Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha autoimmun betegségem van,...

Ha autoimmun betegségem van, veszélyeztetett terhes leszek? Ez azt jelenti, hogy előbb előír az orvos tp, ágy nyugalmat?

Figyelt kérdés
A babatervezés előtt állunk, így egy ismerőstől ezt hallottam. Mit jelent ez? Olvastam hogy több vizsgálattal jár esetleg. Nem szeretnék sokáig dolgozni, megmondom őszintén ha kiderül a terhesség én onnantól elmennék tp-re. Ilyen esetben javasolja az orvos hogy a terhesség elején már ne dolgozzak? Irodai munkám van, stressz faktor és egyéb káros környezeti hatás érhet. Köszönöm ha tudtok segíteni

tegnap 11:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát nagyon sokféle autoimmun betegség létezik... nem mindegy, hogy van egy Hashimotod, amire kapsz hormonpótlást és kész, vagy pedig SLE-s vagy és dialízis kezelésekre jársz, csak hogy két végletet említsek.
tegnap 11:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Sclerosis multiplex. Gyógyszert szedek rá, 3havonta kontrollra járok és évente MRI re
tegnap 11:58
 3/8 anonim ***** válasza:
12%
Miért akarod a gyereked életét is tönkretenni azzal, hogy örökölhető a hajlam erre és más autoimmun betegségre is?
tegnap 12:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

3# jajj muszáj volt ezt idehánynod? SM-es, és akkor már adja fel a boldogságát, álmait, és temesse magát? Jó rohadék vagy, már bocs. Megsugom, bárkinek kiderülhet valami lappangó betegség, gyermekvállalás után is, ami akár örökletes is lehet, de az ember mégis vállal gyermeket, mert ott van benne a szeretetre, gondoskodasra való vágy, és hogy a gyerekének jó életet biztosítson, mert ezt simán megteheti SM-eskent is! Igen, sajnos egyelőre ez a betegség gyógyíthatatlan, de azért az orvostudomány is egyre csak fejlődik!

Kérdező, ebben amúgy nincs tapasztalatom, de esetleg kérdezz meg egy orvost, akar a háziorvosodat, mi ilyenkor a protokoll

tegnap 12:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Te miről beszélsz? Nem értem miért kell rosszindulatúnak lenni. Az sm nem örökölhető és nem hajnalosít más autoimmunra
tegnap 12:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm második a kedves normál hangvételű választ. Így teszek majd. Beszélek az orvosommal
tegnap 12:18
 7/8 anonim ***** válasza:
85%

Nem tudom a pontos a valaszt, csak arra, hogyha veszelyeztetett terhes is leszel, az nem jelenti azt, hogy fekudnod kell.

Ezen belul csak akkor kell fekudni, ha azt valami indokolja.

Es tappenzre ma nagyon konnyen kiirnak, elso szora is, kb meg se kell indokolni.

tegnap 12:26
 8/8 anonim ***** válasza:
35%

Hivatalosan az hogy mit dolgozol nem jogosít táppénzre. Az, hogy jajj de stresszes az irodai munka az meg még annyira sem.

A táppénz jogosultság az keresőképtelenséget jelent, azaz azt, hogy a munkádat nem tudod ellátni az egészségügyi állapotod miatt. Itt fontos, hogy nem azért, mert a munka veszélyes a magzatra, az egy másik kategória, ahhoz nem nőgyógyász,hanem üzemorvos kell, hanem a te egészségügyi állapotod indokolja. Ilyen pl ha reggeltől estig hánysz vagy vérzés miatt ágynyugalom kell.

Önmagában ha a hétköznapokban el tudod látni a munkád az, hogy elkezd benned egy először mikroszkópikus méretű embrió növekedni nem tesz keresőképtelenné akkor se, ha meglévő betegség miatt magas rizikó besorolású vagy veszélyeztett a terhesség.

Ettől függetlenül a nőgyógyászok általában mindenkit kiírnak kérésre egy kamu bno kóddal.

tegnap 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!