… Szerencsére azóta már megszokta ezt a normát, de a lánytestvérei tipikus szolgalelkűek és gyakran megszólnak, amiért szegény testvérüket befogom a házimunkába 😅Néha a férjemre is rájön a hiszti, de olyankor azt mondom neki, hogy nyugodtan elvehet egy házvezetőnőt inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!