Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fel lehet igazán készülni egy...

Fel lehet igazán készülni egy gyerek érkezésére?

Figyelt kérdés

Van olyan,hogy az ember igazán felkészülve áll előtte? Hogy nem éri semmi arculcsapásként,hogy mindenre (is) fel van készülve?

A kérdés apropója az a gyakori hurrogás,hogy sokan előszeretettel mondják a panaszko...nem,a hulla fáradt,kimerült anyának,hogy miért,mire számítottál,nem tudtad,milyen lesz? Tudtad,mit vállalsz,nem?

Illetve,a húgom terhes, ő gyakran vigyázott gyerekekre,egész kicsikre is,és még van győződve,hogy neki már nem lehet majd újat mutatni.

Szóval,szerintetek? Fel lehet igazán készülni egy gyerek érkezésére?

2024. márc. 24. 12:41
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
83%
50es na látod ebben igazad van :)
2024. márc. 24. 16:24
 52/64 anonim ***** válasza:
42%

50!

Neked van segítséged? Ha nincs, akkor ezt mindenképp le kellett volna szervezni a baba születése előtt, mert azt azért lehet sejteni különösebb felkészülés és utánaolvasás nélkül is, hogy szükség lesz rá, ha nem akarsz kikészülni. Ha ez a segítség anyukád vagy tesód lett volna, de mégis magadra hagynak, akkor te nem a gyerekvállalásra nem voltál felkészülve, hanem a megbízhatatlan családodra, és ez gyerek nélkül is kiütközött/hetett volna...

2024. márc. 24. 16:44
 53/64 anonim ***** válasza:
83%
Erre annyit tudok mondani, hogy egy érzékeny időszakban olyan jelentéktelennek tűnő megjegyzések is bántóak tudnak lenni, amit a másik fél végig sem gondolt valószínűleg teljesen. Nyilván még rosszabbul tud esni, ha családtagtól érkeznek ezek. Ugyanakkor tudomásul kell venni, hogy már felnőtt emberek vagytok és csak ti tudtok határokat szabni. Ha számodra romboló (lesz) a tesód, vagy anyukád hozzáállása, akkor én azt szoktam mondani, hogy a semmilyen kapcsolat/segítség is jobb a toxikusnál.
2024. márc. 24. 16:48
 54/64 anonim ***** válasza:
77%

Nincs két egyforma gyerek. Nálunk bármikor érkezhet a harmadik és most tudom igazán azt mondani, hogy nem lehet rá felkészülni és igen is fog újat mutatni 😄

Az első nálunk nagyon nehéz eset volt, nem aludt napközben szinte semmit, autóban, babakocsiban visított. Azt hittük már mindent láttunk. Erre megérkezett a második gyerek, extra hasfájósan, bukósan és felcserélte a nappalt az éjellel. 😵‍💫 Napközben a naggyal kellett foglalkozni, a kicsi javarészt evett/aludt, éjjel a kicsivel virrasztottunk, aki csak tekergett/nyöszörgött egész éjjel, majd hajnalban kidőlt, mire a nagy kelt. Durva hónapok voltak és nem egyáltalán nem voltunk rá felkészülve 😄

2024. márc. 24. 20:39
 55/64 anonim ***** válasza:
20%
Ha valaki tudja jól, hogy mivel jár, az nem is vág bele😃Csak azok alapítanak családot, akik nincsenek képben a valós nehézségekkel.
2024. márc. 24. 20:55
 56/64 A kérdező kommentje:

#55. Azért ezt nem mondanám. Ennyi erővel senki ne vágjon bele lefogyni,hegyet mászni,nyelvet tanulni,új munkahelyet se váltson emrt ott is teljesíteni kell,stb stb. Mindennek van ára,csak valaminek nagyobb,valaminek kevesebb.

Popper Péter mondta egyszer,hogy nincs olyan inga,ami egy irányba lengene ki. Lehet kis oromokkel és kis bánatokkal élni,érdemes e az mindenki maga döntése. Abban azonban egyetértek,aki már előre látja,hogy az neki nem való,inkább ne vállaljon. Ha útközben derül ki,az nagyobb szívás,és még nagyobb szívás,hogy beszélni sem lehet róla. Nálam nem ez a szitu,mielőtt valaki félreérti. Más amikor ki vagy purcanva meg eleged van,ez nem azt jelenti,hogy megbántad volna. Mindegy,nem ragozom.

2024. márc. 25. 10:25
 57/64 anonim ***** válasza:
63%
56 ezzel az a baj, hogy egy emberi életről beszélünk, itt ez nem olyan, hogy megpróbálok hegyet mászni, ha nem sikerül visszafordulok, vagy megtanulok egy új szakmát aztán ha időközben meggondolom magam akkor nem fejezem be vagy utána nem dolgozom abban. Egyébként ezért nem gyerekfejjel kell gyereket vállalni, hanem mikor már tudod hogy a döntésednek milyen következményei vannak
2024. márc. 25. 10:31
 58/64 A kérdező kommentje:
#57. Nem.ment át a lényeg,mire akartam kilyukadni,de nem baj.
2024. márc. 25. 13:20
 59/64 anonim ***** válasza:
68%
Értjük, hogy arra gondolsz, hogy a gyereknevelés szépségei azzal arányos nehézségekkel is járnak, de valójában az emberek többségének, főleg 25 alatt, halvány lila gőze sincs, hogy ez napi szinten, mikor ott van 0-24-ben egy gyerek, mivel is jár. Hidd el nekem, ha tudnák előre, akkor a szülők olyan 70%-a inkább mégsem vágna bele…
2024. márc. 25. 13:26
 60/64 A kérdező kommentje:

Igen,ebben igazad van

Tudod mi a bajom? Hogy valszeg személyes támadásnak vettem a szavaid,pedig általánosságban írtad,nem rám..meh 😅

Viszont ha van segítségük,akkor könnyebb. Nem egy 25 alatti anyukát ismerek (most már ők is meglett tyúkok,mint én,csak szültek érettségi után nem sokkal)és az anyjuk nevelte helyette.

Általánosságban azt hiszem,igazad van. Én alaposan átgondoltam,és most is azt mondom,nem bántam meg,szeretem,imádom,de baromi fárasztó,és szerintem erre nem lehet félkészulni, engem legalábbis sok minden váratlanul ért,vagy nehezebben viselem,mint számítottam. Az anyagi része viszont nem,tudtam hogy sokba fog kerülni a gyerek...és úgy is lett.

2024. márc. 25. 13:32
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!