Egy évesen lehet cukros és sós ételeket adni a gyereknek?
Ne szoktasd rá a csokira, ropira, csipszre.
Minél több főzelék és gyümölcs. Azokban megvan minden szükséges: só és cukor is.
A cukor hozzáadása nagyon káros az idegrendszernek is. Ha főzeléket főzöl, sóból
Is csak minimálist.
Lehet. Mint minden, ez is túl van tolva, túl van gondolva és félre van értve. Nem tilos sem a só, sem a cukor. Csak nagyon alacsony az ajánlott napi maximális mennyiség ekkora gyerekeknek, amit könnyű átlépni. Ha korán az agyonsózott és cukrozott dolgokhoz szokik a gyerek, akkor nem lesz hajlandó mást megenni.
Az én konyhámban alapvetően az átlag ízléshez képest nagyon sótlanul főzök, cukor pedig évi egy kiló fogy. Bármiből adtam neki hamar emiatt, nem fogok üres püréket vagy ízetlen zöldségeket adni rettegésből. Anyósom dettó, férjem felnőttként látott először sót sült krumplin. Apukám már trükkös, ő hajlamos sózni, de mivel sem én, sem anyám nem eszi, leállt róla.
De látom hogy sok háztartásban zöldre vegetázzák a levest. Na, abból tényleg nem adnék. Múltkor egy receptet csoportban láttam hogy egy nő kétségbeesetten kért tanácsot, mert elfogyott a vegeta és csak kis só meg bors van otthon, de hát ő rakott mittomén mit akar főzni, ami ehetetlen vegeta nélkül... Nos, ez a baj. Meg aki a cukorhiány idején 20-asával vásárolta fel a cukrot, mert az pár havi adag.
2-es!
A Vegeta és a leveskocka legnagyobb része vegyianyag: ételszínező, ízfokozó, rengeteg só. A szaga is förtelmes. Tilos kisbabának főzni vele. Kuka.
A HOZZÁADOTT cukrot érdemes kerülni, hiszen a gyümölcsök tartalmaznak természetes cukrot. Édesítésre inkább gyümölcsöt érdemes használni, pl banán, datolya, alma.
A só mértékkel mehet, kell is a szervezetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!