Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket is idegesít, ha...

Titeket is idegesít, ha kiveszik a kezetekbol a gyereket?

Figyelt kérdés
5,5 hónapos babáról van szó, akárhányszor van családi találkozó, mindig van pár ember, akit nem érdekel, hogy mondom, hogy most ne legyen nála a baba, mert nyugos, meg amúgy is nálam, meg az apjánál szeret lenni, stb, szinte tépi ki a kezemből...de a legjobb az volt, amikor a múltkor a boltban csinálta ezt az eladó, akit a gyerek még csak nem is ismer. Bementem a ház melletti kisboltba ölemben a gyerekkel, ő meg egy határozott mozdulattal kitépte a kezemből, a legszebb az egészben az volt, hogy utána rendesen csodálkozott, hogy üvölt a gyerek. 😅😅 Na de nem csak ezekre az extrém esetekre gondolok, hanem mint írtam, rokonok eseteben is, egyszerűen működésbe lep bennem az anyatigris ilyenkor. :D mert tudom, hogy ő még kicsi ahhoz, hogy bárkinél jól érezze magát, én meg nem akarom vele azt éreztetni, hogy lepasszolom, vagy ilyesmi, én is szeretem, ha velem van. Nálatok mikor múlt el/elmúlt ez a korszak?

ápr. 1. 16:24
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
68%
Tőlem soha senki, még a nagyszülők sem próbálták elvenni a gyereket így. Szépen megkérdezték, megfoghatják-e. Vagy én nyújtottam át.
ápr. 1. 21:40
 42/47 anonim ***** válasza:
30%

Mivel hagyod, igen, vannak ilyen erőszakos emberek.

Te vagy az anyja, miért hagyod???

El kell küldeni a halál f...ra, aki hozzányúl a gyerekedhez és probléma megoldva - az sem baj, ha vérig sértődik.

ápr. 1. 23:11
 43/47 anonim ***** válasza:
28%
Kérdező, nem kell odamenni, be lehet zárkózni kamaszkoráig és senki se nyúlhat hozzá. Probléma megoldva. Bár azt nehezen fogod tudni megoldani hogy az óvónők se érjenek majd hozzá, hagyják inkább kakis fenékkel mert baja lesz a gyereknek ha más nyúl hozzá anyun és apunk kívül.
ápr. 2. 06:30
 44/47 A kérdező kommentje:
43# ahj ettől a fekete-feher, ítélkező banasmodtol hányok.
ápr. 2. 07:27
 45/47 A kérdező kommentje:
Én a fokozatosság elvét követem a gyereknevelésben. Mint írtam, megfoghatja bárki, ha már feloldódott. Az én gyerekem én ismerem a legjobban, én tudom, hogy nem szereti elsőre az idegeneket, és ha végigolvastad a kommenteket, látod, hogy neki egyelőre a nagyszülők is idegenek. Gyerekeknél az arany kozeput a nyerő. Ne rohanjak le, de nem is kell elzárni senkitől. És voltam én eleget megmondó ember a családomban, ezt is olvashattatok. Ha megint az lennék, lehet, megint nem lenne velük semmi kapcsolatom évekig, és ez inkább a gyerekem miatt zavar, azért ismerje őket...szeretnek minket, csak más karakterek.
ápr. 2. 07:30
 46/47 A kérdező kommentje:
A másik, hogy mi az, hogy az óvónők se foghatják meg? Ezt rossz embernek írtad. Mint írtam, bölcsiben voltam nevelő. Beszoktatasnal eszünkbe se jutott az anya kezéből kikapni a gyereket. A gyerek úgy érzi magát fokozatosan biztonságban idegen helyen is, ha először az anyával együtt exploral. És később, amikor már beszoktak, sem volt jellemző, hogy kéretlenül felkapkodtuk őket...hagyni kell őket játszani, ha igénylik, részt venni benne.
ápr. 2. 07:35
 47/47 anonim ***** válasza:
67%

A boltosnak megmondtam volna, addig vissza ne adja, amíg meg nem nyugtatja, ha már elintézte, hogy üvölt a gyerek :D

Bocsi, nem tudom milyen ez a kikapja a kezemből dolog, én fogtam rendesen a gyerekemet, és akkor adtam oda, amikor én akartam, de nekem nincsenek is ilyen erőszakos rokonaim/ismerőseim. Aki nem tudta magától, annak mondtam, hogy kell a gyereknek egy kis idő, mire megszokja, aztán nyugodtan átveheti. (Más téma, hogy 2. gyereknél már úgy mentem a rokonokhoz - vagy amikor ők jöttek, hogy ajtón belépve adtam is oda bárkinek, de van az a kialvatlanság 1,5 év nem alvás alatt na...)

ápr. 2. 16:50
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!