Barátnőmmel szeretnénk gyereket vállalni, és a következők gondolkoztattak el: Vajon az örtelmi képességeket hogyan örökölnék a gyerekeink?
Genetikai tanácsadásra nem mentek el? Ott biztosan tudnak erre válaszolni.
Ilyen családi háttérrel viszont lehet más gond is. Sajnos borzalmas mintákat hozott magával, és ezt fogja továbbvinni. :(
genetikai vizsgalaton gondolkoztam, nem tudom mit tudnának mondani. Ad egy százalékot? Plusz mire? Génhibát tud jelezni, alacsony IQt gondolom nem
A mintáktól annyita nem félek, mert én nevelném és barátnőm, ő pedig rendben van, tehát öccsétől nem fog viselkedési mintákat látni a gyerek.
“Genetikai vizsgálaton gondolkodtam, nem tudom mit tudna mondani”
És itt az idegenekben meg megbízol? Szerintem is hasznos lenne egy genetikai tanácsadâs, én Prof. Dr. Papp Zoltánt nyugodt szívvel ajánlom (Bp). Még a fogantatás elôtt menjetek el, hogy mérlegelni tudjatok.
Szerintem a genetikai tanácsadásnak akkor van értelme, ha barátnőd apja és testvére aláveti magát vizsgálatoknak, hogy kiderüljön mi okozza ezt náluk. Mert egyébként csak sötétben tapogatóztok. Lehet nem is ugyanaz okozza ezt mindkettejüknél.
Az X meg Y kromoszómákkal meg felesleges számolgatnod, mert nem valószínű, h a nemi kromoszómákon öröklődnek ezek a dolgok.
Miert tesztelnenk az apját és a testvérét, és nem barátnőmet? Mi van ha mindkettőjük génjében ott van a probléma, de barátnőmnél nincs.
Apja üngyilkos lett, öccse pedig Cipruson van.
Ez elég furán hangzik, nála nem tudták kimutatni, akkor nincs ott, nem?
Mivel öccsén kívül más rokona nem él, ő pedig nem együttműködő, így ez nem is lenne kivitelezhető. Nagyon remélem, hogy szimplán buták voltak, és nem fogyatékosak
5-ös vagyok. Azért kell egy kicsit több kiindulópont, mert az édes kevés, hogy buták. Lehet az apja sérült szülés közben, lehet az öccsének ráment valami betegség az agyára. Itt az a gond, hogy honnan induljon. És ha genetikai, akkor melyik allélt vizsgálja meg? Nem tudom hány fajta örökletes ilyen betegség van, de tegyük fel 20 különböző génhiba létezik ilyen tünetekkel, ezt nem fogják nektek mind végignézni, főleg tb alapon. Mi voltunk genetikai vizsgálaton családi betegség miatt, de ez testi fogyatékosságot okoz, egyszerűbb diagnózis. De a tünetek, vizsgálatok alapján is 2 lehetséges génhibára gyanakodtak, de csak az egyiket végezték el először a betegen, aztán rajtam, és végül az lett a megoldás.
De persze menjetek el, mégsem vagyok orvos, de megpróbálhatnátok felvenni a kapcsolatot az öccsével is.
totál nem értek semmit
Azt mondod, hogy több dolog okozhatja, és nem fogják végig nézni, pláne nem TB alapon
TB nem is érdekel.
Londonban lakom, szal megkérdeztem egy itteni genetikai központot meg az Istenhegyit, és totál más dolgokról beszélünk
Az istenhegyi azt mondta, hogy 1. alkalom vérvétel, 2. alkalom akkor van, ha a génben találtak valamit, 35e forint. Ebből én azt szűrném le, hogy egyrészt nem kell az öccse, másrészt hogy mindent megnéznek, és nem is drága
A Londoni ezzel szemben azt mondta, hogy kb 700 font addig, hogy vért vettek, de tesztenként kell még fizetni, és nem is tudjuk mennyit, már a 700 is iszonyat drága. Itt több alkalom van, 1. alkalommal beszélgetés és családfa rajzolgatás, aztán 2. lakalom vérvétel, és a végén tanácsadás. Ebből meg az jön le, hogy több teszt van, ahog Te is mondtad. Szóval totál el vagyok veszve.
Sőt, én ezt az egészet ugy képzeltem el, hog ha találtan valamit, akkor a végén azt fogják mondani, hogy ezt X százalákban örökölné a gyerekem. Ehhez képest azt mondta a csaj akivel beszéltem, hogy nem igy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!