Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van aki visszament dolgozni,...

Van aki visszament dolgozni, és azért döntött úgy nem lesz második gyerek?

Figyelt kérdés

Az volt a terv dolgozok 1-2 évet a második baba előtt, vissza is mentem dolgozni és rájöttem hogy ez egy szívás, így egyre jobban hajlok afelé, hogy ne legyen második.

Állandóan rohanok, a munkahelyemen utálnak, mert mindig korábban el kell mennem, kések vagy táppénzen vagyok. A bölcsődében utálnak, mert mindig én vagyok az utolsó, aki megy a gyerekért. Természetesen már minden bezár mire elhozom, így elintézni se tudok semmit. A férjem másik városban dolgozik, így ő nem tudja hozni-vinni a gyereket, táppénzre is ritkán tud menni, mert nem tolerálja a munkahelye. Nagyszülői vagy bármi egyéb segítség nincs.

Azt érzem hogy állandóan rohanok, mégse tudok megcsinálni semmit, és én vagyok béna mindenki szemében. Gondolom ez később se lesz jobb, mert ugyanez lesz óvodában, iskolában is, vagy még rosszabb. Én ezt nem fogom tudni egyedül két gyerekkel csinálni. Anyagilag nem opció, hogy én ne dolgozzak.

Mondott más le emiatt a második gyerekről?

ma 10:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%

A gyerek mellett nem lenne szabad egy anyukának melóznia.

Ez nem egyszerű szívás, hanem túl sok feladatod van, amit nem lehet ennyire összesűrítve megcsinálni. Keress másik melót, akár csak 4 órásat vagy olyant amit otthon is lehet csinálni, vagy közelebb van hozzátok, stb. Ezt apuka is megteheti és akkor több ideje lesz másra.

ma 10:56
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy második gyerekről én nem mondanék le, annyira akarok legalább kettőt, de ez a te döntésed.
ma 10:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen munkahelytől szabadulni kell ahol ezért utálnak nálam az volt a reakció egy egy betegségnél, hogy még ők nyugtattak engem hogy nincs baj ez ilyen. Persze ez a másik véglet de érted ?! De ha ennyire idő szűkében vagy akkor biztos nem dolgoznék 8 órába ha megteheted ez igy sakk matt csak rohansz.
ma 12:56
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kettő van és teljesen megértem az érveidet, pedig az én munkahelyem nagyon toleráns, a férjem magának osztja be a munkát és nagyszülői segítség is van ha kell. A nagyobb gyerek óvodás és a kicsi szeptembertől megy majd bölcsibe de már ezerszer agyaltam rajta, hogy ha 4-kor végzek, akkor is rohannom kell majd a kicsiért és onnan tovább, hogy a nagyobbért beérjek 5-re az oviba. Ez majd leginkább ebben a téli, overálos időszakban lesz feszült helyzet.Hiába megyeszékhely ahol lakok, a munkahelyemről a busz közlekedés katasztrófa a bölcsiig, autót nem vezetek, úgyhogy marad a bicaj. De megoldjuk, mert dolgozni kell. Akik azt írják, hogy válts munkahelyet, gondoljanak már bele, hogy az egyáltalán nem könnyű...vagy, hogy járj 4 órába dolgozni. Ilyen árak mellett ezt nem mindenki engedheti meg magának.
ma 13:32
 5/11 anonim ***** válasza:
84%

Én 4 órában dolgozom. Most megyek 6 órába, igen volt olyan aki morgott( munkatárs,dada) csak magasról letojom és ha kell le is szólom érte😅 nem érdekel a véleményük,ha főnök pampogott akkor mindig elküldtem neki a munkatörvénykönyve aktuális jogszabályát és befogta. Munkatárs pedig az első beszólásom után befogta.

Nem maradtam olyan helyen ahol utáltam lenni,de persze előtte kerestem új állást és csak utána mondtam fel.

ma 13:43
 6/11 anonim ***** válasza:
Oké, a 4 óra a legtöbb embernek kevés, ahogy írta valaki, a 8 neked sok..6 órában esetleg nem megoldható? Sokaknak ez a köztes megoldás jön Be. +Tényleg ha találsz más lehetőséget, akkor váltani, ha nem érzed jól magad a munkahelyeden. Ez akkor is fontos, ha végül nem lesz 2. Gyerek, a te szellemi jolleted érdekében. Amúgy valószínűleg nekünk is a segítség hiánya lesz az egyik ok a traumatikus szülés mellett, amiért nekem nem lesz második (férjemnek van egy nagyobb fia is). Én még nem mentem vissza dolgozni, de sokszor így is mindent nehéz ketten megoldani, vagyis inkább egyedül, mert a férjem 3 műszak mellett még itthon is dolgozik mellékállásban. Imádom a gyerekes életet, de kettővel hatványozottan nehezebb lenne ilyen körülmények között, ez biztos. Én úgy vagyok vele, mindenki addig nyujtozkodjon, amíg a takaró ér.
ma 14:15
 7/11 anonim ***** válasza:
48%
6 órát amúgy kérheted ha a nyolc sok és anyagilag megengedheted.
ma 14:39
 8/11 A kérdező kommentje:
Szeretem a munkám, a kollégáimmal sincs probléma, 1-2 ember szokott csak morogni, az kis túlzás volt, hogy utálnak, de nagyon kellemetlenül érzem magam hogy mindig velem van a "gond". A 6 óra nagyon jó lenne, de nem fognak áttenni, mert nagyon sok a munkánk, nem tudnám 6 órában elvégezni. Tényleg amiatt vagyok ideges, hogy túl kevés az időm egyszerűen mindenre. Köszönöm a válaszokat egyébként, megnyugtató kicsit hogy más is megérti/átéli ezt az egészet!
ma 14:51
 9/11 anonim ***** válasza:
49%
Hiába sok a meló, a jogszabály szerint átmehetsz 6 órába a gyerek azt hiszem 6 éves koráig.
ma 15:17
 10/11 anonim ***** válasza:
50%
9-es, ja, akkor majd hatórában kell elvégeznie a nyolcórás munkának megfelelő mennyiségű melót. Remek kompromisszum. Ja, nem.
ma 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!