Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Együtt maradni vagy nem ?

Együtt maradni vagy nem ?

Figyelt kérdés
Gyerekeim apjával 13 éve vagyunk együtt, ők 4 és másfél évesek. Én inkább az a nyugodtabb csendesebb fajta vagyok, apuka pedig inkább hangos, impulzív. Voltak már csúnya viták, amik nálam nem férnek bele gyerekek mellett. Egyszer aztán el akartam menni, de szegény teljesen ledöbbent, nem is gondolta, hogy szakítanék. Szeretem nagyon, de ha iszik kijön rajt a születési betegsége. Egyébként rengeteget dolgozik, emiatt is stresszes, a munkahelyén is cseszegetik pedig nagyon jó munkaerő. A kérdésem, lehet-e így egy életet leélni gyerekek mellett, hogy két teljesen különböző személyiség vagyunk,és sajnos ebből adódóan néha csúnya összeveszések is vannak. Mennyire tesszük tönkre ezzel a gyerekek lelkivilágát? Mennyire fér bele mondjuk heti 1szer egy 5 perces üvöltés vagy kevesebb néha több? Nekem a gyerekeim az elsők, de apuka nagyon szereti őket már amennyit látja jelenleg. Tényleg ezért szakítani kellene és eldobni apát, csonkacsaládban felnevelni őket? Adjatok néhány tanácsot, mit gondoltok erről? Mennyire fogja ténylegesen befolyásolni ez majd a gyerekek jövőjét? Nem szeretném elhagyni apát. Köszönöm.
ma 11:49
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
0%

A válás nem megoldás. Lesz majd gyerek elhelyezési per, és a vasárnapi apuka is üvöltözni fog, csak nem lesz ki odaálljon a gyerek és közé.

Apukának segítség kell.

ma 15:27
 22/23 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem jobb heti 5 perc üvöltés, ha "csak" ennyi a baj, minthogy csonka családban nőjenek fel. Egy egyedülálló anya akármennyire szeretne nem tud annyi időt szánni a gyerekeire, mintha 2 ember lenne a feladatra. Szerintem ez sokkal rosszabb hatással van rájuk összeségében, mintha heti egyszer hallanak egy heves vitát, ami amúgy pont a problémák megoldását és a feszültség levezetését szolgálja.

(Mondom ezt úgy, hogy az én szüleim is vitáztak, veszekedtek, néha ajtócsapkodósan, de mégis 32 éve együtt vannak, és szeretik egymást. Ha szétmentek volna szerintem nélkülözve nőttünk volna fel, nem csak anyagi szempontból. Százszor inkább pár hangos veszekedés.)

ma 16:18
 23/23 anonim válasza:

22-es elkerülte a figyelmedet, hogy az apuka alkoholista, az üvöltözés csak az alkoholos befolyásoltság egyik hozadéka.

Valóban inkább éljenek együtt egy alkesz szülövel, mert az legalább több (minöségi) idöt fog velük tölteni, mint egy szülövel, de nyugalomban.

Az ordítozás pedig valóban problémamegoldóként szolgál, nem is egy idegbeteg ember próbálkozása az akarata érvényesítésére.

Te nem vagy normális.

ma 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!