Titeket is idegesít, ha kiveszik a kezetekbol a gyereket?
Testvérem csinálja ezt a mai napig a két éves fiammal.
Utálom.
Meg a gyerek is.
Sétálunk, jön a tesóm, fogja és felveszi, majd megsertodik, hogy vergődik a gyerek, hogy le akar menni játszani a földre..
Amikor kisebb volt, fogtam, ő kiszedte a kezemből.A gyerek üvöltött mint a sakal, tesóm pedig ahelyett, hogy visszaadta volna elkezdett neki vigyorogva gugyogni, hogy de most miiiii a baaaaj nooooo.
A szőr felállt a hátamon tőle.
Ha a gyerekem nem akar menni, az én kezemből ki nem veszi senki, mert van az a fenyegető nézés és hanglejtés kombináció, hogy még hátrébb is lépnek kettőt. Ha valakinek én nem akarom odaadni, mert láthatóan beteg, nem tiszteli a határainkat, vagy idegen, azzal szemben szintén.
Fiatal anyukaként egyszer jártam úgy, hogy kórházba kerültünk a fiammal és a szobatársunk egy tündéri kislány volt az anyukájával. Mindkét baba akkortájt tanult meg ülni, szóval még kicsik voltak. Akkor délelőtt szegény kislány letehetetlen volt egy nehezebb éjszaka után, de anyukának nagyon ki kellett mennie a mosdóba, szóval megkért, hogy arra az 5-10 percre fogjam már meg. Nálam nem sírt. Aztán anya még a dolgát végezte, amikor bejött egy ilyen idős, katonás nővérke, hogy ő vinné, mert vérvétel meg vizsgálat. Mondtam, hogy legyen szíves várni pár percet, anya a dolgát intézi. Aztán határozottan közölte, hogy nem, amúgy sem szeretik ha a szülő ott szorong olyankor, a gyerek is jobban vergődik, viszi. Úgy kikapta a kezemből, hogy pislogni se volt időm, pedig szegény kislány már akkor üvöltött amikor közeledett a nő és csimpaszkodott belém. Én hallgattam ahogy távolodva sír kétségbeesetten, annyira megviselt hirtelen, hogy én is elsírtam magam, anya meg lélekszakadva rohant utánuk, neki is kemény lehetett ezt ott végighallgatni a wc-n. Ott, akkor megfogadtam, hogy a jó isten is lejöhet, ilyen többet nem történik az én jelenlétemben.
17-es, miért kell kiforgatni, amit a Kérdező ír?
Van különbség aközött, hogy pl. a nagyi vigyáz a gyerekre a szobájában, a játékai között, úgy, hogy már "összeszoktak", meg aközött, hogy a boltos Jucika azonnal próbálja kivenni a gyereket az anyja kezéből.
Az én lányom 4 éves, nagyon szociális kislány, imád beszélgetni, hamar nyit mások felé. De vendégségben neki is kell egy jó 10 perc, amíg feloldódik és bátran lép el mellőlem.
18as a kérdező azon is kiakadt mikor rokon vette át. Amivel nincs baj csak akkor ha ők akarnak menni valahova se bízzák másra a gyereket, hiszen gondolom akkor is üvölt.
Amúgy meg nekem fura hogy egy 5 hónapos ennyire nincs meg másnál. Nekik kb még mindegy. Mi lesz velük a szeparációs szorongásnál?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!