Fel lehet igazán készülni egy gyerek érkezésére?
Van olyan,hogy az ember igazán felkészülve áll előtte? Hogy nem éri semmi arculcsapásként,hogy mindenre (is) fel van készülve?
A kérdés apropója az a gyakori hurrogás,hogy sokan előszeretettel mondják a panaszko...nem,a hulla fáradt,kimerült anyának,hogy miért,mire számítottál,nem tudtad,milyen lesz? Tudtad,mit vállalsz,nem?
Illetve,a húgom terhes, ő gyakran vigyázott gyerekekre,egész kicsikre is,és még van győződve,hogy neki már nem lehet majd újat mutatni.
Szóval,szerintetek? Fel lehet igazán készülni egy gyerek érkezésére?
Áldjon meg az Isten! Pontosan,erre gondolok. Köszönöm,hogy megfogalmaztad. :))))
17 és 20: ezekkel teljesen egyetértek. Viszont az a mértékű tájékozatlanság, ami a gyk-n látszik, általában nem arról árulkodik, hogy a kérdező utánanézett, de ellentmondásos infókat talált (tisztelet a kivételnek), hanem hogy fogalma sincs.
Egyébként szerintem érdemes szétválasztani a gyerek megértését (megértésének szándékát), pl a dackorszak kapcsán, és a betegségek, testi működés kérdését. Utóbbi sokkal objektívebb, nagy eséllyel egy egyszerű Google keresés valóban meg tudja mondani a választ, előbbi viszont sokkal nagyobb empátiát és esetleges pszichológiai témájú utánaolvasást igényel, nem igen/nem a felmerülő kérdésekre a válasz.
"Viszont az alváshiány,a kimerültség,az énidő teljes megszűnésére szerintem nem lehet"
Pont erre lehet "felkészülni", pontosabb ha tisztában vagy azzal, hogy mit bírsz és ha előre rádtör a viszketés, hogy "jaj, mi lesz ha nem lesz énidőm", akkor érdemes belátni ELŐRE hogy neked nem való a gyerek.
Mert készülhetsz te ezer segítségfel, ha közbejön valami: a gyerek beteg lesz, nem vállalja el akárki vagy csak szörnyen szepás... bizony eret fogsz vágni magadon, ha olyan típus vagy, hogy neked "énidő" kell, vagy becsavarodsz.
Az meg aki "énidő" terén "kis igényű", mert képes egy esti altatás alatt megkezdett regénytől is feltöltődni, ő pedig boldog lesz. És az is, aki kimozdulás nélkül is képes romantikázni, na ő se fog falnak menni attól, hogy a párjával a gyerekek miatt nem mozdulnak ki.
19, nem gondoltam, hogy ennyire magától értetődőt kérdez. Hát ezekre NYILVÁN nem lehet felkészülni :D De rengeteg dologra igen, és arra se készülnek fel, na engem az b*sz fel!
#14 stb
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!