Fel lehet igazán készülni egy gyerek érkezésére?
Van olyan,hogy az ember igazán felkészülve áll előtte? Hogy nem éri semmi arculcsapásként,hogy mindenre (is) fel van készülve?
A kérdés apropója az a gyakori hurrogás,hogy sokan előszeretettel mondják a panaszko...nem,a hulla fáradt,kimerült anyának,hogy miért,mire számítottál,nem tudtad,milyen lesz? Tudtad,mit vállalsz,nem?
Illetve,a húgom terhes, ő gyakran vigyázott gyerekekre,egész kicsikre is,és még van győződve,hogy neki már nem lehet majd újat mutatni.
Szóval,szerintetek? Fel lehet igazán készülni egy gyerek érkezésére?
#10. Én pont ilyen vagyok. Ezért én nagyon szeretem,amikor egy kimerült napon szeretnék valakihez szólni,akinek mondjuk van "Anyu",és azt kapom vissza,hogy miért,mire számítottal? Hát,némi emberi szóra bizonyosan.
Na most érzem,hogy elszabadul a pokol,3-2-1...
Ezért maradjunk az eredeti kérdésnél,köszönöm.
#3 vagyok (nem tudom, miért lettem lepontozva). Például fel lehet készülni a fejlődési mérföldkövekre, hogy hány hetes/hónapos/éves korban mi várható. Ez a gyk-n található kérdések legalább 70%-át adja ("nem baj-e, hogy a gyerekem három hónaposan még nem beszél folyékonyan ógörögül?" stb ). Fel lehet készülni a gyakoribb betegségek tüneteiből. Fel lehet készülni az egyes életkorok jellemzőiből, és akkor pl. az autista-e a gyerekem jellegű kérdések is megszűnnének. Fel lehet készülni csecsemő- és gyermeklélektanból - megszűnnének a "miért dacol a dackorszakban lévő gyerekem?" típusú kérdések.
De igazából ez mind egy és ugyanaz a dolog: fel lehet (vagyis KELLENE) készülni arra, hogy mi várható. Tízmillió könyv, honlap, podcast, online workshop, stb. áll már rendelkezésre. Ehhez képest hihetetlen, mennyire tájékozatlanok a szülők. Pedig ha csak akkor kezdenek el utánaolvasni, amikor megtudják, hogy jön a baba, akkor is van több mint 8 hónapjuk felkészülni.
13-nak,ilyen:
"Mondjuk aki egyedül van segítség nélkül és a párja is sokat dolgozik őket nem irigylem"
14
Egyetértek,ezekre fel lehet.
Viszont az alváshiány,a kimerültség,az énidő teljes megszűnésére szerintem nem lehet,és nonszensz,ha valaki ezt egy kicsit is megjegyzi,már kapja az ívet.
Gondolom azért vagy lepontozva,mert nem értitek a kérdést. :D A kérdező arra gondol szerintem,hogy tudod e előre,hogy milyen érzés pl egy évig nonstop nem aludni vagy tudod e előre gyerek nélkül milyen érzés az anyaság,milyen kimerítő vagy hogy milyen a dackorszak,amikor előtte maximum foglalkoztál gyerekkel,de saját nem volt soha. Közbe meg ugye nyomatják itt,hogy tudhattad előre. Tudod előre milyen a szoptatás? Tudod előre hogy reagál a szervezeted a nem alvásra vagy a 0-24-es sírásra heteken át? Én szerintem ezekre gondol,aztán lehet tévedek.
Kérdező,semmit nem jelent,hogy foglalkozott gyerekkel. 0-18 éves korig foglalkozom velük hosszú évek óta,de leginkább picikkel,éjszakázás,minden ellátás,de így is hátbavert. Teljesen más egy saját. Tudtam,hogy nehéz lesz,láttam a a szülőkön,láttam a piciken,láttam a dackorszakost,de akkor is más egy saját és még így is totál másmilyen volt. Szerintem ezekre nem lehet felkészülni,nem alvásra stb. Max akkor ha előtte egy évig óránként felkelted magad ébresztővel pl,akkor van róla fogalmad. Meg egy akkora felelősség zúdul,az anyaság rád,ez szülés után a nyakadba borul. Elképzelni el lehet,számítani rá,de érzelmileg más megélni teljesen. Én legalább is soha hasonlót nem éreztem gyerek nélkül,de jó akinek ekkora fantáziája van. Szoptatást kin gyakorolta?:D Az egy dolog,hogy olvasol róla,az semmi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!