Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fel lehet igazán készülni egy...

Fel lehet igazán készülni egy gyerek érkezésére?

Figyelt kérdés

Van olyan,hogy az ember igazán felkészülve áll előtte? Hogy nem éri semmi arculcsapásként,hogy mindenre (is) fel van készülve?

A kérdés apropója az a gyakori hurrogás,hogy sokan előszeretettel mondják a panaszko...nem,a hulla fáradt,kimerült anyának,hogy miért,mire számítottál,nem tudtad,milyen lesz? Tudtad,mit vállalsz,nem?

Illetve,a húgom terhes, ő gyakran vigyázott gyerekekre,egész kicsikre is,és még van győződve,hogy neki már nem lehet majd újat mutatni.

Szóval,szerintetek? Fel lehet igazán készülni egy gyerek érkezésére?

2024. márc. 24. 12:41
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
61%

Pedig fel lehet(ne), igen. Mondjuk úgy, hogy nem megállapítom magamban előre, hogy ez nekem menni fog (pl. nem alvás), hanem készülök egy B tervvel (pl. barátnő, anyós, bébiszitter stb.), akire rá fogom tudni bízni, ha mégsem.

Az, hogy utánaolvasok, de azért mégis magamat tartom tapasztalat nélkül is a legkirályabbnak, aki majd simán megoldja, az nem felkészülés, az csak ostobaság, ami tényleg arcul csap, ha nincs szerencséd.

2024. márc. 24. 13:28
 32/64 A kérdező kommentje:
#30 de látod,ezeken is megy a vita. Erre is fel lehet,hogyne. Ássa el magát mindenki,akit nem tölt fel az,hogy hetente egyszer öt percet sikerül olvasnia,vagy uram Bócsa szeretne legalább öt órát egyhuzamban aludni,vagy többre van igénye,mint a négy fal között romantikazni éveken át. Assuk el magunkat,jó mélyre,mi,anyák szégyene!assuk el magunk,hogy nem vagyunk csakanyák! Mert nyilván ez azt jelenti,hogy nem szeretjük a gyereket,és nem való nekünk gyerek. [/Irónia]
2024. márc. 24. 13:35
 33/64 anonim ***** válasza:
68%

31# Oké. Fel lehet,nagynéném felkészült,két nagymama,fittek,közelbe rokonság,12 éve tartó boldog házasság majd ott maradt 3 hónapossal,a férjének ez mégse jött be. Gyt küld,gyerek nem kell,azóta se,már 15 éves a fia,nem látta azóta. Ekkor hazaköltözött egy időre mamámhoz,eközben az egyik mama elhunyt,a másik beteg lett,a nagy rokonság pedig eltűnt mikor segítség kellett volna mondván mégse érnek rá. Igen,talált nagy nehezen kis faluba bébiszittert,na de nem volt egyszerű,ráment a fizetése is rá egyébként. Erre hogy készülsz,minden adott volt és maradt magára...

De egyébként vegyük az én életem,mikor gond lett és kórházba kerültem és kellett gyerek felügyelet pár napra a nagy rokonság,mamák,mindenki elszelelt,hogy nekik sajnos dolgozni kell,nincs szabi. Aki szabin volt se vállalta pedig előtte a csillagos eget is leígérte,hogy szóljak bármikor. Maradt a fizetős segítség,tehát meg lett oldva. De el tudom képzelni,hogy valakinek kis városba nincs ilyen lehetősége és jöhet ilyen helyzet. Én mondjuk nem voltam meglepve,mert az emberek többségében nem lehet sajnos megbízni vagy számítani rá,de itt is a terhesség óta minimum a,b,c,d terv volt. Egyébként simán lehet az is,hogy nincs segítség családilag,de szeretnének gyereket. Ezekre készülhetsz,de az élet hozhat dolgokat azért meglepetésként.

2024. márc. 24. 13:40
 34/64 anonim ***** válasza:
100%
33 na pl erre nem lehet
2024. márc. 24. 13:43
 35/64 anonim ***** válasza:
84%
Felkészülhetsz,de jöhet meglepetés minden téren az életben. Mindenre nem tudsz 100%-osan,pedig én már biztonsági játékos vagyok,mindent minimum 3 különböző tervvel indítok a fejemben,de így is újratervezés van mindig.
2024. márc. 24. 13:48
 36/64 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem csak akkor, ha a lehető legrosszabbra számítasz
2024. márc. 24. 14:07
 37/64 A kérdező kommentje:
Azt hiszem talán az a legrosszabb,hogy maga az érzés nem valódi sokak szemében. A mit vártál milyen lesz egyszersmind "törvényen kívül" helyezi,hogy te fáradt,kimerült mersz lenni,hogy mer igényes lenni a gyerekem kívü. Aki felkészül,tudja mi vár rá,nem szabad,hogy ezt érezze. Ne érezd ezt! Jön az üzenet. Leírva is nonszensz,pedig ez az elvárás a mire számítottal mögött.
2024. márc. 24. 14:14
 38/64 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem anyagi és érzelmi, illetve tudati szinten fel lehet és fel kell készülni reálisan, de alapvetően hogy milyen tényleges szituáció vár rád és te azt pszichés értelemben hogyan fogod tudni kezelni, arra egyáltalán nem.

Márcsak azért sem, mert nem minden gyerek egyforma és mi sem vagyunk azok. Van, aki tényleg született anya és minden kisujjból jön, nem esik nehezére a változás megélése, ami a gyerek(ekkel) jött, másnak ez nehezebb folyamat. Ezen felül a babák is elég széles skálán mozoghatnak egészen az "eszik-alsziktól" a fejlesztést igénylő, ne adj isten komoly betegséggel születő babáig. Én pl. azt sejtettem, hogy nem vagyok egy ősanya típus és lesznek nehéz megéléseim. De arra kevésbé tudtam felkészülni pszichésen, hogy mivel jár egy letehetetlen baba a kialvatlanságommal párosítva ez mit fog kihozni belőlem.

Én azt gondolom, hogy anyukák nagyon is tudnak kapcsolódni egymáshoz, csak sok esetben nem merünk a nehézségekről beszélni éppen az elítélő hozzáállás miatt, amit tapasztalsz. Szerintem a megoldás az, hogyha egyszer süket fülekre találsz, utána az adott egyénnek nem "panaszkodsz". Sajnos. Viszont fontos lenne, hogy találjon mindenki (akinek igénye van rá) olyan anyuka társaságot, aki ugyanazon megy keresztül és nyitott szellemmel tudják támogatni egymást.

2024. márc. 24. 14:15
 39/64 anonim ***** válasza:
48%

"hogy mer igényes lenni a gyerekem kívü."

Ha az igénytelenség, hogy nem bolondultam meg azért, hogy visszakapjam a gyerek előtti életem és boldog merészeltem lenni a családommal. Nem reszkettem az "énidőért", mint egy alkoholista a piáért, mert tudtam, hogy az első időszak ilyen, ugyanakkor pikkpakk elszáll és azon veszed észre magad, hogy már annyi "énidőd" van hogy bele találsz fulladni...

Igen, akkor "igénytelen" vagyok, boldog igénytelen.

2024. márc. 24. 14:37
 40/64 anonim ***** válasza:
40%
39# Szerintem inkább arra célzott,akinek van igénye egy pár oldalt esténként elolvasni pl. Neked láthatóan nincs igényed a gyereken kívül másra feltöltődni,ezzel nincs baj,de szerintem nem az ilyenekre gondolt a kérdező. Vagy is nem hinném. :D
2024. márc. 24. 14:43
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!