Tej és tojás allergiás gyerkőc anyukái, ti sem adtok ilyen ételeket a gyereknek?
Az allergia súlyosságától is függ, az orvos mondja meg mik a határok. Ha azt mondta ezeket a termékeket sem kaphatja, akkor nem! Mi tejfehérje allergiával küzdöttünk, még a lisztet, tojást is száműzni kellett, kukoricakása, rizstej és társai... és szigorúan csak ezen a terméklistán megtalálható termékek:
3 éves korára kinőtte, már el is felejtettük! Nem szabad el lazáskodni, mert elvehetetd az esélyét annak, hogy kinője.
AZ én lányom tejfehérje allergiás, 6 hetes korában véres hasmenéssel, ekcémával jelentkezett. Rendszeresen kontrolláljuk gasztrón, a férjem is orvos, kap olyan terméket, amelyeken ez szerepel. Sőt, szóját is. Mi (és a gasztrósunk) a szakirodalom azon felét találtuk meggyőzőnek, amely úgy vélekedik, hogy kifejezetten csak az allergént kell száműzni, a keresztallergizáló dolgokkal nem foglalkoztunk, nem is lett rá érzékeny (tudom, van, aki igen, mi ezt empirikus úton derítettük ki).
Azután kezdte kapni ezeket a termékeket, hogy kiderült, nem IgE mediált a tejfehérje allergiája, azaz anafilaxiás sokkot nem fog semmi ilyesmi kiváltani. (Ez egy éves korában, a vérvétel után volt, most 2 éves, 3 éves koráig nem fog kapni tejet).
Első vagyok, és biztatásul fűzöm hozzá az előző hozzászóló válaszához: Ugyanez! 6 hetesen véres hasmenés, és ekcéma.
és mára kutya baja, de a tejmenteset szigorúan tartottuk.
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Ez olyan érdekes számomra, hogy az én kisfiamnak születésétöl iszonyat száraz a böre de se hasmenés, puffadás , szorulás, véres széklet ilyesmi nem volt.
ma voltam megint a bölcsiben és tudják biztositani neki az orvos kérését én itthon szintén. Ugyhogy bízom benne, hogy nem lesz semmi baj és szépen kinövi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!