Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Titeket is idegesít, ha...

Titeket is idegesít, ha kiveszik a kezetekbol a gyereket?

Figyelt kérdés
5,5 hónapos babáról van szó, akárhányszor van családi találkozó, mindig van pár ember, akit nem érdekel, hogy mondom, hogy most ne legyen nála a baba, mert nyugos, meg amúgy is nálam, meg az apjánál szeret lenni, stb, szinte tépi ki a kezemből...de a legjobb az volt, amikor a múltkor a boltban csinálta ezt az eladó, akit a gyerek még csak nem is ismer. Bementem a ház melletti kisboltba ölemben a gyerekkel, ő meg egy határozott mozdulattal kitépte a kezemből, a legszebb az egészben az volt, hogy utána rendesen csodálkozott, hogy üvölt a gyerek. 😅😅 Na de nem csak ezekre az extrém esetekre gondolok, hanem mint írtam, rokonok eseteben is, egyszerűen működésbe lep bennem az anyatigris ilyenkor. :D mert tudom, hogy ő még kicsi ahhoz, hogy bárkinél jól érezze magát, én meg nem akarom vele azt éreztetni, hogy lepasszolom, vagy ilyesmi, én is szeretem, ha velem van. Nálatok mikor múlt el/elmúlt ez a korszak?

ápr. 1. 16:24
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
38%
Hogy lenne már egy 5 hónapos gyereknek mindegy, hogy épp kivel van? Te normális vagy?
ápr. 1. 18:41
 22/47 anonim ***** válasza:
37%

Van ilyen momzilla rokonunk, az első 8 hónapban kb csak ő foghatta a gyereket mert ha nem játszotta a hattyú halálát.

A gyerek egy éves korától havonta bepróbálkozott nem-e vállalja valaki a gyereket míg ők énidőznek a gyerek apjával. Persze mindenki lerázta, mondtuk neki, nem ismer minket a gyerek, nem alakult ki kötődés, és nem akarjuk hogy sírjon nálunk. Bébiszitterre nincs pénzük.

Most 3 éves lesz a gyerek, múlt hónapban beírta a családi csoportba milyen szemetek vagyunk, mert miattunk nem mehetnek kikapcsolódni mióta megszületett. Olyan jót röhögtem:-D

ápr. 1. 18:48
 23/47 anonim ***** válasza:
59%

Azért azt nem nevezném momzillanak, aki nem engedi, hogy csak úgy kitepjek a gyereket a kezéből .

Először talán kérdezzék meg, hogy el-e vehetik.

Ne csak úgy kitepjek...

Szerintem a kérdező sem fogja mondani, hogy nem adja oda.

ápr. 1. 18:59
 24/47 anonim ***** válasza:
79%

Mondjuk a kérdezőnek kellene a szülőnek lenni és nem adni oda, ha nem akarja. Mostmár anya vagy kérdező, tessék ezt gyakorolni. Ha én valamire nemet mondok, nem tudják megtenni. Ezért nem tudom ezt a szituációt elképzelni. Egyébként nálunk is a mamákkal elvolt még az 5 hónapos, nekem is fura, hogy nincs el mással már most sem. Ahogy bejött a szeparációs téma, na attól kezdve senkivel se akartak nálunk.

Amúgy meg gondolom, hogy a kérdezőt nem az zavarja, ha mama átveszi pl. vagy ha más rokon. Az fura lenne, ha ez zavarná. Meg gondolom nem kérdezik meg, csak vennék ki. Ha megkérdeznék nyilván odaadná picit. Csak gondolom a 20. unokatestvér vagy másodrokon, idegenek csinálják ezt. Ez engem is zavarna.

ápr. 1. 19:13
 25/47 anonim ***** válasza:
22%
22# Én se gondolom momzillának. Egy ilyet én is ismerek amúgy, mamának se adták soha egy percre se születésétől, mert hát ők a szülők és stb. Utána eü gondok lettek, stb., kellett volna felügyelet a gyereknél másfél évesen, segítség, de sajnos senkivel se maradt meg, mivel nem is ismerte meg őket, ők se vállalták már. Hirtelen kerestek valaki fizetőset, de üvöltött a gyerek nála is nyilván hányásig. De 22# Itt nem ez a helyzet, a kérdező odaadja a nagyszülőknek, rokonoknak ha kérik. Én ezt vettem le az írásból. Azokról van szó, akik kitépik kérdezés nélkül.
ápr. 1. 19:17
 26/47 A kérdező kommentje:
Már hogy lenne mindegy egy 5 hónapos gyereknek, hogy anyánál/apanal, vagy egy számára idegennel van? Ebben a korban már nagyon szépen nyílik az értelmük, simán felismerik, éppen kinél vannak, de annyira meg mégsem nagyok, hogy idegennel ellegyenek. Neki a nagyszülők is idegenek, mert egyikük sincs helyben, és anyáék ráadásul 110 kilométerre vannak, szóval nemhogy naponta, hetente se tudunk egyikükkel se találkozni. Mindig újra kell kezdeni az ismerkedést, de igen, ha már feloldódott, megfoghatjak. Amúgy nem akarunk férjemmel ilyen kicsi baba mellett enidozni. Mire nagyobb lesz, nyilván mással is alakul ki neki kötelék, de nekem akkor se a lepasszolas lesz az első. :)
ápr. 1. 19:27
 27/47 anonim ***** válasza:
0%

26# De akkor ezek alapján a többedik gyermek? Mármint olyan rutinosan írsz, mintha már lenne tapasztalatod bőven és nem tankönyvből. Nyilván többedik.

Azt elmeséled hogy tudják kivenni, ha közlöd, hogy nem?

ápr. 1. 19:32
 28/47 A kérdező kommentje:
27# első gyermek. Úgy tudják elvenni, hogy nem akarok én lenni a bunkó feketebarany a családban, aki félti tőlük a gyereket...mivel ritkán találkozunk, úgy érzem, jobb a béke, így ha szajhuzassal is, odaadom, ha nagyon próbálkoznak.
ápr. 1. 19:39
 29/47 A kérdező kommentje:
Mint ahogy itt is mutatják a kommentek, sokan mar ennyiért "Momzilla"-nak tartanak valakit -.-
ápr. 1. 19:40
 30/47 A kérdező kommentje:
Ja, és a tapasztalat onnan, hogy kisgyermeknevelo a szakmám, dolgoztam bölcsiben, ismerem a gyerekeket, babákat úgy általába véve.
ápr. 1. 19:41
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!