Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy 1 éves gyerek kicsi...

Egy 1 éves gyerek kicsi ahhoz, hogy heti 2 napra visszamenjek dolgozni mellőle? (Az anyukája vagyok)

Figyelt kérdés

Valószínűleg egyik nap mamával (ha a férjem úgy dolgozik vele is), másik nap pedig bölcsiben lenne.

A bölcsi árt neki ilyen kis korban, vagy inkább hasznos és jót tesz a játék ill. a szocializálódásának?

2017. márc. 2. 04:59
 1/5 anonim ***** válasza:
30%

A gyerektársaságra szüksége még biztos nincs, ártani meg "csak" olyan értelemben árt, hogy heti egy nap is pont elég, hogy minden vacak betegséget hazavigyen.

Ha meg tudod máshogy oldani, akkor szerintem a bölcsit hagyd ki, vigyázzon valaki nálatok rá.

Egyébként te tudod mennyire van el másokkal. Nálunk senki más szóba se jöhetett 1 évesen csak az apja vagy én. Ekkor élte a második szepát.

1,5 évesen már nyitottabb volt az "idegenekre".

2017. márc. 2. 07:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Heti egy nap bölcsit én sem preferálom.Nem tudná megszokni,ahhoz több időt kellene ott töltenie.Én is azt mondom,akkor menj,ha otthon valaki vállalni tudja.
2017. márc. 2. 07:42
 3/5 anonim ***** válasza:

Bölcsöde helyett inkább játszócsoportba vigyétek. Mivel ott a szülő is jelen van, kisebb az esélye, hogy beteg gyerek lenne a csoportban, míg a bölcsödében, ahová a legtöbb gyerek "kényszerből" jár, sokkal valószínűbb. Az ilyen picikék még nagyon fogékonyak a betegségekre, neked sem lenne jó, ha a hét maradék 5 napjában a beteg gyerekedet kéne ápolnod.

A helyedben csak akkor mennék vissza dolgozni, ha mindkét napon van aki a gyerekkel legyen.

2017. márc. 2. 08:47
 4/5 anonim ***** válasza:
73%

Viszonylag sok gyerek jár bölcsibe már egy éves kor fölött, főleg mostanság, hogy gyed extra van, és lehet mellette dolgozni. Nem gondolom, hogy ártana, sőt, a kisebb hamarabb megszokja, DE: heti egy nap bölcsinek nincs sok értelme. Nagyon sokáig tartana, mire megszokja, az meg pláne rengeteg időbe telne, mire az ottani napirendet is elfogadja. Sok gyereknél, akik heti öt napot járnak, már a hétvége is elég ahhoz, hogy aztán a hétfő rázós legyen egy kissé. Ha bölcsis, akkor járjon minimum heti 3-4 napot, vagy ha ez nem szükséges, akkor valahogy máshogy kéne megoldani azt a heti egy napot.

Amúgy azzal önmagában semmi gond, ha heti két napot nem vagy vele, de jobb lenne, ha ezt családon belül, vagy szitterrel, vagy akárhogy máshogy meg lehetne oldani, de heti 1-2 nap bölcsi szerintem nem a legjobb megoldás.

2017. márc. 2. 09:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Heti 1 bölcsi nap nem jó,vagy mennyen heti 4-5napot vagy egyet sem,akkor vigyázon rá nagymama ,férjed ,stb nem baj ha mész dolgozni .
2017. márc. 3. 05:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!