Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Depresszió vagy normális hogy...

Depresszió vagy normális hogy így érzek?

Figyelt kérdés

3 éves kisgyerek, munka és háztartás mellett úgy érzem semmire nincs időm és energiám. A munkahelyről sincs kedvem elindulni haza, mert úgy érzem a második műszakba megyek, semmi kedvem a gyerekkel játszani, nincs türelmem hozzá, de muszáj, nem hanyagolhatom el a saját lustaságom miatt. Nem csinálunk munka után semmit, otthon ülünk, játszunk, csinálom a házimunkát (férjem is segít, nem ez a probléma), egy mókuskerékben vagyunk, amiből nincs kiút. Nincs mit várni, semmi motivációm nincs tervezni se semmit. A hétvége sem tölt fel, ha a vendégek jönnek, családlátogatóba megyünk, az sem. Az egész karácsonyhoz nincs hangulatom, pedig én szoktam szeretni ezt az időszakot. Legszívesebben 2 hétre elvonulnék egyedül valahová, hogy ki se kelljen mozdulni a lakásból és senki se szóljon hozzám.

Régebben is voltak már rosszabb napjaim, de most már legalább másfél hónapja így érzek, nem tudok kijönni belőle.

Lehet hogy depressziós vagyok? Vagy normális hogy ezt érzem?

ma 13:20
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem ez bőven depresszió. Ha nem tudod magad kilendíteni belőle, akkor kérj segítséget pszichológustól, mert szerintem ez magától nem lesz jobb, csak feleslegesen szenvedsz.
ma 13:25
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem depresszió szimplán csak elfáradtál már. Ha valaki tud vigyázni a gyereketekre akkor utazzatok el 1-2napra a férjeddel hogy ki tudjatok kapcsolódni vagy akár csak aludjon egy hétvégét a nagyszülőknél a gyerek ti meg otthon tudtok pihenni.

Nálam is volt hasonló helyzet mint nálad nálunk bevált az utazás.

Azóta nem hagyom hogy "elfajuljanak a dolgok " csinálunk külön programokat csak mi ketten. Kicsit kiszakadunk a szürke hétköznapokból.

ma 13:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!