Egy tényleg nagy családnak (4 vagy a későbbiekben akár 5 gyerekkel) mekkora az ideális ház?
Nem a kérdésedhez kapcsolódoan, csak összehasonlításképp írok.
Mi 3-an élünk kb. 145 m² házban. Nekünk ez az ideális méret, így minden helységet használunk, ennél kisebb nekünk nem elég csak szűkösen.
Nekünk ugyan csak 3 gyerekünk van, de ha több hálószobánk lenne akkor szerintem ideális lenne a házunk 4-5 gyerekkel is.
Van egy közel 30m2-es nappalink, egy 18 m2-es étkező-konyhánk (ezt nagyon szeretem, sokkal jobban kihasználjuk mintha amerikai konyhás nappalink lenne). Emellett van négy 12-14 m2-es hálónk, vagyis mindenkinek van egy saját szobája. Egy fürdőkádas, dupla mosdós fürdő az emeleten és egy zuhanyzós fürdő a földszinten. Külön háztartási helyiség, ez mondjuk nem nagy de mégse a fürdőben foglalja a helyet a mosógép, szárítógép. Mindez kb. 130 m2, plusz garázs 1 autónak.
Tehát 6-7 embernek olyan 160-200 m2 között ideális szerintem.
Nem négyzetmétert néznék, hanem helyiséget, tehát:
mindenkinek külön szoba tehát legalább 6, de 7 jobb lenne
nagy konyha-étkezővel
3 fürdő
3 wc
egy közös játszószoba/dühöngő a gyerekeknek(esős időben életet menthet:-D, nálunk ide vannak berakva a nagyobb és a közös játékok, pl trambulin, csúszda, ugrálóvár, mászófal, bordásfal, beltéri hinta, labdás medence, foglalkoztató asztal)
nagy nappali
nagy előszoba
extra nagy kamra
gardróbszoba az épp nem szezonális ruháknak(szintén nagyon hasznos, segít koordinálni, rendben tartani a házat, és tudod mit hol találsz, nem kell feltúrni az egész házat. Nálunk mindenkinek megvan a névre szóló része benne, a kis dolgok pedig felcímkézett dobozokban, pl sapka, kesztyű, fürdőruha)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!