Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy romolhat el egyik hétről...

Hogy romolhat el egyik hétről a másikra egy gyerek taplalkozása? Kislányom most lett 2 éves, és kb 1 hónapja szinte semmi főtt ételt nem eszik, se húst, sem főtt tésztát, krumplit, semmit. Eddig mindent megevett. Kevés edesseget kap, de azt enné.

Figyelt kérdés
Nem történt semmi, nem eroltettunk neki semmi kaját, ami esetleg elvette volna a kedvét.
ma 16:30
 1/9 babyboom567 ***** válasza:
53%
Nekünk a bölcsiben szokott le az evésről pár hónap alatt.
ma 16:34
 2/9 A kérdező kommentje:
És mit adtatok neki így enni, csak hideg kajat? Pedig azt mondják, hogy a bölcsiben látjak a többit, hogy eszik,és ők is esznek.
ma 16:44
 3/9 babyboom567 ***** válasza:
53%

Teljesen leszokott az evésről.Mi odáig jutottunk, hogy 2 évig kizárólag vajas kenyeret evett.Aztán a sok evésterápia és játék hatására,még pár dolgot,pl sós perec,sajtos kifli,ropi,alma,rántott hús elkezdett enni.Az extrém nagy(magához képest) változást 6,5 évesen a gluténmentes étkezés hozta meg.De ezt sem úgy kell elképzelni,hogy azonnal,és hogy most normálisan eszik,mert nem.

Eszik pizzát,sajtos pogácsát,muffint(bármit bele tudok sütni,pl cukkinit),sült krumplit,rántott húst,joghurtot,pudingot,bundás kenyeret,gyümölcsöket(most a körte a sláger),(bármilyen gyümölcsöt jégkrém alakra fagyasztva),lángost, fánkot,fasírtot,kekszeket.És kóstol. Megkóstolta a tojáskrémet, a tésztát, a sajtot teljesen magától.

De ilyen hogy levest meg főzeléket(vagy pörköltet tésztával) vagy ilyesmit nem eszik most sem.De már így is mérföldekre vagyunk a onnan ahol 2 évesen voltunk.

Amiből tudom ,hogy valószínűleg minden rendben lesz,hogy a szülinapján anyukám sütött neki csokikrémes piskóta tortát,és evett belőle 2 falatot,teljesen magától,és én meg sírtam örömömbe, hogy erre 8 évet kellett várni, hogy egyen a tortájából.

Remélem nektek nem kell ezen átmenni.

ma 17:20
 4/9 anonim ***** válasza:
0%

2 evesnek egyaltalan nem kellene edesseg, nem keves, hanem N U L L A !

Nem is ertem, miert csodalkozol ...

ma 18:00
 5/9 A kérdező kommentje:

Az intézményekben is kapnak édességet, no meg sajnos sok gyerek ilyenkor szinte tejszeleteken, édes kekszeken, édes joghurtokon él. Több ismerősömnel is ez a felállás. Szerintem mértékkel kaphat, csak nem ezen kell élni.

Akkor te egy tejbegrízt mivel ízesítész neki? Edesítőszert sem tartom jobbnak.

ma 18:12
 6/9 A kérdező kommentje:
3as, az tényleg komoly volt nálatok. Nálunk egyelőre még nem így áll.
ma 18:13
 7/9 anonim ***** válasza:
#4 N A N E M O N D !
ma 18:46
 8/9 anonim ***** válasza:

5-os, igen ez a baj, hogy a legtobb gyerek ezen el, ezert vilagvezeto Mo. az elhizasban, es a korai halalozasban. Vilagvezeto. Es ez extragaz. Pont ezen kellene valtoztatni, de amig a tobbseg ilyen, nem fog menni. Viszont kizarolag rajtad, szulon all, hogy mit adsz a gyereknek.

Ritkan csinalok tejbegrizt, banankarikat es juharszirupot rakok a tetejere. Lehet ugy is , csak figyelni kell. Egyebkent meg mez, banan, juharszirup, ezekkel edesitek ha kell.

ma 18:49
 9/9 anonim ***** válasza:
A tejbegrízt én pl tönkölybúza darából főzöm 0 cukorral és fahéjjal szórom az is cukor nélkül, szerintem teljesen jó, és ezt szokta meg a gyerekem.
ma 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!