Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Együtt maradni vagy nem ?

Együtt maradni vagy nem ?

Figyelt kérdés
Gyerekeim apjával 13 éve vagyunk együtt, ők 4 és másfél évesek. Én inkább az a nyugodtabb csendesebb fajta vagyok, apuka pedig inkább hangos, impulzív. Voltak már csúnya viták, amik nálam nem férnek bele gyerekek mellett. Egyszer aztán el akartam menni, de szegény teljesen ledöbbent, nem is gondolta, hogy szakítanék. Szeretem nagyon, de ha iszik kijön rajt a születési betegsége. Egyébként rengeteget dolgozik, emiatt is stresszes, a munkahelyén is cseszegetik pedig nagyon jó munkaerő. A kérdésem, lehet-e így egy életet leélni gyerekek mellett, hogy két teljesen különböző személyiség vagyunk,és sajnos ebből adódóan néha csúnya összeveszések is vannak. Mennyire tesszük tönkre ezzel a gyerekek lelkivilágát? Mennyire fér bele mondjuk heti 1szer egy 5 perces üvöltés vagy kevesebb néha több? Nekem a gyerekeim az elsők, de apuka nagyon szereti őket már amennyit látja jelenleg. Tényleg ezért szakítani kellene és eldobni apát, csonkacsaládban felnevelni őket? Adjatok néhány tanácsot, mit gondoltok erről? Mennyire fogja ténylegesen befolyásolni ez majd a gyerekek jövőjét? Nem szeretném elhagyni apát. Köszönöm.
ma 11:49
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
94%

Menjetek párkapcsolati terápiára.

Nagyon rossz ez a gyerekeknek. Szorongók lesznek, egész életre kihatóan.

Nincs kiszámíthatóság, nincs stabilitás, a vita/veszekedés félelem keltő.

Azok ordítoznak egymással, akiknek a biztonságukat kell megteremteniük.

ma 11:53
 2/23 A kérdező kommentje:
Ez egyébként így is van, nagyjából 2 évre van még szükségünk, hogy végre a saját házunkban élhessünk. Ez sok vitát szül. Köszönöm
ma 11:57
 3/23 anonim ***** válasza:
86%

Heti 1x 5perc? Simán belefér. Nem kell titkolni a gyerekek előtt sem a vitát, hiszen nincs olyan hogy két ember mindig mindenben egyetért.

Meg menj vissza dolgozni és akkor neki kevesebbet kell, hátha kevésbé lesz stresszes.

ma 12:00
 4/23 anonim válasza:
100%
#3 Szerintem nem egy érvelős-ellenérvelős kultúrált vitára gondolt a kérdető, hanem egy veszekedésre.
ma 12:12
 5/23 anonim ***** válasza:
42%
Egyedül el tudnád tartani a gyerkeidet?
ma 12:13
 6/23 A kérdező kommentje:
Természetesen. Ahogy minden szerető anya, akinek fontos a gyermekei jövője ha így ha úgy. A kérdés nem erre vonatkozott.
ma 12:21
 7/23 anonim ***** válasza:
30%
De erre. Hiszen az a kérdés, hogy együtt maradni vagy sem. Bizony fontos, hogy egyedül tudnád-e csinálni. Min. 800 ezer kell hozzá.
ma 12:33
 8/23 anonim válasza:
86%

Felnőtt vagyok, de üvöltő férfiaktól nagyon félek. Terápiára is jártam, de nehéz kontrollálni, hogy ne kezdjen el csorogni a könnyem.

Elvileg szerető anya nem csak az anyagiakat adja meg, hanem a lelkieket is.

ma 12:43
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagy szükség lenne nektek egy párterápiára, illetve a páronak le kellene mondani az alkoholról, mert attól lesz agresszív.

Mindenképpen ragaszkodj ehhez a feltételekhez, vagy tényleg menj a gyerekekkel, a veszekedös, ordítozós légkör tönkreteszi öket. Ezt a párodnak is fel kell fognia, és vagy tenni valamit a kapcsolatotokért, vagy elfogadni, hogy egyedül marad.

ma 12:46
 10/23 A kérdező kommentje:
7/9 Adtam egy érthető választ és te még fokozod. 🤦‍♀️ Szép napot
ma 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!