Az lehetséges, hogyha egy gyereknél a szülő nem vezeti be a szilárd ételeket időben, akkor a gyerek nem tud megtanulni rendesen nyelni?
Figyelt kérdés
Adott egy 2,5 éves kisgyermek aki még 1évesen is csak tápszert kapott. Szilárd ételnél csak fuldokol vagy kiköpi. Mi lehet a megoldás? (Nem a szülő vagyok)#Késői hozzátáplálás
2019. dec. 31. 00:16
1/7 anonim válasza:
El kell kezdeni kanállal gyümölcslé, püré. Hamar belejön. A beszédfejlődést viszont komolyan visszaveti.
2/7 anonim válasza:
2.5 eves gyerekem sem eszik szilard etelt. Neha fozelekben levesben a puha dolgokat megeszi. De semmi mast.
Nincs lemaradva a beszedben, jol is artikulal. Nem tudja az orvos sem miert nem eszik szilardat.
3/7 anonim válasza:
Esetleg szakemberrel meg lehet nézetni a szájizmokat, arcizmokat, nincs-e letapadva, vagy nem gyenge-e. Pl. Dévényes gyógytornásszal!
4/7 anonim válasza:
2: miért nem eszik?
A rágás nagyon fontos az arcizmok megerősödéséhez, ami a szép beszédhez kell.
5/7 anonim válasza:
Igen nekem is az ugrott be nincs e izomgyengeség esetleg ami miatt nem eszik szilárdat.
6/7 anonim válasza:
Nem, rossz a következtetés iránya.
Lányom 16 hónaposan is 99 %-ban tápszeres volt. Nem azért mert nem volt lehetősége másra, hanem mert nem boldogult mással izomtónuszavar miatt (hipotón). Sokat kínlódtunk, gyakoroltunk.
Tesója normális izomtónusú. 9 hónapos, 1 foga van, nem sok szilárdat eszik még, de a fakockát is elropogtatná.
7/7 A kérdező kommentje:
Rágni tud, csak nem nyeli le. Nem tud beszélni. Igazából enni se kap csak édes folyadékokat. Én azt a következtetést vontam le, hogy a kimaradt hozzátáplálás lehet az oka, és abból adódóan valami gége szükület
2019. dec. 31. 15:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!