Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akkor vagyok jó anya, ha...

Akkor vagyok jó anya, ha semmi más elfoglaltságom nincs, csak a gyerekem?

Figyelt kérdés

Aki mondjuk tanul pici gyerekek mellett egyetemen, vagy hamar visszamegy dolgozni, emiatt kevesebbet tud velük lenni, az már rossz anya és minek szült?

Mit gondoltok erről?

ma 11:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy ez a kérdés ilyen formában direkt provokatív.

Amúgy szerintem ha nem égető az anyagiak miatt a visszatérés a munkába, akkor min. 2 évet érdemes a gyerekkel tölteni otthon.

Mindenkinek szüksége van felnőtt társaságra is és feltöltődésre, de van olyan ismerősöm is, aki azért íratta már 1 évesen a gyerekét bölcsödébe, hogy tudjon manikűröztetni meg plázázni, az a másik véglet, úgy gondolom.

Meg olyan ismerősöm is van, aki rém büszke, hogy 2 gyereket szült az egyetemen (nem büfészakon) csúszás nélkül, és milyen jól és ügyesen csinálta, csak persze, elfelejti megemlíteni, hogy már pár hetes koruk óta a két nagyi neveli váltásban a gyerekeit...

ma 11:58
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Te is tudod a valaszt. Azert, mert anya vagy, nem szunsz meg letezni, azt csinalsz,amit akarsz. Illetve amit a gyerek es az elethelyzeted megenged.

Nekem szemely szerint fontos volt az, hogy amig pici, addig en otthon legyek vele. Direkt ugy vallaltam gyereket, hogy ne kelljen rohannom dolgozni, bar talan en nem vagyok jo pelda, mert szeretem a munkam, de nem annak elek, nem is tul lenyeges amit csinalok.

Nem vagyok vezeto beosztasban, semmi nem tortenik ha kihagyok par evet. Az meg tokre nem erdekel mas mit csinal.

De az en tervem is valtozott, mert 3 evig akartam vele itthon lenni, sot, 2 gyereket akartam kis korkulonbseggel, de ebbol az lesz, hogy nem lesz masodik es 2 ev utan, hamarosan megyek vissza dolgozni, mert ugy erzem, hogy nekem erre szuksegem van.

Lehet elore elkepzelsz valamit es nem ugy lesz, tokmindegy. Csinald ugy, ahogy neked jo.

ma 12:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Magam részéről úgy gondoltam volna, hogy minek szülök, ha rohantam volna vissza.

Dolgozhatok egész életemben. A tanulást meg jóval előttük letudtam, nem volt mit tanulni (max. róluk: fejlődéslélektan stb.), így teljesen tartalmasan csak rájuk koncentrálva tölthettük az időt.

2 gyerekem van, 5 évet voltam otthon, azóta meg húzom újra az igát.

ma 12:04
 4/7 anonim ***** válasza:
24%

Igen. El kell dönteni mi a fontosabb a gyerek vagy a minden más. Ha a gyerek, akkor le kell mondani mindenről. Ha a minden más, akkor értelemszerűen magadat helyezed előtérbe. De milyen anya az, aki hanyagolja a gyereket? Mi az, ami nem vár 2 évet? Vagy miért nem fejezed be az egyetemet és szülsz utána?

Amúgy:

Ezeket az influ celebritásokat (anyák) sem értem, hogy dolgozgatnak, elutazgatnak ide-oda 1-2 éves gyerekek mellő napokra, hetekre aztán jön a kamu szöveg, hogy "de hiányzott a kicsikém stb.". Hát biztos hihető...

Ilyennek minek a gyerek?

ma 12:33
 5/7 anonim ***** válasza:
84%

Én azt mondanám egy ideális világban, ahol senkinek nincs diszfunkcionális családja, és csak támogató rokonai és barátai vannak, ott belefér mindkettő, mert ott van mögöttük az a bizonyos falu. Ott bármi beleférne, mert így is úgy is harmóniában élne a gyermek, szerető, támogató családban.

És akkor most kitekintve a valóságba, ahol ez a lehető legritkább forgatókönyv, van a minden más. Meg lehet kövezni az anyát azért is, ha csak a gyereknek szenteli az életét, meg azért is, ha nem, az embereknek minden mindegy, ők gyűlölni akarnak, meg köpködni. A gyerek nem is érdekli őket, akkor se ha boldog, meg akkor se, ha nem boldog. Az elsődleges az anya mindennemű alázása, akármit is csinál, utána esetleg az apáé, de ez elenyésző szempont.

Ha engem kérdezel, ha a gyerek tényleg boldog és szeretetben nő fel, akkor jól csinálják.

ma 12:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez most direkt provokatív kérdés, vagy felnőttként tényleg nem tudod még, hogy a világ nem fekete és fehér?
ma 13:03
 7/7 anonim ***** válasza:
Én azt gondolom erről hogy törődj a saját dolgoddal.
ma 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!