Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan oldhatnánk ezt meg? A...

Hogyan oldhatnánk ezt meg? A férjem lánya allergiás a kutyaszőrre, a fiam kutyája viszont nélkülözhetetlen.

Figyelt kérdés

Folyamatosan a fiammal van együtt, vele is alszik, segíti a mindennapokban.

A kislány orvosa szerint megoldás lehetne erre a gyógyszer viszont a kislány anyja ebbe nem megy bele. Mit tennétek, mit tehetnénk?

jún. 24. 10:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/86 anonim ***** válasza:
46%

Ha kutyát tartanék, akkor nyilvánvaló, hogy én csesztem el valamit, ha a kutya megharapta a gyereket.

Egyébként gyerekkoromban volt olyan kutyánk, amelyik lábon harapott egy szomszéd gyereket, de nem váltunk meg tőle. Mivel egyértelműen nem a kutya hibája volt. A gyerek jött be az udvarunkba, és belerúgott. Naná, hogy megharapta.

Bemutattuk az oltási könyvet, és ezzel le volt tudva a történet.

Nekem macskáim vannak, és karmolta meg már az egyik többször is az 1 éves fiamat. Tanítom, hogy a cicával szépen kell bánni, nem ütögetjük, nem piszkáljuk. De ilyen balesetek előfordulnak.

jún. 25. 06:59
 62/86 anonim ***** válasza:
0%
61, nem a szomszéd gyerekre gondoltam, hanem arra amit te szültél... hanem pl a két évesed az udvaron játszik és a kutya marcangolni kezdi. Akkor is ugye megtartanátok? Hiszen ti válltátok...a gyerek meg..max csinálsz másikat, hiszen őt nem ti akartátok ugyebár.
jún. 25. 07:15
 63/86 anonim ***** válasza:
62%

Mit keres a 2 éves gyerek a kutyával kettesben? Az előbb írtam, ha ilyen megtörténhetne, ott én mulasztottam.

Mert egy normálisan nevelt kutya nem fogja marcangolni a gyereket, a normális szülő meg ekkora gyereket nem hagy a kutyával kettesben akkor sem, ha meg van nevelve. Ezért nem adódhat olyan helyzet, hogy ez megtörténjen. Pont.

Szóval hiába vergődsz ezen. Te azt hiszed, minden kutya potenciális vadállat és gyerekgyilkos. Én meg tudom, hogy nem így van.

jún. 25. 07:23
 64/86 anonim ***** válasza:
0%
63as, ki mondta hogy kettesben? Engem úgy harapott meg a kutya 2 évesen, hogy a mamáék mellettünk ültek a kerti széken. Én véletlen ráléptem a kutya farkára, mire az hason harapott. 3 hét kórház, 4 műtét volt az ára.
jún. 25. 07:28
 65/86 anonim ***** válasza:
62%

És itt ki a hibás, ha nem a felnőtt? A mamádék kutyája meg kétlem, hogy rendes nevelést kapott, hogy erre így reagált.

A vidéki kutyatartók nagy része csak udvarra kidobja a kutyát "házörzőnek", oszt' jól van. Néha buksisimi.

Ilyen kutyával én sem engedném össze a gyerekem. Anyósoméknál ilyen kutya van, gyakran láncon is van, az egy kiszámíthatatlan kutya.

Más az, ahol a kutya a család része, foglalkozva van vele. Mindig velük van (házban, lakásban, udvaron egyaránt).

jún. 25. 07:44
 66/86 anonim ***** válasza:

A gyógyszert minden esetben csak átmeneti megoldásként javasoljuk, nem véglegesen, még a második-harmadik generációs, kevés mellékhatással járó szereket sem ajánljuk tartós szedésre. A végleges megoldás az allergéntől való távoltartás, vagy a hozzászoktatás immunterápiával.

Az antihisztamin tüneti kezelés, elég sok kutatás volt/van arról, hogy ha mellette rendszeresen találkozik az allergénnel (és főleg a legúti tüneteket okozó szőr, porok ilyenek), a légutak állandó gyulladásban lehetnek, ami hosszú távon komoly gondot tud okozni. CSak fogalmad nincs róla, mert a gyerek nem náthás, nem köhög, azt a gyógyszer megoldotta... Ráadásul a gyerek a ruháján, légutaiban hazaviszi magával a problémát, nem elég neki csak apás napokon, vagy előtte gyógyszert szedni.

Vajon ha a kislány a háziporra lenne allergiás, és az lenne a kérdés, hogy elvárják, hogy minden pénteken takarítson a kérdező, mielőtt jön a gyerek, hányan írták volna, hogy hagy a francba, és hányan azt, hogy lusta dög, aki takarítani se képes?

jún. 25. 08:08
 67/86 anonim ***** válasza:
79%
66 én a porra vagyok allergiás pl, szoktam takarítani, de nem tudom 100%ban távol tartani magam tőle, ahogy a gyereket se fogják a kutyáktól tudni, mivel már lassan mindenhol van. Én is visszakérdezek. Ha a te gyereked a virágporra lenne allergiás akkor elkezdenéd mindenhol kiírtani a virágokat amerre jártok vagy keresnél valami észszerűbb megoldást?
jún. 25. 08:40
 68/86 anonim ***** válasza:
87%
Egyébként arra lennék kíváncsi nagyon, hogy ha ez a kérdés az allergiás gyerek anyja szemszögéből hangzott volna el úgy, hogy jogos elvárás e, hogy mivel kiderült, hogy a gyerek allergiás a kutyaszőrre, hogy minden rokon, ismerős, barát megválljon a kutyájától? Arra mit írtatok volna? Nyilván nem ezeket, de mivel itt az apuka új családjáról van szó, naná, hogy a kérdezőt kell támadni a saját sérelmeitek miatt
jún. 25. 08:42
 69/86 anonim ***** válasza:
67, erre megoldás az immunterápia, mert antihisztamint nem szedhetsz folyamatosan, hónapokon, éveken át.
jún. 25. 08:58
 70/86 anonim ***** válasza:
0%
Aham, majd egy 4-5 eves kislany egy kutya miatt folyamatosan szurkalasnak engedi kitenni magat. Nem biztos hogy szeretne, gondolom orditani fog. Sokan forditva ulnek a lovon ezzel a kutya csaladtagnak beemelésével. Van is ennek vmi latin neve, mikor az állatot emberi tulajdonsággal ruhazza fel, de nem jut eszembe. A csaladtag az ember. A haziallat meg allat. Jo lenne,ha mindenki helyen kezelne a dolgokat, nem potgyerekkent abajgatna a kutyat es macskat.
jún. 25. 09:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!